Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το Πάσχα τα νεώτερα για το τηλεοπτικό συμβόλαιο της Superleague

Το Πάσχα τα νεώτερα για το τηλεοπτικό συμβόλαιο της Superleague
Παρασκευή, 29 Δεκεμβρίου 2017 - 23:39

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Η κατάσταση αναφορικά με το μέλλον της ισχύουσας σύμβασης με τη Forthnet είναι ρευστή, αν και οι ΠΑΕ της Superleague, εννοούμε τις αποκαλούμενες μικρομεσαίες, θα ήθελαν να γνωρίζουν από τώρα τι θα συμβεί για τη σεζόν 2018-19, σύμφωνα με όρο που έχει μπει στο συμβόλαιο για την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Όμως, αυτό δεν είναι δυνατόν να συμβεί, επειδή η Forthnet είναι σε διαδικασία πώλησης, η οποία θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο, όμως δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν το Πάσχα που θα εορταστεί στις 8 Απριλίου 2018.

Και επειδή «τρέχει» θέμα πώλησης της κατόχου των τηλεοπτικών δικαιωμάτων γίνεται αντιληπτό ότι κανείς δεν μπορεί να ξεκαθαρίσει τι συμβεί, παρότι η Λίγκα δεν κρύβει την αγωνία της και έφτιαξε και επιτροπή, ώστε να διερευνήσει τις προθέσεις της Forthnet για το μέλλον. Όμως, τυπικά τα τηλεοπτικά δικαιώματα ανήκουν σε αυτή.

Παράλληλα αξίζει να αναφερθεί ότι στο όλο θέμα υπάρχει και… φως στην άκρη του τούνελ. «Το τηλεοπτικό περιεχόμενο της Nova θα αποτελέσει αντικείμενο διαμοιρασμού μέσω μιας εμπορικής συμφωνίας. Ο αγοραστής της Forthnet θα διαθέσει πιθανόν και με τους ίδιους όρους, όπως συμβαίνει σήμερα, το περιεχόμενο ή μέρος αυτού της Nova», αναφέρει δημοσίευμα στις οικονομικές στήλες της «Καθημερινής» με τον τίτλο «Τελική ευθεία για πώληση Forthnet και Cyta», το οποίο προβλέπει και ότι η πώλησή τους θα ολοκληρωθεί μέχρι το Πάσχα.

Πάντως, δεν αποκλείεται και παράταση αγωνίας, δηλαδή για μετά το Πάσχα. Υπάρχει μια περίπτωση να σκαλώσει η συμφωνία για την πώληση της Forthnet λόγω χαμηλής προσφοράς προς τις εμπλεκόμενες τράπεζες. Ούτως ή άλλως οι ενδιαφερόμενοι θα θελήσουν να την αγοράσουν φθηνά, όπως εκτιμούν παράγοντες της αγοράς.

Πιθανές εμπλοκές

Ένα …ποδοσφαιρικό πρόβλημα που μπορεί να προκληθεί στις διαπραγματεύσεις, ώστε να συνεχιστεί η Κεντρική Διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των αγώνων της Superleague και την σεζόν 2018-19 είναι η περίπτωση ο ΠΑΟΚ, ο οποίος μπήκε την τελευταία στιγμή στην ισχύουσα συμφωνία συνολικού ύψους 31,2 εκατ. ευρώ, να… μετακομίσει στο κανάλι «Ε» του Σαββίδη. Ένα άλλο πρόβλημα, πιο σοβαρό, θα έχει να κάνει με την περίπτωση του υποβιβασμού του Παναθηναϊκού, καθώς στην περίπτωση αυτή η προσφορά θα είναι μικρότερη. Αλλωστε η NOVA έχει προειδοποιήσει ήδη με σχετική επιστολή της.

Θέλουν αύξηση

Αν όλα πάνε καλά και η Λίγκα μπει σε διαδικασία διαπραγμάτευσης με τα μελλοντικά αφεντικά της Forthnet, τότε θα ζητήσει περισσότερα από 31,2 εκατ. ευρώ, διότι έχει παραχωρηθεί «ποδοσφαιρικό προϊόν» και σε εταιρίες κινητής τηλεφωνίας (Vodafone, Wind). Ηδη, η διοργανώτρια έχει κάνει μια κίνηση για τη βελτίωσή του «προϊόντος», καθώς μετά από πρόταση του προέδρου του Αστέρα Τρίπολης, Γιώργου Μποροβήλου ανέθεσε σε εταιρία να προβεί σε επιθεώρηση των αγωνιστικών χώρων με σκοπό να βελτιωθούν στο μέλλον.

Διαβάστε επίσης

Θρύλος, φιλάνθρωπος (pics)

Θρύλος, φιλάνθρωπος (pics)

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να βοηθάει αυτούς που έχουν ανάγκη και τούτη τη φορά το κάνει μέσω του Κριστιάν Καρεμπέ, στο νησί της Κύπρου.

Ορεξάτος ο Σισέ στο Ρέντη

Ορεξάτος ο Σισέ στο Ρέντη

Ο αμυντικός του Ολυμπιακού ανάρτησε ένα βίντεο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram ακούγοντας μουσική κατά την είσοδό του στις προπονητικές εγκαταστάσεις στο Ρέντη.

Γι’ αυτό επέλεξε τον Ολυμπιακό

Γι’ αυτό επέλεξε τον Ολυμπιακό

Οι λόγοι για τους οποίους ο Χατζισαφί είπε το «ναι» στους πρωταθλητές Ελλάδας. Η πρόταση του ΠΑΟΚ, η εξωγηπεδική ζωή και ο ρόλος της συζύγου του.

Παραμένει εκτός ο Σεμπά

Παραμένει εκτός ο Σεμπά

Δεν συμμετέχει στις προπονήσεις ο Βραζιλιάνος λόγω ενοχλήσεων, από εβδομάδα αναμένεται να επιστρέψει σε κανονικό πρόγραμμα και να τεθεί στη διάθεση του Λεμονή.