Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Μη διανοηθούν στον β’ γύρο να κάνουν τα ίδια»

«Μη διανοηθούν στον β’ γύρο να κάνουν τα ίδια»
Τετάρτη, 3 Ιανουαρίου 2018 - 20:05

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Σέντρα στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος θα έχουμε το ερχόμενο σαββατοκύριακο με τον Ολυμπιακό να μπαίνει σε αυτόν από θέση οδηγού όντας στην κορυφή της βαθμολογίας. Παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ο Θρύλος κατάφερε να τερματίσει πρώτος και θέλει να μείνει εκεί μέχρι το τέλος. Την Κυριακή, ωστόσο, υπάρχει το πολύ σημαντικό εκτός έδρας παιχνίδι με τη Λάρισα, το οποίο στο Ρέντη το έχουν χαρακτηρίσει κομβικό για την εξέλιξη του… μαραθωνίου. Στο πρώτο μισού του πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός είχε παράπονα από τη διαιτησία και ο Σάββας Θεοδωρίδης λίγες ημέρες πριν τη σέντρα στον β’ γύρο μίλησε στο gavros.gr. Ο αντιπρόεδρος της πειραϊκής ΠΑΕ ήταν καταιγιστικός γι’ ακόμα μία φορά και ξεκαθάρισε πως η ομάδα δεν θα ανεχτεί στον δεύτερο γύρο καταστάσεις όπως αυτές του πρώτου.

«Εύχομαι ο δεύτερος γύρος για όλες τις ομάδες να είναι από απόψεως διαιτησίας πάρα πολύ καλύτερος από τον πρώτο. Στον πρώτο έγιναν εγκλήματα. Τα λέω αυτά γιατί έχω όλες τις κασέτες όλων των αγώνων στα χέρια μου και έχω κάθε δικαίωμα να σχολιάσω όταν γίνονται τεράστια λάθη, τα οποία αλλοιώνουν τα αποτελέσματα των αγώνων. Από τον Ολυμπιακό αφαιρέθηκαν με το έτσι θέλω οκτώ βαθμοί. Ο Ολυμπιακός έπρεπε να έχει στη βαθμολογία ακόμα οκτώ βαθμούς που τους έχασε από τα σφυρίγματα των διαιτητών. Ας απαλλάξουν το ποδόσφαιρο από τέτοια άτομα. Αυτοί δεν χρειάζονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο, το οποίο χρειάζεται αναβάθμιση της διαιτησίας. Γιατί δεν έχουν φέρει ακόμα το βίντεο που δείχνει τις επίμαχες φάσεις; Δείχνει ποιος λέει αλήθεια και ποιος λέει ψέματα. Γιατί το καθυστερούν; Θα είμαστε κάθετοι και ο Ολυμπιακός δεν πρόκειται να ανεχθεί καμία τέτοια διαιτησία. Θέλουμε 50-50 διαιτησία για όλες τις ομάδες. Έπρεπε να έχουμε οκτώ βαθμούς παραπάνω. Αυτά να τα ξεχάσουνε κι αν θέλουν θέτω στη διάθεση τους όλα τα βίντεο των αγώνων τα οποία έχουμε κρατήσει. Βλέπετε ότι έχουν σφυροκοπηθεί απ' όλο τον Τύπο για τις διαιτησίες, έχουμε γίνει ρεζίλι στο εξωτερικό. Για την ΕΠΟ δεν έχω να πω κάτι γιατί άλλοι κάνουν κουμάντο. Το καλύτερο απ' όλα είναι να γίνει ανεξάρτητη από τη διαιτησία. Η Super League έχει τεράστια δύναμη και κάποια στιγμή πρέπει να την εκμεταλλευτεί. Δεν μπορεί οι παρατηρητές της ΕΠΟ να είναι άτομα που απαρτίζουν το συμβούλιο τους και ανήκουν σε Ενώσεις. Πρέπει να πάρουν παρατηρητές που ξέρουν το αντικείμενο. Να αλλάξουν οι παρατηρητές», είπε αρχικά στην τοποθέτηση του ο Σάββας Θεοδωρίδης.

«ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ»

Στη συνέχεια ο αντιπρόεδρος των «ερυθρόλευκων» αναφέρθηκε στους διεθνείς ρέφερι λέγοντας: «Οι διεθνείς διαιτητές πρέπει να φύγουν οπωσδήποτε. Είναι η μάστιγα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Κάτι Σιδηρόπουλοι, Μάνταλοι, πρέπει να φύγουν όλοι. Είναι δυνατόν στο ημίχρονο του αγώνα με την ΑΕΚ να μπαίνουν στα αποδυτήρια επιφανή στελέχη της. Ο Καλογερόπουλος αχρωματοψία έπαθε στη Ξάνθη; Μπροστά του σταμάτησε τη μπάλα με το χέρι και λέει παίζεται; Είναι δυνατόν; Αυτά είναι πρωτοφανή. Ο άλλος σφύριξε πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ σε φάση που έγινε τρία μέτρα έξω από την περιοχή. Και ρωτώ εγώ. Διαμορφώνουν ή δεν διαμορφώνουν τα αποτελέσματα των αγώνων; Γιατί αυτά που αναφέρω είναι τα ελάχιστα που έγιναν.

Στο ματς με τον Παναθηναϊκό για παράδειγμα δεν έδωσε πέναλτι στον Ολυμπιακό ο κ. Παπαπέτρου. Κομίνης, Παπαπέτρου, Σιδηρόπουλος, Καλογερόπουλος, Αρετόπουλος, ο αρνητικότερος όλων των εποχών. Όλοι αυτοί συν τον Στυλιάρα πρέπει να το απαλλάξουν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν θέλουμε ούτε να τους δούμε. Να βάλουν νέα παιδιά και να τους πουν ότι πρέπει να κάνουν το καλύτερο για τον εαυτό τους. Πρωταγωνιστές πρέπει να είναι οι παίκτες και όχι οι διαιτητές. Ο κ. Περέιρα που είναι εδώ δεν ξέρω τι κάνει. Ακούω ότι ανακατεύουν τον κ. Δέδε και παίρνουν τη γνώμη του. Από την ΕΠΟ δεν με ενδιαφέρει κανείς. Εγώ ήμουν σε αυτή τη θέση δέκα χρόνια και ήμουν σε εκείνο το συμβούλιο και κατακτήσαμε το Κύπελλο Ευρώπης το 2004. Τους εύχομαι να το επαναλάβουν. Ξέρετε γιατί; Γιατί σεβαστήκαμε το ποδόσφαιρο. Δεν υπήρχε ο διχασμός να κάνει η Εθνική ομάδα προπόνηση στο βορρά ή στο νότο. Αυτά είναι πρωτάκουστα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Εδώ κινδυνεύουμε να διχαστούμε».

«ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ»

Στάθηκε ακόμα και στο γεγονός πως δεν επιτρέπεται στον κόσμο του Ολυμπιακού να μετακινείται στα εκτός έδρας παιχνίδια. «Εμείς τελειώσαμε τον πρώτο γύρο αποδείξαμε σε όλους τι μπορούμε να κάνουμε παρά τις δυσκολίες. Με όλους εναντίον μας, να μην αφήνουν τους φιλάθλους να πηγαίνουν στο γήπεδο. Χωρίς να έχουμε κάνει το παραμικρό δεν τους αφήνουν να πηγαίνουν στα εκτός έδρας παιχνίδια. Μη διανοηθούν στον δεύτερο γύρο θέματα διαιτησίας και διάφορα άλλα όπως για παράδειγμα παρατηρητών. Το μόνο που θέλουμε εμείς είναι να λογοδοτούν μόνο στον εαυτό τους. Είναι το κυρίαρχο θέμα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Εύχομαι να διορθωθούν τα πάντα. Οι διαιτητές πρέπει να σέβονται τον εαυτό τους».

«ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ»

Όσον αφορά στον Διαμαντόπουλο που θα σφυρίξει στο ματς με τη Λάρισα: «Πιστεύω ότι ξέρει τι πρέπει να κάνει μέσα στο γήπεδο. Θέλουμε 50-50 και για εμάς και για τη Λάρισα. Να σφυρίζει τα πάντα και να μην αφήσει το αντιαθλητικό παιχνίδι και τα σκόπιμα χτυπήματα. Ανθρώπινο σφάλμα δεν υπάρχει. Ανθρώπινο σφάλμα υπάρχει σε ανώδυνες φάσεις και όχι σε αυτές που καθορίζουν το αποτέλεσμα του αγώνα. Θα χαρώ πάρα πολύ αν γίνει ένα υγιές πρωτάθλημα στον δεύτερο γύρο. Ήταν το χειρότερο πρωτάθλημα όλων των εποχών στον πρώτο γύρο. Να παίξουν για τον εαυτό τους οι διαιτητές και αν τους μιλήσει ποτέ κανείς να τον καταγγείλουν αμέσως.

Και στο εξωτερικό γίνονται γκέλες διαιτητών, αλλά είναι ανθρώπινες. Κάποιος διαιτητής σφύριξε 27 φάουλ υπέρ της ΑΕΚ και 6 υπέρ του Ολυμπιακού. Αυτά θέλω να εκλείψουν. Ελπίζω να κάνει μία άριστη διαιτησία ο δικός μας διαιτητής και όλων των αγώνων αυτό το σαββατοκύριακο και σε όλο τον δεύτερο γύρο. Επαναλαμβάνω ο Ολυμπιακός και όλες οι άλλες ομάδες, εκτός αν υπάρχουν κάποιες που δεν θέλουν, θέλει 50-50 και όλα θα είναι άριστα μέχρι το τέλος. Τα λέω από τη πρώτη μέρα για να προλάβω χοντράδες που τις βλέπω να έρχονται και γι’ αυτό μιλάω από τη πρώτη μέρα για να προλάβω πολλά πράγματα».

«ΒΡΑΖΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ»

Ο Σάββας Θεοδωρίδης ζήτησε από τον λαό του Θρύλου να είναι ψύχραιμος και να βρίσκεται στο πλευρό της ομάδας και στο δεύτερο μισό της σεζόν. «Ο κόσμος του Ολυμπιακού έδωσε εξετάσεις και σε Ελλάδα και σε Ευρώπη. Το Καραϊσκάκη ήταν Μοναστήρι. Όλες οι ομάδες μας έδωσαν συγχαρητήρια για το ήθος και τους προκαλώ όλους τους παρατηρητές. Η ιαχή «Ολυμπιακός» μας φτάνει γιατί έτσι έχω μάθει εγώ απ' όταν έπαιζα ποδόσφαιρο, εκεί μας έπιανε ρίγος. Ο Ολυμπιακός είναι ο πρωταθλητής είναι η ομάδα του λαού και έχει οπαδούς τους περισσότερους από τους μισούς Έλληνες. Όλοι βράζουν με τις αδικίες που έχει υποστεί η ομάδα και να δώσουν προσοχή σε αυτό οι υπεύθυνοι. Όλα αλλάζουν σε αυτή τη ζωή και τα κόμματα. Ομάδα και ειδικά σαν τον Ολυμπιακό δεν αλλάζει κανένας.

Ο κόσμος παρακολουθεί και το κυνηγητό που γίνεται σε ανθρώπους της ομάδας. Ξέρει ο κόσμος γιατί γίνεται. Υπάρχει ένας πρόεδρος που είναι καταπληκτικός και επενδύει και έχει όλο το λαό του Ολυμπιακού από πίσω. Έχει κάνει συσσίτια, έχει βοηθήσει πολύ κόσμο και όλα αυτά χάρη στον πρόεδρο μας που βοηθάει τον Έλληνα που δυστυχεί αυτές τις ημέρες. Επαναλαμβάνω ότι τα πάντα αλλάζουν στη ζωή, η ομάδα ποτέ. Όταν γίνονται οφθαλμοφανή πράγματα εναντίον μίας ομάδας όπως είναι ο Ολυμπιακός θα το βρουν μπροστά τους οι πάντες. Δεν έχει τίποτα να φοβηθεί ο Ολυμπιακός και ο πρόεδρος του. Παρακαλώ να είναι κόσμιοι και να συνεχίσουν να είναι δίπλα στην ομάδα. Θέλω ησυχία, να μην ασχολούνται με κανέναν και μας ενδιαφέρει η ιαχή Ολυμπιακός».

«ΘΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ ΚΙ ΑΛΛΟ»

Ξεκαθάρισε επίσης ότι οι πρωταθλητές θα δυναμώσουν κι άλλο στη συνέχεια, ενώ αναφέρθηκε και στη φιλοξενία που παρέχει η ομάδα στο «Γ. Καραϊσκάκης». «Η ομάδα είναι μία χαρά. Ο πρόεδρος μας είναι άνθρωπος προοδευτικός. Έχουμε υπεροπλία και θα πάρουμε και παίκτες. Αναγκαζόμαστε να μικρύνουμε το ρόστερ, αλλά αυτά είναι θέματα του προπονητή. Ο Ολυμπιακός είναι πάρα πολύ δυνατός. Με 2-3 προσθήκες που θα κάνει ο πρόεδρος γιατί τον ξέρω τι λεβέντης είναι και όταν πρόκειται για το καλό του Ολυμπιακού δεν σταματάει πουθενά. Έχει αναβαθμίσει τον Ολυμπιακό σε τρομακτικό βαθμό. Για παράδειγμα έρχονται όλες οι ξένες ομάδες και τρελαίνονται με το γήπεδο Καραϊσκάκη και εδώ οι δικοί μας πήραν την Εθνική ομάδα και την πήγαν σε γήπεδα που είναι έτοιμα να πέσουν. Έχουμε κατορθώσει να είναι όλα άριστα και στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Κανείς δεν είχε καταφερθεί εναντίον ποδοσφαιριστή άλλης ομάδας στο γήπεδο και πάντα ακουγόταν η ιαχή «Ελλάς-Ελλάς». Εύχομαι και εκεί που θα πάει η εθνική να είναι το ίδιο».

«ΝΑ ΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ»

Ολοκληρώνοντας ο Σάββας Θεοδωρίδης τόνισε πως θέλει οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού να τα δίνουν όλα σε κάθε παιχνίδι για τη νίκη. «Οι παίκτες ξέρουν καλύτερα από μένα τι πρέπει να κάνουν στον δεύτερο γύρο. Πρέπει να παίζουν δυνατά με την καλή έννοια. Να δίνουν τα πάντα για τη νίκη και να παίζουν ως Ολυμπιακός. Ακόμα ορισμένοι παίκτες δεν έχουν δώσει ούτε το 50% της αξίας τους. Θυμάστε τι είχα πει για τον Σισέ και τον Ανσαριφάρντ. Έχουν καταλάβει οι πάντες τι σημαίνει Ολυμπιακός. Έχουμε ακουστεί σε όλη την Ευρώπη, στην Μπαρτσελόνα υπάρχει ένας δικός μας προπονητής, στην Ιταλία μιλούσαν επί μέρες γι’ αυτό που έγινε με τον Μπουφόν. Μας αντιμετωπίζουν σαν πάρα πολύ μεγάλη ομάδα. Ο Ολυμπιακός θα δυναμώνει περισσότερο και θα γίνεται καλύτερος. Όποτε υπάρξει ανάγκη θα είναι πάντα εκεί ο πρόεδρος να το διορθώνει».

Διαβάστε επίσης

Αδιάκοπη προσφορά στην Μάνδρα!

Αδιάκοπη προσφορά στην Μάνδρα!

Τα «ευχαριστώ» των κατοίκων της Μάνδρας προς τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, δίνουν ώθηση στους «ερυθρόλευκους» να συνεχίζουν να τους προσφέρουν πολύτιμες βοήθειες.