Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τι ισχύει για τις μεταγραφές του Ολυμπιακού

Τι ισχύει για τις μεταγραφές του Ολυμπιακού
Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2018 - 19:51

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Ακόμα έχουμε μπροστά μας 20 μέρες για το φινάλε της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου και μετά την απόκτηση του Κέβιν Μιραλάς η φημολογία φούντωσε και για επόμενα… χτυπήματα των Πειραιωτών. Μετά το τέλος του αγώνα με τον Πλατανιά οι άνθρωποι των πρωταθλητών Ελλάδας τόνιζαν πως «οι μεταγραφές τελείωσαν για τον Ολυμπιακό». Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με όσα διαρρέουν από τη πλατεία Αλεξάνδρας, δεν υπάρχει θέμα απόκτησης κι άλλου ποδοσφαιριστή.

Το μεταγραφικό παράθυρο, ωστόσο, δεν έκλεισε οριστικά. Στον Ολυμπιακό δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να γίνει κι άλλη μεταγραφή, αλλά για να συμβεί αυτό θα πρέπει να υπάρξει αποχώρηση κάποιου ποδοσφαιριστή. Προς το παρόν, λοιπόν, ρίχνουν τους τόνους όσον αφορά στις μεταγραφές.

Όλο το βάρος έχει πέσει στις αποδεσμεύσεις ποδοσφαιριστών και απ’ ότι φαίνεται δεν είναι καθόλου εύκολο αυτό το έργο. Θυμίζουμε πως εκτός ομάδας έχουν τεθεί οι Καπίνο, Εμενίκε, Μίλιτς, Καρσελά, Μπεν, Ζντιέλαρ. Από αυτούς ο επιθετικός από τις Κομόρες είναι πιο κοντά στην αποχώρηση του και στη μεταγραφή του στον Ερυθρό Αστέρα. Οι υπόλοιποι βρίσκονται σε αναζήτηση ομάδων, αλλά ακόμα δεν έχουν βρει κάτι προκειμένου να φύγουν από τον Πειραιά.

Εκτός των παραπάνω ο Ντιόγκο Φιγκέιρας, ο οποίος έπαιξε με τον Πλατανιά, είναι κοντά στην αποχώρηση του. Για τον Πορτογάλο υπάρχει ενδιαφέρον από τη Μπράγκα και από ομάδες της Τουρκίας, αλλά όπως φαίνεται είναι πιο κοντά στην αποχώρηση απ’ ότι εκείνοι που βρίσκονται εκτός ομάδας.

Σε αυτή την εξίσωση βάζουμε και τους Βούκοβιτς, Μποτία, οι οποίοι δεν συμπεριλήφθηκαν στη 18άδα του αγώνα με τον Πλατανιά. Εάν έρθει πρόταση για κάποιον θα αποχωρήσουν, ενώ μη ξεχνάμε πως στην ίδια μοίρα βρίσκεται και ο Σεμπά που αγωνίστηκε με τους Κρητικούς και ήταν αρκετά καλός. Δεν αποκλείουμε, πάντως, να τεθεί και θέμα Πάρντο για τον οποίο έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από ομάδα της πατρίδας του.

Τα θέματα που «καίνε» περισσότερο, όμως, είναι των έξι που έχουν ειδοποιηθεί εδώ και καιρό να φέρουν προτάσεις για να φύγουν. Αποδεικνύεται πως αυτές οι υποθέσεις δεν είναι καθόλου απλές και γι’ αυτό όλο το βάρος πέφτει στις αποχωρήσεις. Επαναλαμβάνουμε, όμως, πως υπάρχουν μπροστά μας ακόμα 20 μέρες μέχρι το φινάλε της μεταγραφικής περιόδου και ο Ολυμπιακός με δεδομένο ότι ο Γκαρθία παίζει σε πολλά ματς με δύο επιθετικούς θα ψαχτεί για παίκτη σε αυτή τη θέση. Ήδη, δηλαδή, κοιτάζουν ποδοσφαιριστές που να μπορούν να παίξουν όλες τις θέσεις της επίθεσης.

Διαβάστε επίσης

Στους «8» με ανατροπή ο ΠΑΣ!

Στους «8» με ανατροπή ο ΠΑΣ!

Οι Ηπειρώτες επικράτησαν του Λεβαδειακού με 4-0 και προκρίθηκαν στα προημιτελικά του Κυπέλλου – Οι γηπεδούχοι ανέτρεψαν το 1-0 του πρώτου παιχνιδιού και πήραν το εισιτήριο για την επόμενη φάση.