Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κάλυψη από ΚΕΔ κατόπιν εορτής

Κάλυψη από ΚΕΔ κατόπιν εορτής
Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2018 - 00:28

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Τη στιγμή που διεθνείς διαιτητές στα ματς του πρώτου γύρου έχασαν και τη σφυρίχτρα και το στραγάλι, τη στιγμή που οι ίδιοι οι αρμόδιοι τους ρεζίλεψαν μέσω των ορισμών αφού δεν τους χρησιμοποιούσαν, σε αυτούς της Δευτέρας για τους επαναληπτικούς αγώνες της φάσης των «16» του Κυπέλλου, η ΚΕΔ προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Ετσι, εκτός από τις επιλογές της για τα παιχνίδια ανακοίνωσε ποιοι έχουν κωλύματα και παραμένουν εκτός. Υπενθυμίζουμε πως σύμφωνα με την ΚΕΔ «νοκ άουτ» λόγω τραυματισμού είναι ο διεθνής διαιτητής Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου) που θα επιστρέψει στις 11/01, ο διεθνής διαιτητής Χάρης Καλογερόπουλος «μέχρι νεωτέρας», ο διεθνής βοηθός Πολυχρόνης Κωσταράς (Αιτ/νιας) που θα τεθεί στις διάθεση της ΚΕΔ στις 15/01, ο βοηθός Βασίλης Λάμπρου «μέχρι νεωτέρας» και ο βοηθός Μανώλης Καλφάκης (Χανίων) που έβαλε κώλυμα για προσωπικούς λόγους μέχρι τις 10/01.

Ουσιαστικά το… ιατρικό δελτίο των διαιτητών εκδόθηκε κατόπιν εορτής. Ο λόγος είναι ότι προκλήθηκε ντόρος, καθώς βγήκαν συμπεράσματα περί αγωνιστικής ανεπάρκειας κάποιων διεθνών. Και τα συμπεράσματα βγήκαν, επειδή αφενός ο Καλογερόπουλος είχε κάνει λάθη στο παιχνίδι Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 1-1, ο δε Σιδηρόπουλος στο ματς Πλατανιάς-Ατρόμητος 1-3.

Οσον αφορά στον Καλογερόπουλο που είναι για δυο αγωνιστικές συν δυο Κυπέλλου αμφισβητήθηκε, αν σφύριξε για να εκτελεστεί το φάουλ του Χίλιεμαρκ, από το οποίο προήλθε το 1-0 του ΠΑΟ στο 10’. Πάντως, στην τηλεόραση ακούστηκε μετά! Οσον αφορά στον Σιδηρόπουλο αμφισβητήθηκε το πέναλτι που καταλόγισε υπέρ του Ατρομήτου.

-Να ευχηθούμε περαστικά στους τραυματίες διαιτητές και βοηθούς και να συμπληρώσουμε ότι οι άτυχοι Καλογερόπουλος, Λάμπρου είναι κουμπάροι, ενώ ο Σιδηρόπουλος έχει τον Κωσταρά (σ.σ. επίσης άτυχοι) στην ομάδα του για τους ευρωπαϊκούς αγώνες! Επίσης, αξίζει να αναφερθεί ότι φέτος οι τραυματισμοί διαιτητών και βοηθών είναι πιο συχνοί, ενώ δυο εξ αυτών (Λάμπρου, Φωτόπουλος) έγιναν κατά τη διάρκεια αγώνων της Superleague.

-Το φαινόμενο των συχνών τραυματισμών πρέπει να προβληματίσει την ΚΕΔ και ειδικά τον Περέιρα, ο οποίος είναι «λάτρης» της φυσικής κατάστασης των διαιτητών. Ο Πορτογάλος θα πρέπει να προβληματιστεί ιδιαίτερα και μια λύση είναι τα έκτατα τεστ. Είναι χαρακτηριστικό πως έναν μήνα μετά από αυτά πριν από την έναρξη της σεζόν κόπηκαν βοηθοί που είχαν πάει να τρέξουν για διεθνείς.

«Μέχρι νεωτέρας»

Παγκόσμια πρωτοτυπία αποτελεί το να μην μπορεί να προβλέψει γιατρός-ορθοπεδικός τον προβλεπόμενο χρόνο επιστροφής ενός τραυματία. Το σχολιάζουμε με αφορμή ότι στην ανακοίνωση της ΚΕΔ για τους τραυματισμούς του Καλογερόπουλου και του Λάμπρου αναφέρουν «μέχρι νεωτέρας». Αυτό το πράγμα δεν υπάρχει! Μάλιστα οι κακές γλώσσες διέδιδαν το καλοκαίρι ότι και δυο κουμπάροι έπρεπε να κοπούν, αν ίσχυαν τα ίδια κριτήρια για όλους. Αυτό δεν έχει διαψευστεί. Μάλιστα ο Λάμπρου, ο οποίος τραυματίστηκε στη διάρκεια αγώνα της Λίγκας, επιχείρησε να θέσει υποψηφιότητα για διεθνής, όμως κόπηκε στα αγωνιστικά τεστ που έγιναν έναν μήνα μετά, όπως και οι Γρεβένης, Μπαλτάς, Απτόσογλου, Καραβασίλης, Κοντιζάς! Γιατί με τους Σιδηρόπουλο, Κωσταρά γράφουν πότε θα επιστρέψουν;

Πέναλτι-φάντασμα υπέρ του ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ είχε νικήσει 5-1 στα Τρίκαλα, αφού έγιναν λάθη από τη διαιτησία στα δυο πρώτα γκολ. Στην Τούμπα η Θεσσαλική ομάδα κατάφερε να ισοφαρίσει 1-1 στο 92’, είχε και δοκάρι στο 89’, και ηττήθηκε 2-1 στο 93’. Για την ακρίβεια ηττήθηκε διαιτητική απόφαση-ντροπή. Ναι, καλά καταλάβατε ο διαιτητής Φωτιάδης (Καστοριάς) έδωσε σούπερ ανύπαρκτο πέναλτι αφού ο Κοτσώνης απέκρουσε τη μπάλα με το σώμα του, έχοντας προλάβει να μαζέψει το χέρι του!

Διαβάστε επίσης

Λύνει τα χέρια του Γκαρθία ο Μιραλάς

Λύνει τα χέρια του Γκαρθία ο Μιραλάς

Ο μεσοεπιθετικός του Θρύλου ξεκίνησε το ματς με τον Πλατανιά, αγωνιζόμενος πίσω από τον σέντερ φορ, στη συνέχεια πέρασε στα πλάγια μετά την είσοδο του Μάριν, αποδίδοντας εξίσου καλά και στις δύο θέσεις.

«”11”… ΘΡΥΛΟΣ» (pic)

«”11”… ΘΡΥΛΟΣ» (pic)

Δείτε την φωτογραφία που ανάρτησε ο Κέβιν Μιραλάς στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram μετά το ντεμπούτο του στη νέα του θητεία στον Ολυμπιακό κόντρα στον Πλατανιά.

Βαζέλα πάει και πιο χαμηλά...

Βαζέλα πάει και πιο χαμηλά...

Η Λαμία απέκλεισε τον Παναθηναϊκό από τη συνέχεια του Κυπέλλου και οι «πράσινοι» πλέον επικεντρώνονται στο πρωτάθλημα και στη… σωτηρία.