Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο 19ος Βραζιλιάνος στον Θρύλο (pics, vids)

Ο 19ος Βραζιλιάνος στον Θρύλο (pics, vids)
Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018 - 20:14

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΡΟΥΣΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός την προηγούμενη Τρίτη 9 Ιανουαρίου ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας του με τον Ιγκόρ Σίλβα, με τον Βραζιλιάνο αμυντικό να γίνεται έτσι η 3η μεταγραφή του Θρύλου κατά τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο μετά τους Χατζισαφί και Μιραλάς.

Ο 21χρονος αμυντικός έγινε έτσι ο 19ος Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής που ντύνεται στα ερυθρόλευκα, με τους Πειραιώτες να έχουν προχωρήσει τα προηγούμενα χρόνια σε αποκτήσεις σπουδαίων παικτών από τη χώρα του καφέ, όπως ο Τζιοβάνι και ο Ριβάλντο, αλλά και άλλους που δεν κατάφεραν να μείνουν στο λιμάνι. Πάμε όμως να τους δούμε αναλυτικά…

ΤΖΙΟΒΑΝΙ

Δεν θα μπορούσαμε να μην ξεκινήσουμε από τον «μάγο» του Θρύλου. Ο Τζιοβάνι Σίλβα ντε Ολιβέιρα, όπως είναι ολόκληρο το όνομά του ήρθε στον Ολυμπιακό το 1999 και έμεινε στον Πειραιά ως το 2005, γνωρίζοντας την αγάπη των ΓΑΥΡΩΝ, η οποία παραμένει μέχρι και σήμερα. Ο Τζιοβάνι δέθηκε με τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι ακόμη μνημονεύουν όλα όσα πρόσφερε στο σύλλογο αυτός ο τεράστιος παίκτης.

ΡΙΒΑΛΝΤΟ

Ο Ριβάλντο ήρθε στον Ολυμπιακό το 2004 και όπως είναι λογικό προκάλεσε φρενίτιδα ενθουσιασμό σε όλο τον κόσμο της ομάδας. Ο διεθνής Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός ανέβασε επίπεδο τον Θρύλο, με τους «ερυθρόλευκους» να φέρνουν έναν παγκόσμιας κλάσης ποδοσφαιριστή στην ομάδα τους, ο οποίος πρόσφερε πολλά με το ταλέντο και την εμπειρία του στο σύλλογο.

ΛΟΥΤΣΙΑΝΟ ΝΤΕ ΣΟΟΥΖΑ

Ποιος μπορεί να ξεχάσει το φάουλ του μέσα στην Λεωφόρο στο τεράστιο διπλό του Θρύλου με 4-1; Ο Λουτσιάνο ντε Σόουζα αγωνίστηκε από το 1998-2001 στον Θρύλο και σε αυτά τα χρόνια μπόρεσε να αγαπηθεί από τον κόσμο της ομάδας, χαρίζοντάς του στιγμές μαγείας με το πλούσιο ταλέντο του.

ΝΤΙΟΓΚΟ

Το 2008 ο Ολυμπιακός απέκτησε τον Ντιόγκο, με τον Βραζιλιάνο επιθετικό να κάνει πράγματα και θαύματα στην πρώτη του χρονιά στην ομάδα. Ωστόσο, η πορεία του ήταν πτωτική τις επόμενες σεζόν και παρά τις υποσχέσεις που άφησε στο ξεκίνημά του, τελικά έφυγε μάλλον ως αποτυχημένος το 2013 από τους «ερυθρόλευκους».

ΖΕ ΕΛΙΑΣ

Εμβληματική μορφή στο κέντρο του Ολυμπιακού. Ο Ζε Ελίας από το 2000-2003 αποτέλεσε τον παίκτη που κρατούσε το κέντρο της ομάδας, βοηθώντας τα μέγιστα το σύλλογο με το πάθος του και τη δύναμη που έβγαζε στον αγωνιστικό χώρο.

ΝΤΟΥΝΤΟΥ

Ο Ντουντού Σεαρένσε ήρθε στον Θρύλο το 2008 και έμεινε στην ομάδα μέχρι το 2011. Ο Βραζιλιάνος μέσος ήταν εξαιρετικός στο πρώτο του χρόνο στην ομάδα, ενώ και την επόμενη σεζόν αποτέλεσε έναν από τους πολύ σημαντικούς παίκτες του Ολυμπιακού. Μάλιστα, συνεχίζει ακόμη το ποδόσφαιρο για λογαριασμό της Μποταφόγκο, με την οποία ανανέωσε πρόσφατα.

ΖΟΥΛΙΟ ΣΕΖΑΡ

Στυλοβάτης στην άμυνα του Θρύλου. Ο Ζούλιο Σέζαρ αποτέλεσε μαζί με τον Σούρερ ένα εξαιρετικό δίδυμο για τον Ολυμπιακό. Αγωνίστηκε στον Πειραιά από το 2006-2008, μετρώντας 6 γκολ, σπουδαιότερο εκείνο μέσα στο Μπερναμπέου κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης.

ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ

Εχει μείνει στην ιστορία του Ολυμπιακού για το «χρυσό» του γκολ κόντρα στην Αρσεναλ, το οποίο έδωσε στους Πειραιώτες την πρόκριση στους «16» του Champions League τη σεζόν 2009-2010. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός είχε αρκετές καλές στιγμές με τους «ερυθρόλευκους», ωστόσο δεν κατάφερε να διατηρηθεί στο υψηλότερο επίπεδο, μένοντας στον Θρύλο από το 2008-2010.

ΛΕΑΝΤΡΟ ΣΑΛΙΝΟ

Με δύο λέξεις μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς τον Λεάντρο Σαλίνο. Φιλότιμος και μαχητής. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός του Θρύλου τα έδινε όλα σε κάθε ματς, προσφέροντας πολύτιμες λύσεις στους «ερυθρόλευκους», αγωνιζόμενος τόσο στο δεξί άκρο της άμυνας, όσο και στον άξονα όταν του ζητούσαν οι προπονητές της ομάδας. Κορυφαίο ίσως παιχνίδι του κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου για το Champions League.

ΣΕΜΠΑ

Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού αγωνίζεται μέχρι και σήμερα στον Θρύλο. Αποκτήθηκε από την Εστορίλ και έχει δείξει πολύ καλά στοιχεία, βοηθώντας επιθετικά, αλλά και αμυντικά την ομάδα όταν χρειάζεται. Ο Σεμπά έχει πραγματοποιήσει εξαιρετικά ματς με τη φανέλα του Θρύλου, κάτι το οποίο ελπίζουμε να συνεχίσει να κάνει όσο διάστημα μείνει στους Πειραιώτες.

ΜΠΡΟΥΝΟ ΒΙΑΝΑ

Ο Βραζιλιάνος αμυντικός ανήκει στον Ολυμπιακό και αγωνίζεται αυτή τη στιγμή στην Μπράγκα με τη μορφή δανεισμού. Είναι μόλις 22 ετών και έχει δείξει αρκετά καλά στοιχεία το τελευταίο διάστημα, έχοντας βελτιώσει το παιχνίδι του.

ΕΝΤΟΥ ΝΤΡΑΣΕΝΑ, ΝΤ’ ΑΚΟΛ, ΕΝΤΒΑΛΝΤΟ ΑΛΒΕΣ ΤΕΛΕΣ, ΛΕΟΖΙΝΙΟ, ΛΕΑΝΤΡΟ, ΒΑΝΤΕΡΣΟΝ

Οι 6 αυτοί ποδοσφαιριστής έχουν φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού, ωστόσο πολύ λίγοι να θυμούνται ότι έχουν αγωνιστεί στους «ερυθρόλευκους». Οι συγκεκριμένοι Βραζιλιάνοι δεν μπόρεσαν να πάρουν χρόνο συμμετοχής στον Πειραιά και έτσι γρήγορα αποχώρησαν από την ομάδα.

ΦΕΛΙΠΕ ΣΑΝΤΑΝΑ

Ηρθε στον Ολυμπιακό από την Σάλκε, με τον κόσμο της ομάδας να έχει μεγάλες προσδοκίες. Ωστόσο, ο Βραζιλιάνος αμυντικός αποδείχθηκε ότι δεν μπορούσε να σηκώσει το βάρος της φανέλας των «ερυθρόλευκων», υπέπεσε σε πολλές γκέλες και έτσι αποχώρησε από τον Ολυμπιακό ως αποτυχημένος.

Διαβάστε επίσης

Ανοίγει ο δρόμος για Τζόελ Κάμπελ

Ανοίγει ο δρόμος για Τζόελ Κάμπελ

Ο τραυματισμός του Κοσταρικανού στον αστράγαλο οδηγεί την Μπέτις να ματαιώσει τον δανεισμό του από την Άρσεναλ. Το συμβόλαιό του πρώην μέσου του Ολυμπιακού εκπνέει τον Ιούνιο.