Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Οι 5 «κομμένοι» του Θρύλου και το μέλλον τους

Οι 5 «κομμένοι» του Θρύλου και το μέλλον τους
Σάββατο, 13 Ιανουαρίου 2018 - 00:15

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΚΩΤΣΗΣ

Η προσοχή όλων στον Ολυμπιακό είναι στραμμένη στο παιχνίδι με τη Λαμία και στη συνέχιση του νικηφόρου σερί. Σε διοικητικό επίπεδο, ωστόσο, υπάρχουν διαρκείς επαφές και συζητήσεις, καθώς πέραν των μεταγραφών, υπάρχει και το πολύ σοβαρό ζήτημα των παικτών που έχουν «κοπεί» από την πρώτη ομάδα, προπονούνται μόνοι τους και περιμένουν να μάθουν τους επόμενους σταθμούς της καριέρας τους. Μέχρι στιγμής, μάλιστα, μόνο η περίπτωση του Μπεν τελεσφόρησε, με τους «ερυθρόλευκους» να τον πωλούν στον Ερυθρό Αστέρα, με το εξαιρετικό ποσό των 500.000 ευρώ. Την ίδια ώρα οι εκπρόσωποι των Καπίνο, Καρσελά, Μίλιτς, Ζντιέλαρ, Εμενίκε έχουν ενημερωθεί να βγουν στην αγορά και αναζητούν προσφορές για τους πελάτες τους, χωρίς ωστόσο κάποιος εξ αυτών να βιάζεται ιδιαιτέρως...

Απαντες δεσμεύονται με συμβόλαια με τον Ολυμπιακό, κάτι που σημαίνει ότι δεν είναι στον αέρα. Εχουν ομάδα και πολύ καλές συμφωνίες, οπότε θα αποφασίσουν για το επόμενο βήμα εφόσον βρουν κάτι που τους συμφέρει και ταιριάζει στα θέλω τους. Τόσο οικονομικά όσο και αγωνιστικά. Και αυτός είναι και ο βασικός λόγος που υπάρχει καθυστέρηση στο να βρεθεί λύση και για τους έξι παίκτες. Την ίδια στιγμή που στην ΠΑΕ κάνουν και οι ίδιοι επαφές με συλλόγους, καθώς ήλπιζαν ότι ήδη θα είχε βρεθεί λύση στις περισσότερες αποχωρήσεις. Ας δούμε, όμως, τι ισχύει αυτή τη στιγμή και για τις έξι περιπτώσεις...

ΜΕΧΝΤΙ ΚΑΡΣΕΛΑ: ΘΕΛΕΙ ΜΟΥΝΤΙΑΛ, ΑΛΛΑ...

Ο μόνος παίκτης που δείχνει να «κινείται» το τελευταίο διάστημα είναι ο Μεχντί Καρσελά. Ο Βέλγος δημιούργησε μόνος του ντόρο για πιθανή επιστροφή του στη Σταντάρ Λιέγης, μίλησε ο ίδιος με τον πρόεδρο του συλλόγου για να συμβεί αυτό και τώρα περιμένει κλήση. Μάλιστα ο πρόεδρος του βελγικού συλλόγου ήρθε στην Αθήνα για τις επαφές, αλλά τα πράγματα δεν πήγαν καλά. Ο λόγος; Ο προπονητής της εθνικής Μαρόκου, Ερβέ Ρενάρ, φέρεται να του συνέστησε, είτε να μείνει στον Ολυμπιακό είτε να πάει σε καλύτερο πρωτάθλημα από το βελγικό, για να μην χάσει το... τρένο της παρουσίας στο Μουντιάλ της Ρωσίας. Η Αλαβές, που τον είχε ζητήσει και τον ήθελε πολύ απέκτησε τον πρώην εξτρέμ του Ολυμπιακού, Ερνάν Πέρες, κλείνοντας τη θέση στα άκρα της επίθεσής της. Ο ίδιος δεν ψήνεται να πάει στην Πολωνία και τη Λέγκια και κάπως έτσι υπάρχει τέλμα. Μάλιστα, το θέμα του Καρσελά δεν είναι απλό. Ενώ και το συμβόλαιό του είναι πολύ υψηλό. Και δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να τον δούμε να πιέζει τον Ολυμπιακό. Καθώς καμία από τις ομάδες που τον θέλουν δεν δείχνει διατεθειμένη να δώσει αυτά τα χρήματα, έστω και για το μισό του συμβόλαιο!

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΠΙΝΟ: Η ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ ΚΑΙ Η ΙΤΑΛΙΑ

Δεν έχει καμία σχέση με όλους τους υπόλοιπους «κομμένους». Είναι μόλις 23 ετών, ενεργό μέλος της Εθνικής Ελλάδος, με σημαντικές συμμετοχές σε πρωτάθλημα και Ευρώπη και με το ταλέντο να μην του λείπει. Για αυτόν τον λόγο στον Πειραιά θεωρούν δεδομένο ότι σύντομα θα βρουν την πρόταση που αναζητούν (πάνω από 2 εκατ. ευρώ) για να παραχωρήσουν τον Στέφανο Καπίνο. Ο διεθνής γκολκίπερ έχει προταθεί στη Νιουκάστλ και το όνομά του είναι στη λίστα των Αγγλων. Αλλά όχι και σε αυτήν της Μπριζ. Καθώς μπορεί οι Βέλγοι να έστειλαν τον Λουντοβίκ Μπουτέλ στη γαλλική Ανζέ, αλλά παράλληλα ανακοίνωσαν την απόκτηση του 34χρονου διεθνούς Ρώσου τερματοφύλακα, Βλαντιμίρ Γκαμπούλοφ, ο οποίος αποκτήθηκε για 1,5 χρόνο από την Αρσεναλ Τούλα! Ο ατζέντης του Καπίνο τον έχει προτείνει σε πολλές ομάδες ανά την Ευρώπη, με τη γερμανική αγορά να είναι μία από τις επιλογές. Ωστόσο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι για τον Καπίνο έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από ιταλικό σύλλογο. Και σύντομα αναμένεται να υπάρξουν νεότερα.

ΣΑΣΑ ΖΝΤΙΕΛΑΡ: ΠΑΡΤΙΖΑΝ, ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ... ΠΑΝΤΟΥ!

Μέλος της «χρυσής γενιάς» του ποδοσφαίρου της Σερβίας που κατέκτησε το Μουντιάλ Νεων του 2015, εντάχθηκε στο ρόστερ του Ολυμπιακού ως επένδυση για το μέλλον και σε αρκετές περιπτώσεις έδειξε ότι το ταλέντο δεν του λείπει. Ωστόσο η πόρτα της εξόδου άνοιξε και για τον 23χρονο Σέρβο, μετά από αρκετές ανορθογραφίες στο Ρέντη. Ο περιβόητος ατζέντης του, Φάλι Ραμαντάνι, μιλάει με την Παρτιζάν. Αλλά ο σύλλογος του Βελιγραδίου τον θέλει ελεύθερο. Την ίδια στιγμή, ενδιαφέρον έχει δείξει και ο Ερυθρός Αστέρας, αλλά με λιγότερη θέρμη. Ενώ ο εκπρόσωπός του τον έχει προτείνει και στη μισή Serie A, αλλά και σε ομάδες της Ισπανίας, της Ολλανδίας, της Γερμανίας και του Βελγίου! Και της Τουρκίας, βεβαίως! Και μάλιστα τον προτείνει με την υποσημείωση «ελεύθερος». Ενώ και ο παίκτης δεν δείχνει καλή διάθεση αυτό το διάστημα! Ο Ολυμπιακός, πάντως, έδειξε στις σκληρές συζητήσεις με τη Λέγκια, που τον ζήτησε επίσημα, ότι δεν σκοπεύει να τον χαρίσει...

ΧΡΒΟΓΕ ΜΙΛΙΤΣ: ΠΑΡΤΙΖΑΝ, ΧΑΪΝΤΟΥΚ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ...

Ισως η πλέον αποτυχημένη μεταγραφή της χρονιάς. Ο Χρβόγε Μίλιτς αποκτήθηκε ύστερα από εισήγηση του Μπέσνικ Χάσι. Ο Ολυμπιακός πλήρωσε πάνω από 1 εκατ. ευρώ στη Φιορεντίνα για να τον κάνει δικό του και άπαντες ήλπιζαν ότι ο διεθνής Κροάτης αριστερός μπακ θα ήταν τουλάχιστον αξιοπρεπής και θα βοηθούσε τους Πειραιώτες. Αλλά φευ. Οι (όλες κι όλες) 4 φετινές συμμετοχές του είναι ενδεικτικές της παρουσίας του στους «ερυθρόλευκους». Το όνομά του βρίσκεται στα χέρια των ιθυνόντων της Παρτιζάν και της πρώην ομάδας του, Χάιντουκ Σπλιτ. Πρόσφατα ακούστηκε ότι ενδιαφέρεται για την απόκτησή του η Λοκομοτίβ Μόσχας. Αλλά τίποτε εξ αυτών δεν έχει μετουσιωθεί σε πρόταση. Και φαντάζει δύσκολο να βρεθεί λύση χωρίς ο Ολυμπιακός να... συνεισφέρει οικονομικά στην αποχώρησή του.

ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΕΜΕΝΙΚΕ: ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ Η... ΑΝΕΣΗ ΤΟΥ

Είναι ο πιο καλοπληρωμένος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται αναφορικά με τις απαιτήσεις που υπήρχαν από τον Νιγηριανό. Μονίμως τραυματίας, φαντασίαν ασθενής ή απλώς αδιάφορος και στον κόσμο του, ο 30χρονος φορ δεν κατάφερε να δικαιώσει τους «ερυθρόλευκους» και την πολύ μεγάλη επένδυση που έκαναν στο πρόσωπό του το περασμένο καλοκαίρι. Με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να είναι εκτός ομάδας και γενικώς... εκτός κλίματος. Ο Εμενίκε προπονείται με τους «κομμένους» (και όχι με τους Νέους, που επέστρεψαν σήμερα στις προπονήσεις!) και αναζητά την επόμενη ομάδα του. Ή τουλάχιστον έτσι λέει ο ίδιος και οι εκπρόσωποί του. Διότι προς το παρόν έχει προταθεί, μεν, σε αρκετές ομάδες της Τουρκίας και θα ήθελε να επιστρέψει, αλλά είναι και εκλεκτικός. Θέλει μόνο Κωνσταντινούπολη (κυρίως Μπασακσεχίρ) και να μην χάσει ευρώ από το συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό. Εχοντας την ασφάλεια και την άνεση του Ολυμπιακού και κανένα άγχος για το Μουντιάλ (σ.σ. έχει αποσυρθεί από την Εθνική Νιγηρίας), περιμένει και ελπίζει ότι «κάτι» θα προκύψει.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Με τον Ιγκόρ Σίλβα να έχει ξεκινήσει προπονήσεις στον Πειραιά, ακόμη και η παρουσία του Φιγκέιρας στο ρόστερ αποτελεί «βάρος» για τον Ολυμπιακό. Το θετικό στην περίπτωση του Πορτογάλου, ωστόσο, είναι ότι η Μπράγκα έτοιμη να τον εντάξει στο δυναμικό της. Με τον ίδιο, όμως, να περιμένει και μία πιο δυνατή πρόταση τις επόμενες ώρες. Με περισσότερα χρήματα από αυτά που παίρνει στον Ολυμπιακό...

ΣΗΜΕΙΩΣΗ2: Είναι δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός έχει αποφασίσει να παραχωρήσει όσους ποδοσφαιριστές δεν κρίνονται απαραίτητοι στον προπονητή. Στην ΠΑΕ φτάνουν διαρκώς προσφορές για ποδοσφαιριστές, ωστόσο, έως τώρα δεν έχει φτάσει κάποια που να είναι τόσο καλή για να γίνει αποδεκτή. Με τους Σεμπά, Πάρντο και Αντρέ Μαρτίνς να είναι προς πώληση, αλλά μόνο με τη «σωστή τιμή». Εξάλλου το είπε ξεκάθαρα και ο Γκαρθία: «Για να κάνουμε μεταγραφή, πρέπει να φύγει κάποιος ή κάποιοι».

Διαβάστε επίσης

Γκολ και θέαμα (vid)

Γκολ και θέαμα (vid)

Ο Ολυμπιακός σαν σήμερα το 2016 υποδέχθηκε τα Χανιά στον Ναό και επικράτησε εύκολα με 6-0, χαρίζοντας πλούσιο θέαμα στους ΓΑΥΡΟΥΣ!