Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Βρήκε τετράδα πίσω, βρήκε και σταθερότητα!

Βρήκε τετράδα πίσω, βρήκε και σταθερότητα!
Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018 - 20:11

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Ελάχιστοι το έχουν προσέξει, αλλά για πρώτη φορά στη φετινή σεζόν ο Ολυμπιακός έχει βρει μια σταθερή τετράδα άμυνας στα τελευταία παιχνίδια του! Και φαίνεται να τον έχει ωφελήσει αγωνιστικά!

Τόσο με την ΑΕΛ στη Λάρισα (3-0), όσο και με τον ΠΑΣ στο Καραϊσκάκη (1-0), αλλά και με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο (4-1), δηλαδή στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, η τετράδα πίσω ήταν η ίδια: Ομάρ, Ένγκελς, Σισέ, Κούτρης. Σε αυτά τα τρία παιχνίδια, η εστία του Προτό παραβιάστηκε μία φορά-κι αυτή από εκείνο το αυτογκόλ του Ένγκελς στο Αγρίνιο…Κι αν πάμε και μία αγωνιστική πίσω, στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα στο Καραϊσκάκη (3-1), σε όλο το β΄ ημίχρονο πάλι η ίδια τετράδα έπαιξε, χωρίς παθητικό (1-1 ήταν το ημίχρονο). Τότε, είχε ξεκινήσει ο Μποτία, αλλά στην ανάπαυλα ζήτησε αλλαγή.

Πηγαίνοντας πιο πίσω, η ίδια τετράδα είχε παίξει και σε άλλα δύο, δυνεχόμενα, παιχνίδια πρωταθλήματος, στο 0-1 από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, αλλά και στο 1-0 επί του ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη, άρα σε συνολικά έξι παιχνίδια (για την ακρίβεια πέντε κι ένα ημίχρονο), με παθητικό μόλις δύο γκολ, ένα στη Λεωφόρο κι ένα το αυτογκόλ. Δεν το λες και…άσχημο, για μία ομάδα που είχε φτάσει μέχρι τις προάλλες να έχει την τρίτη χειρότερη άμυνα στην ελληνική Λίγκα!

Και νομίζω ότι είναι φανερό ότι έχει βοηθηθεί ο Ολυμπιακός από αυτή την σταθερότητα της σύνθεσης της αμυντικής του γραμμής, την οποία δεν είχε ποτέ άλλοτε μέσα στη σεζόν, εξαιτίας και της έλλειψης του Σισέ από το Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και της επιλογής χρησιμοποίησης πολλών κεντρικών αμυντικών (αρχικά Ρομαό, Βούκοβιτς, μετά Μποτία, Νικολάου). Το κακό είναι ότι ενόψει του αγώνα με τη Λαμία η τετράδα θα χαλάσει, λόγω της τιμωρίας του Σισέ.

Παρεμπιπτόντως, ο Σισέ έδειξε και στη Λάρισα, όπως είχε κάνει και…προ εορτών, με τον ΠΑΣ, τι συνέρχεται, μετά από μία περίοδο μικρής κάμψης. Έκανε την Κυριακή πραγματικά μία πολύ γεμάτη εμφάνιση. Καθάρισε πίσω με πόδια και κεφάλι περίπου 15 επεμβάσεις (!), ενώ βγήκε και μπροστά σε στημένες φάσεις, πήρε κι εκεί δύο κεφαλιές κι αν ηταν λίγο πιο προσεκτικός, θα μπορούσε και να ανοίξει το σκορ μόλις στο 4’, όταν έξυπνα βγήκε σε θέση βολής «γυρίζοντας» πίσω στην αντίπαλη περιοχή μετά από υπέρ του Ολυμπιακού κόρνερ και διώξιμο της άμυνας-αλλά αστόχησε στον σουτ εν κινήσει με την μπάλα στον αέρα.

Κι ήταν τόσο «γεμάτη» εμφάνιση, που έκανε κι αρκετά λάθη, στα οποία πρέπει να δουλέψει περισσότερο. Στην αρχή του παιχνιδιού ένα διώξιμο του έγινε ουσιαστικά πάσα στον Ντέλετιτς κι ευτυχώς ο ίδιος ο Σισέ βγήκε καλά και κόντραρε το σουτ του Σέρβου από καλή θέση, ενώ κάποιες φορές είχε λάθος τάϊμινγκ όταν βγήκε μακριά από την περιοχή να μαρκάρει κι άλλες δύο έφαγε ήττα σε καλές ντρίμπλες του Ντέλετιτς κοντά στην περιοχή του Ολυμπιακού. Όπως πρέπει να προσέξει και τις μακρινές πάσες του, αφού έχει μεν την ικανότητα (όπως δύο φορές που βρήκε ωραία Πάρντο και Κούτρη), αλλά ενίοτε το παρακάνει με 40άρες που δεν έχουν νόημα.

Είναι σημαντικό ότι αρχίζει και «κολλάει» καλύτερα με τον Ένγκελς, που επίσης τα πήγε καλά στη Λάρισα, καθάρισε καμιά δεκαριά επεμβάσεις, κέρδισε κι αυτός κεφαλιά μπροστά σε στημένη φάση κι έχει το σοβαρό προσόν να μπορεί να χτίζει επιθέσεις από πίσω, με καλές πάσες. Με μία τέτοια βρήκε τον Φορτούνη στο 64’ κι αυτός τον Ανσαριφάρντ, στο τετ α τετ που έχασε ο Καρίμ λίγα λεπτά πριν κάνει το 2-0…

Διαβάστε επίσης

Ο 19ος Βραζιλιάνος στον Θρύλο (pics, vids)

Ο 19ος Βραζιλιάνος στον Θρύλο (pics, vids)

Ο Ιγκόρ Σίλβα αποτελεί το 3ο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού κατά τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο και έγινε έτσι ο 19ος Βραζιλιάνος που φοράει την ερυθρόλευκη φανέλα. Το gavros.gr σας θυμίζει όλους όσους έχουν πιάσει λιμάνι από τη χώρα του καφέ..

Ανοίγει ο δρόμος για Τζόελ Κάμπελ

Ανοίγει ο δρόμος για Τζόελ Κάμπελ

Ο τραυματισμός του Κοσταρικανού στον αστράγαλο οδηγεί την Μπέτις να ματαιώσει τον δανεισμό του από την Άρσεναλ. Το συμβόλαιό του πρώην μέσου του Ολυμπιακού εκπνέει τον Ιούνιο.

Μπλόκο από Πέρεζ σε Καρσελά για Αλαβές

Μπλόκο από Πέρεζ σε Καρσελά για Αλαβές

Η ισπανική ομάδα ανακοίνωσε την απόκτηση του Παραγουανού εξτρέμ, οπότε θεωρείται απίθανο να πάρει παίκτη στην ίδια θέση, όπου αγωνίζεται και ο ακραίος του Ολυμπιακού.