ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ 2019-2020
Ντουντούκα
Επιστροφή στο Ναό με τριάρα ο Θρύλος!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Ρέντη εμπιστευτικό: Ο Οσκαρ αλλάζει τον τρόπο άμυνας του Ολυμπιακού

Ρέντη εμπιστευτικό: Ο Οσκαρ αλλάζει τον τρόπο άμυνας του Ολυμπιακού
Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018 - 23:55

Δεν έχει συμπληρωθεί ακόμη μία εβδομάδα από την ημέρα που ο Οσκαρ Γκαρθία ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού. Κι όμως, από τις πρώτες στιγμές του στις εγκαταστάσεις του Ρέντη ο Ισπανός τεχνικός έχει ξεκινήσει να κάνει επιβάλλει τη δική του προσωπικότητα, τον δικό του τρόπο στην καθημερινότητα των Πειραιωτών.

Με βασικότερη και εμφανέστατη αλλαγή το περιεχόμενο των προπονήσεων. Πλέον, τα πάντα γίνονται σε φουλ ένταση. Η μπάλα μπορεί να έχει μπει για τα καλά στη ζωή των «ερυθρόλευκων», αλλά όλες οι ασκήσεις γίνονται σε μικρό χώρο, με συνθήκες πίεσης και την ένταση στο 100%.

Ο Γκαρθία και οι βοηθοί του είναι απαιτητικοί και διαρκώς ζητούν από τους παίκτες να είναι γρήγοροι στη σκέψη και την εκτέλεση, να παίρνουν σωστές αποφάσεις, να μην καθυστερούν την μπάλα. Με το ποδοσφαιρικό κλισέ «η μπάλα τρέχει γρηγορότερα από κάθε παίκτη» να ακούγεται διαρκώς στο Ρέντη.

Από εκεί και πέρα, το κομμάτι στο οποίο έχει επικεντρωθεί αυτή τη στιγμή το τεχνικό επιτελείο του Ολυμπιακού δεν είναι το επιθετικό. Ο Οσκαρ Γκαρθία και οι συνεργάτες του έχουν διαπιστώσει ανασταλτική αδυναμία των Πειραιωτών στο transition και η τακτική των τελευταίων προπονήσεων αφορά στην αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων.

Ο Πλατανιάς κατάφερε να βγάλει κάποιες επικίνδυνες αντεπιθέσεις στην αναμέτρηση του Κυπέλλου. Κάτι που είχε συμβεί και στο ματς με τη Λάρισα, αλλά και σχεδόν σε όλα τα φετινά παιχνίδια. Με τον Γκαρθία να θεωρεί ότι ο Ολυμπιακός αμύνεται λανθασμένα όταν η άμυνά του βρίσκεται ψηλά. Παρότι έχει παίκτες με ταχύτητα, που μπορούν να καλύψουν ακόμη λανθασμένες εκτιμήσεις. Για αυτό και όλη βδομάδα δείχνει τον τρόπο που πρέπει να αντιμετωπίζονται τέτοιες καταστάσεις.

Οσο για την επίθεση; Ο Γκαρθία δουλεύει σε κάποια κομμάτια που αφορούν την ανάπτυξη του παιχνιδιού, ωστόσο το συγκεκριμένο κομμάτι δεν τον ανησυχεί. Οι «ερυθρόλευκοι» διαθέτουν παίκτες με πολύ μεγάλη ποιότητα, αντιλαμβάνονται πολύ γρήγορα τι πρέπει να κάνουν, έχουν καλή συνεργασία μεταξύ τους και η είσοδος του Μιραλάς στην 11άδα θα κάνει τον Ολυμπιακό ακόμη πιο επικίνδυνο.

Διαβάστε επίσης