Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: «Άλλα κόλπα» στην προπόνηση από τον Γκαρθία!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: «Άλλα κόλπα» στην προπόνηση από τον Γκαρθία!
Κυριακή, 14 Ιανουαρίου 2018 - 10:24

Κάθε αλλαγή προπονητή αποτελεί ηλεκτροσόκ για κάθε ομάδα. Και παράλληλα επιφέρει σημαντικές αλλαγές στην καθημερινότητα των ποδοσφαιριστών. Ενας νέος τεχνικός πάντα κουβαλάει μαζί του άλλες ιδέες, άλλη αντίληψη του ποδοσφαίρου, διαφορετική φιλοσοφία, διαφορετικό τρόπο δουλειάς, διαφορετική αντιμετώπιση στους ποδοσφαιριστές.

Η περίπτωση του Οσκαρ Γκαρθία δεν αποτελεί εξέρεση. Ο 44χρονος Ισπανός τεχνικός ανέλαβε τις προπονήσεις του Ολυμπιακού από τη Δευτέρα (08/01). Και έκτοτε πολλά έχουν αλλάξει στην καθημερινότητα των ποδοσφαιριστών στο Ρέντη. Για την ακρίβεια, πάρα πολλά. Με τον νέο καθοδηγητή του ποδοσφαιρικού τμήματος, να επιφυλάσσει διαρκώς εκπλήξεις στους αθλητές του. Με τη χθεσινή ανακοίνωσή του να αφήνει άπαντες άφωνους.

Συγκεκριμένα, πριν την έναρξη της προπόνησης του Σαββάτου, ο Οσκαρ Γκαρθία συγκέντρωσε τους ποδοσφαιριστές του στο γυμναστήριο για να τους μιλήσει και να τους εξηγήσει το πρόγραμμα. Ωστόσο, κανείς δεν περίμενε ότι στο γήπεδο θα έβγαιναν μόνο 13 παίκτες και οι υπόλοιποι θα έμεναν εντός των τειχών του προπονητηρίου!

Κι όμως, αυτή ήταν η πιο ριζοσπαστική ανακοίνωση που έχει κάνει μέχρι τώρα ο Γκαρθία στους παίκτες του. «Δυο μέρες πριν τα παιχνίδια, όσοι δεν έχουν παίξει στο προηγούμενο ματς και έχουν συμμετάσχει σε όλες τις προπονήσεις στη διάρκεια της εβδομάδας, θα κάνουν μόνο πρόγραμμα στο γυμναστήριο, στην πισίνα και αποκατάσταση. Είναι μία πολιτική που ακολουθούσα σε όλη την καριέρα μου και το ίδιο θα κάνουμε και εδώ», ήταν μεταξύ άλλων τα λόγια του Ισπανού, που άφησαν έκπληκτους τους ερυθρόλευκους.

Και επειδή τα λόγια δεν έχουν ουσία χωρίς πράξεις, αμέσως μετά εφάρμοσε όσα είπε. Στο γήπεδο βγήκαν μόνο όσοι αγωνίστηκαν κόντρα στον Πλατανιά (Χουτεσιώτης, Φιγκέιρας, Σισέ, Νικολάου, Χατζισαφί, Ζιλέ, Αντρέ Μαρτίνς, Ανδρούτσος, Σεμπά, Μιραλάς, Τζούρτζεβιτς, Μάριν, Ταχτσίδης).

Οι υπόλοιποι; Εμειναν μέσα και έκαναν πρόγραμμα ενδυνάμωσης στο γυμναστήριο, υπό την επίβλεψη των γυμναστών. Ενώ ακόμη και όταν αυτό ολοκληρώθηκε, πήραν... εντολή να χαλαρώσουν και να απολαύσουν τις τρομερές πολυτέλειες που προσφέρει το προπονητικό κέντρο του Ολυμπιακού, όπως πισίνα, τζακούζι, αλλά και μασάζ από τους φυσιοθεραπευτές των Πειραιωτών.

Ο Γκαρθία δεν επέλεξε τυχαία αυτή την τακτική. Το κάνει ως ένα είδος επιβράβευσης για τους παίκτες που δουλεύουν σκληρά, ως αναγνώριση της προσπάθειας που καταβάλλουν στο γήπεδο. Είναι ο τρόπος του για να δώσει το δικό του στίγμα στο πώς θα πορευτεί από εδώ και πέρα ο Ολυμπιακός. Και η αλήθεια είναι ότι οι παίκτες έχουν αρχίσει να εκπλήσσονται ευχάριστα από τις μεθόδους του.

Μάλιστα, αυτό που πρέπει να επαναλάβουμε είναι ότι οι προπονήσεις του Ολυμπιακού έχουν αλλάξει πάρα πολύ σε επίπεδο έντασης. Το... γκάζι είναι πατημένο στο πρόγραμμα που έχει επιβάλει ο Γκαρθία και οι συνεργάτες του. Μικρά παιχνίδια και ασκήσεις με μπάλα στο 100%. Σε ρυθμό εξοντωτικό, ανάλογου των συνθηκών ενός κανονικού αγώνα. Ετσι, από τη στιγμή που όλοι οι παίκτες έπιασαν πολύ υψηλά στάνταρ απόδοσης και έδειξαν αφοσίωση και ζήλο στο πρόγραμμα, ο προπονητής του αντάμειψε. Και τους έδειξε την ικανοποίησή του.

Η Κυριακή, ωστόσο, είναι μια άλλη μέρα. Και βάσει προγράμματος, είναι η κρισιμότερη προπόνηση των Πειραιωτών, ενόψει του παιχνιδιού με τη Λαμία. Κυρίως, διότι θα είναι η πρώτη φορά που ο Γκαρθία θα ανοίξει τα χαρτιά του, αναφορικά με τα πρόσωπα που σκοπεύει να χρησιμοποιήσει στην αναμέτρηση με την ομάδα του Μπάμπη Τενέ. Διότι έως τώρα δεν έχει γίνει καμία δοκιμή που να «μαρτυρά» τις σκέψεις του. Με τις αλλαγές του, ωστόσο, να μην αναμένεται να είναι εντυπωσιακές. Κάτι που ούτως ή άλλως έχει προαναγγείλει.

Διαβάστε επίσης

Πάτησε γήπεδο και γυρίζει ο Οτζίτζα

Πάτησε γήπεδο και γυρίζει ο Οτζίτζα

Από το καλό στο καλύτερο εξελίσσεται η αποθεραπεία του Βέλγου χαφ που ετοιμάζεται για την επιστροφή στη δράση. Πότε αναμένεται να τεθεί στη διάθεση του Όσκαρ Γκαρθία.

«Είχα πρόταση από τον Ολυμπιακό»

«Είχα πρόταση από τον Ολυμπιακό»

Για τον 21χρονο Τούρκο στράικερ της Ρίζεσπορ, Ογκιουλσάν Τσαγκλαγιάν φέρεται να είχε ενδιαφερθεί ο Θρύλος, όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο παίκτης.