Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Θρύλος κρατάει την Ελλάδα στην 11η θέση

Ο Θρύλος κρατάει την Ελλάδα στην 11η θέση
Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2018 - 12:46

Κάθε πρωτάθλημα έχει έναν πρωταγωνιστή. Στην Ισπανία είναι η Μπαρτσελόνα, στην Ιταλία η Γιουβέντους, στη Γερμανία η Μπάγερν, στη Γαλλία η Παρί, στην Αγγλία μέχρι πρότινος η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και στην Ελλάδα, ο Ολυμπιακός Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιώς.

Που από το 2011 και μετά, έχει πάρει επτά πρωταθλήματα, πηγαίνει για το όγδοο και που από το 1997 και μετά, έχει πάρει 19 στα 21! Αναμφισβήτητα, τέτοια πράγματα τα κάνει μόνο ο Ολυμπιακός, που συνεχίζει μια μεγάλη σελίδα που έχει αλλάξει ο σύλλογος από το '11 και μετά.

Με την IFFHS να δημοσιεύει τη λίστα με τις κορυφαίες λίγκες του κόσμου και τη θέση που κατέχει η κάθε μια από αυτές. Η ελληνική είναι πάρα πολύ ψηλά και για πέρυσι, από την 1η Ιανουαρίου έως την 31η Δεκεμβρίου, η Ελλάδα ανέβηκε οκτώ θέσεις και από τη 19η, πήγε στην 11η.

Πάρα πολύ σημαντικό αυτό για το ελληνικό ποδόσφαιρο και τον εκπρόσωπό του, που δεν είναι άλλος από τον Ολυμπιακό, που με τις επενδύσεις και τις μεταγραφές που κάνει, το ανεβάζει επίπεδο και δείχνει τον δρόμο. Συν τοις άλλοις, η ευρωπαϊκή παρουσία του Θρύλου, ανεβάζει κι αυτή τις μετοχές της Ελλάδας στο ranking της UEFA, έχοντας κερδίσει περίπου τους μισούς τους βαθμούς της χώρας επί σειρά ετών.

Διαβάστε επίσης