Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τρέχει το καλύτερο σερί στην Ευρώπη!

Τρέχει το καλύτερο σερί στην Ευρώπη!
Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2018 - 11:27

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ

Υπάρχουν πολλοί οπαδοί του Ολυμπιακού που είναι φίλοι της Λίβερπουλ, αλλά το πιθανότερο είναι πως ούτε κι αυτοί δεν θα ξέρουν ότι με την σπουδαία νίκη που πέτυχε η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ επί της Μάντσεστερ Σίτι (4-3), ο Θρύλος βρέθηκε στην κορυφή της Ευρώπης! Κι αυτό διότι με τη βοήθεια της Λίβερπουλ ο Ολυμπιακός τρέχει πλέον το καλύτερο σερί νικών σε όλα τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα!

Η Μάντσεστερ Σίτι μέχρι να ηττηθεί στο Άνφιλντ είχε 17 συνεχόμενες νίκες στην πρέμιερ λιγκ, πετυχαίνοντας ένα ρεκόρ που μάλλον θα αργήσει να καταρριφθεί στο αγγλικό πρωτάθλημα. Όσο έτρεχαν αυτό το σερί οι «πολίτες» του Πεπ Γκουαρδιόλα, δεν υπήρχε ομάδα σε κάποιο άλλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που να μπορεί να τους απειλήσει, αλλά πλέον ο Ολυμπιακός με τις οκτώ νίκες που έχει στην Σούπερ Λίγκα τρέχει το καλύτερο σερί νικών (για πρωτάθλημα μιλάμε πάντα) σε όλη την Ευρώπη!

Για να ακριβολογούμε το ίδιο ακριβώς σερί με τον Ολυμπιακό (οκτώ νίκες) τρέχει και η Κρουσέιντερς στη Βόρεια Ιρλανδία, αλλά μιλάμε για ένα πρωτάθλημα που δεν συμπεριλαμβάνεται καν σε αυτά της β’ ταχύτητας όπως το δικό μας. Τυπικά, βέβαια, η Κρουσέιντερς έχει το ίδιο ρεκόρ με τον Ολυμπιακό, αλλά μιλάμε για ένα πρωτάθλημα πολύ χαμηλής δυναμικής.

Έξι σερί νίκες έχει Σκεντίγια, που είναι πρωτοπόρος στο πρωτάθλημα των Σκοπίων (σ.σ. το οποίος ανήκει στην ίδια κατηγορία με αυτό της Βορείου Ιρλανδίας), ενώ το ίδιο ρεκόρ έχει και ο ΑΠΟΕΛ στην Κύπρο.

Πέντε συνεχόμενες νίκες μετρούν οι Μπαρτσελόνα, Μπάγερν Μονάχου, Παρί Σεν Ζερμέν και Μίντιλαντ σε Ισπανία, Γερμανία, Γαλλία και Δανία αντίστοιχα, ενώ τέσσερις συνεχόμενες νίκες στα πρωταθλήματά τους έχουν η Γιουβέντους στην Ιταλία, η Λοκομοτίβ Μόσχας στη Ρωσία, η Ντομζάλε στην Σλοβενία, Ντιναμό Ζάγκρεμπ στην Κροατία, η Ζελέζνιτσαρ στη Βοσνία και η Βασιλεία στην Ελβετία.

Τέσσερις συνεχόμενες νίκες έχει επίσης και η Πόρτο στην Πορτογαλία, ωστόσο το τελευταίο της παιχνίδι στην έδρα της Εστορίλ διακόπηκε στο ημίχρονο (σ.σ. λόγω ρήγματος στην εξέδρα) κι ενώ οι «δράκοι» έχαναν 1-0…

Διαβάστε επίσης

Προτροπές στον Φορτούνη (pic)

Προτροπές στον Φορτούνη (pic)

Δεν ξέρουμε αν ο Βράνιες παίξει ενάντια στον Ολυμπιακό, έτσι όπως κάνει. Δεν ξέρουμε αν θα είναι έτοιμος, όπως είχε γράψει. Ο Φορτούνης, πάντως, θα είναι. Δείτε ποιος τον προτρέπει...