Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Οι προκλήσεις του Ζίφκοβιτς και τα... χιλιάδες βατ που τον είχαν τυφλώσει

Οι προκλήσεις του Ζίφκοβιτς και τα... χιλιάδες βατ που τον είχαν τυφλώσει
Κυριακή, 21 Ιανουαρίου 2018 - 20:38

Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που το έχουν στον χαρακτήρα τους να προκαλούν. Είναι από τη φτιαξιά τους ή και κατά συνείδηση προκλητικοί. Δεν το προσπαθούν. Απλά τους βγαίνει. Υπάρχουν και άλλοι, όμως, που κάνουν ό,τι μπορούν για να προκαλέσουν. Γιατί έχουν τους σκοπούς τους, τους λόγους τους. Δεν κοιμήθηκαν καλά, τους πείραξε το φαΐ, ο καιρός, κάτι.

Ε, ο Ζίφκο Ζίφκοβιτς ανήκει στη δεύτερη κατηγορία. Αυτών που απλώς έχουν στόχο να προκαλέσουν. Με δόλο. Εκτός κι αν μετά από δύο χρόνια στην Ελλάδα, τώρα θυμήθηκε ο γκολκίπερ της Ξάνθης να γίνει εριστικός. Σε σημείο χυδαιότητας. Καταβάλλοντας φιλότιμες προσπάθειες να τινάξει το παιχνίδι στον αέρα.

Ο Σέρβος τερματοφύλακας, λοιπόν, αμέσως μόλις ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ γύρισε προς το πέταλο των οργανωμένων οπαδών του Θρύλου και ξεκίνησε να κάνει χειρονομίες. Μάλιστα επειδή ο διαιτητής Καραντώνης δεν του έκανε καν παρατηρήσεις, ο Σέρβος τερματοφύλακας συνέχισε να προκαλεί.

Το θετικό για τον ίδιο και την ομάδα του ήταν ότι απέδειξε για ακόμη μία φορά ότι είναι πολύ καλός τερματοφύλακας. Και το έχει αποδείξει σε όλα τα φετινά παιχνίδια. Εκτός από ένα. Την... παρέλαση του ΠΑΟΚ από την Ξάνθη. Τότε που ο Ζίφκοβιτς είχε τυφλωθεί από τα χιλιάδες βατ των προβολέων του γηπέδου των Πηγαδιών και δεν μπορούσε να συναντηθεί με την μπάλα, δεχόμενος για πλάκα τρία γκολ από τους Θεσσαλονικείς. Αλλά, είπαμε, αυτά έχει το ποδόσφαιρο. Εχει και... άτυχες στιγμές.

Οσο για τις προκλήσεις του στο Γεώργιος Καραϊσκάκης; Και αυτά συμβαίνουν πάνω στο... πάθος. Ισως να ήθελε να αποδείξει ότι εκείνο το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ ήταν απλώς μια κακή ημέρα, μια ατυχής παρένθεση. Ωστε να μην επηρεάσει τους Θεσσαλονικείς, που λέγεται ότι τον έχουν από κοντά ενόψει καλοκαιριού και σκέφτονται να τον αποκτήσουν.

Διαβάστε επίσης

Πετάει... φωτιές ο Καρίμ!

Πετάει... φωτιές ο Καρίμ!

Ο Ιρανός επιθετικός του Θρύλου με τα δύο τέρματα που σημείωσε στο ματς με την Ξάνθη έφτασε τα 11 στο ελληνικό πρωτάθλημα, δείχνοντας ότι βρίσκεται σε φοβερή κατάσταση.