Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Εάν ο ΠΑΟΚ φτάσει τα πρωταθλήματα του Φορτούνη...

Εάν ο ΠΑΟΚ φτάσει τα πρωταθλήματα του Φορτούνη...
Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2018 - 10:30

Από το βράδυ της Κυριακής το ΟΣΔΟ (Οργανωμένο Σύστημα Διαβολής Ολυμπιακού) ανέλαβε δράση. Αυτή τη φορά στο στόχαστρο μπήκε ο κορυφαίος Ελληνας ποδοσφαιριστής. Ο Κώστας Φορτούνης δεν υπέστη αυχενικό σύνδρομο, ούτε έστω ένα μικρό καταγματάκι από την αγκωνιά και το γκρέμισμα του Φασίδη. Αρα δεν έπρεπε να σφυριχτεί πέναλτι εναντίον του. Ασχετα αν από όλους του διαιτητοπατέρες μόνο ο... έγκριτος Μιντιούρης αμφισβητεί (με έναν δικό του, ξεχωριστό και εξόχως χιουμοριστικό τρόπο) ότι υπήρξε παράβαση...

Το γεγονός ότι ακόμη και ο θύτης δεν διαμαρτυρήθηκε, δεν λέει τίποτα στους επαγγελματίες μηδενιστές. Η γραμμή να ακολουθείται. Ακόμη κι αν γίνεται το μαύρο άσπρο. Ή και ασπρόμαυρο. Ή και κιτρινόμαυρο. Μικρή σημασία έχει η απόχρωση. Αρκεί να καταρρακωθεί (με κάθε τρόπο) η ψυχολογία του κορυφαίου ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού. Ακόμη κι αν χρειαστεί ορισμένοι γκεμπελίσκοι να φτάσουν στο κατώτατο όριο ηθικής, χρησιμοποιώντας χυδαίους χαρακτηρισμούς και μειώνοντας την προσωπικότητα, την υπόληψη ενός ανθρώπου. Καλυμμένοι πίσω από τη βεβαιότητα ότι ο Φορτούνης δεν θα ασχοληθεί με τη μικρότητά τους. Ή μήπως θα ασχοληθεί; Ε;

Πάμε, όμως, στην ουσία της οργανωμένης και κατευθυνόμενης επίθεσης που δέχθηκε ο Φορτούνης από το ΟΣΔΟ. Μια επίθεση με σαφή στόχο να αποπροσανατολιστεί ο Ολυμπιακός ως οργανισμός. Να εκβιαστούν (ωμά και άμεσα) διαιτητές, ΚΕΔ, παράγοντες να «μην τολμήσουν» να σφυρίζουν ό,τι βλέπουν. Η προσπάθεια να τιμωρηθεί ο Καραντώνης για ένα απολύτως ορθό πέναλτι ήταν εξόφθαλμη, αλλά δεν τους ενδιαφέρει. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Ούτε τους νοιάζει που ο διαιτητής της (παοκτζίδικης) ΕΠΣ Ημαθίας ΔΕΝ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΤΑΙ. Στη δική τους λογική, το ψέμα μπορεί έχει κοντά ποδάρια, αλλά τη λάσπη την αφήνει. Κάτι παραπάνω ξέρουν...

Το αφήγημα με τον «βουτηχτή Φορτούνη» ξεκίνησε όταν τον στοχοποίησε ολόκληρο το επικοινωνιακό «πυροβολικό» της πάλαι ποτέ συμμαχίας. Τα «πιστόλια» συνεχίζουν να «πυροβολούν» και να κάνουν τη δουλειά που τους έχει ανατεθεί, αλλά πλέον το κάνουν με τόση χυδαιότητα και πρεμούρα να προκαλέσουν ζημιά στον Ολυμπιακό και τους παίκτες του, που ακόμη και οι υποστηρικτές τους έχουν αρχίσει να τους βαριούνται και να τους περιγελούν. Και έχει και παρακάτω...

Το κυνηγητό που δέχεται ο Ολυμπιακός από επίσημους (ποδοσφαιρικούς και μη) φορείς και παράκεντρα είναι τόσο εμφανές και απροκάλυπτο, που όποιος προσπαθεί να υποστηρίξει κάτι άλλο, απλώς γίνεται γραφικός και εκθέτει τις προθέσεις του. Με έναν τρόπο που μόνο καλό κάνουν στους Πρωταθλητές.

Κλείνοντας και για να επανέλθουμε στο θέμα Φορτούνη... Ο Ολυμπιακός έχει πολλούς καλούς παίκτες. Αλλά ο Φορτούνης στοχοποιείται επειδή έχει πίσω του μία ιστορία που πονάει. Το καλοκαίρι του 2014 ο ΠΑΟΚ είχε φτάσει μια ανάσα την απόκτησή του. Ο Βρύζας είχε συμφωνήσει σε όλα με τον ατζέντη του και την Καϊζερσλάουτερν, ο παίκτης πιεζόταν (σε βαθμό παράκλησης) να πάει στην Τούμπα, με τον δρόμο να μοιάζει ανοιχτός, καθώς λίγο καιρό νωρίτερα δεν τα είχε βρει με τον Ολυμπιακό.

Όταν, όμως, διαπίστωσε ότι ο ΠΑΟΚ θα ήταν η επόμενη ομάδα του, ο «Φόρτου» αποφάσισε ότι αλλού ήθελε να βρίσκεται. Μίλησε ο ίδιος με τη διοίκηση του Ολυμπιακού και ζήτησε να φορέσει τα ερυθρόλευκα. Παρότι ο ΠΑΟΚ του έδινε περισσότερα, παρότι του υπόσχονταν μόνιμη θέση στην 11άδα και άλλα πολλά. Ο Φορτούνης «έφτυσε» τον ΠΑΟΚ χωρίς δεύτερη σκέψη. Και κατηφόρισε για την κορυφαία ομάδα της Ελλάδας. Παρότι ο τότε προπονητής του Θρύλου (Μίτσελ), δεν τον ήθελε.

Εκ του αποτελέσματος η επιλογή του Φορτούνη αποδείχθηκε... ατυχής. Στον Πειραιά καταβαραθρώθηκε. Εχει κατακτήσει μόλις 3 Πρωταθλήματα και 1 Κύπελλο. Εχει 30 συμμετοχές στο Champions League και το Europa League, έχει... μόλις 47 γκολ και 40 ασίστ σε 141 παιχνίδια με τα ερυθρόλευκα, εξελίχθηκε στον κορυφαίο παίκτη της χώρας. Μια άνευ προηγουμένου κατάντια, που δικαιολογεί απόλυτα τις κατηγορίες περί «βουτιών» και άλλων... αυθόρμητων και διόλου υποκινούμενων ή οργανωμένων σχολίων.

Ναι, ο Φορτούνης είναι «βουτηχτής». Εχει μάθει να βουτάει με τα μούτρα στον κορυφαίο επιπέδου ανταγωνισμό, να νικάει παίζοντας μπάλα και όχι χτυπώντας και βρίζοντας ή πουλώντας φτηνό οπαδιλίκι. Αδιαφορώντας για τους βαλτούς επικριτές του. Για εκείνους που απολαμβάνουν να βλέπουν και να θεοποιούν «χουλιγκάνους» των γηπέδων όπως ο Πάμπλο Γκαρσία. Για αυτό ο Ολυμπιακός είναι και θα παραμείνει στην κορυφή. Διότι όσο οι αντίπαλοί του φροντίζουν να αναζητούν τρόπους να μειώνουν τις αξίες του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο Θρύλος θα τις εντάσσει στο δυναμικό του και θα τους αφήνει το ελεύθερο να ηγούνται, να θριαμβεύουν.

Για την ιστορία και για να τελειώνουμε με το ΟΣΔΟ, υπενθυμίζουμε μόνο τούτο: Ο Φορτούνης έχει ήδη περισσότερα πρωταθλήματα από τον ΠΑΟΚ. Και στο άμεσο μέλλον θα ξεπεράσει και την ΑΕΚ. Κάνοντας άλλη μια... βουτιά στην ιστορία. Αφήνοντας τους μόνιμους δευτεροτρίτους στη μικρότητά τους, μπροστά στον κορυφαίο σύλλογο της χώρας.

ΥΓ. Αλήθεια, όλοι εκείνοι που θυμήθηκαν «εγκληματικές», «συμμορίες» και άλλα τέτοια όμορφα από την Κυριακή, θέλουν μήπως να μας πουν ότι ο «δικός τους» Γραμμένος άλλαξε στρατόπεδο; Διότι μόνο αυτό δεν μας είπαν ακόμη. Αν και από αυτούς όλα πρέπει να τα περιμένουμε...

Διαβάστε επίσης

Να την στριμώξει από την αρχή!

Να την στριμώξει από την αρχή!

Κλειστά χαρτιά από τον Όσκαρ Γκαρθία στη τελευταία προπόνηση που έγινε στο Ρέντη. Ποια είναι η επικρατέστερη ενδεκάδα που θα ξεκινήσει κόντρα στην ΑΕΚ.

Ιταλοί στον Ναό

Ιταλοί στον Ναό

Άνθρωπος της ιταλικής ομάδας θα παρευρεθεί απόψε στον Ναό για να παρακολουθήσει τον αγώνα με την ΑΕΚ.

Στο πλευρό της Ζακχαίου η Χίπε (pic)

Στο πλευρό της Ζακχαίου η Χίπε (pic)

Η Γερμανίδα διαγώνιος επισκέφθηκε στο Ιατρικό Κέντρο Π.Φαλήρου την Κατερίνα Ζακχαίου, η οποία την Δευτέρα υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.