Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Να την στριμώξει από την αρχή!

Να την στριμώξει από την αρχή!
Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2018 - 11:52

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Και τώρα αρχίζουν τα σπουδαία… Ξεκινάει μία σειρά από συνεχόμενα πολύ σημαντικά ματς, από τα οποία ο Ολυμπιακός καλείται να βγει αλώβητος. Το πρωτάθλημα είναι ο πρώτος και μεγάλος στόχος των «ερυθρόλευκων», όμως, κανείς στον Πειραιά δεν βάζει σε δεύτερη μοίρα το Κύπελλο. Ειδικά όταν υπάρχει μία αναμέτρηση όπως αυτή με την ΑΕΚ (19:30 CS1, gavros.gr) που πέρα από το κίνητρο της νίκης για την πρόκριση υπάρχει και το γόητρο που είναι εξίσου σημαντικό για έναν σύλλογο όπως ο Ολυμπιακός.

Με το πρωτάθλημα να είναι στην κόψη του ξυραφιού ο Όσκαρ Γκαρθία σίγουρα σε ένα ματς Κυπέλλου θα έκανε ροτέισον και θα έδινε ανάσες σε βασικούς. Κάτι τέτοιο φυσικά και δεν μπορεί να γίνει από τη στιγμή που η κληρωτίδα έφερε απέναντι του την ΑΕΚ. Είναι ένα ματς ιδιαιτεροτήτων και άπαντες έχουν αντιληφθεί πως θα πρέπει να καταθέσουν και τη ψυχή τους για τη νίκη.

Από τη στιγμή, μάλιστα που αναφερόμαστε σε διπλά ματς ο Ολυμπιακός χρειάζεται και μία νίκη που θα του αυξήσει τις πιθανότητες πρόκρισης στα ημιτελικά με δεδομένο ότι η ρεβάνς θα γίνει στο ΟΑΚΑ. Η εμφάνιση και η νίκη επί της Ξάνθης έχει προκαλέσει ενθουσιασμό στον Ολυμπιακό και δεδομένα η καλή ψυχολογία βοηθάει την ομάδα για τον αγώνα με την ΑΕΚ.

Η προετοιμασία των πρωταθλητών Ελλάδας ολοκληρώθηκε με τη προπόνηση που έγινε στο Ρέντη το απόγευμα της Τρίτης. Κατά τη διάρκεια της ο Όσκαρ Γκαρθία κράτησε κλειστά τα χαρτιά του. Δεν έκανε διπλό και δεν έδειξε τι έχει στο μυαλό του για την ενδεκάδα. Είναι δεδομένο, όμως, ότι δεν πηγαίνει σε ροτέισον ενόψει Τρίπολης, αλλά θα αντιμετωπίσει το ματς με την καλύτερη ενδεκάδα.

Αυτό σημαίνει πως ίσως δούμε για πρώτη φορά σε ματς Κυπέλλου και τον Προτό κάτω από τα δοκάρια. Φιγκέιρας, Σισέ, Ένγκελς και Κούτρης είναι τα φαβορί για την άμυνα. Εδώ βέβαια βάζουμε ένα ερωτηματικό στο αριστερό άκρο της άμυνας, διότι και ο Χατζισαφί έχει αρκετές πιθανότητες να ξεκινήσει. Ρομαό και Ταχτσίδης έχουν τον πρώτο λόγο για τα χαφ, χωρίς, όμως, κανείς να ξεγράφει τον Ζιλέ, ο οποίος τα έχει πάει περίφημα στα ματς που έχει παίξει.

Στην επίθεση δεν αναμένονται αλλαγές. Ο Μάριν θα επιστρέψει στην ενδεκάδα με Μιραλάς, Φορτούνη και Ανσαριφάρντ να είναι οι υπόλοιποι. Ο Καταλανός τεχνικός, άλλωστε εκείνο που θέλει είναι να αρπάξει από τον λαιμό την αντίπαλο του, όπως έχει κάνει και στα προηγούμενα ματς στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Διαβάστε επίσης

Πελάτης ο Μανόλο (vid)

Πελάτης ο Μανόλο (vid)

Διαβάστε τι έχει κάνει με αντίπαλο τον Χιμένεθ ο Γκαρθία. Η κόντρα ξεκινάει πριν από περίπου 20 χρόνια.

Ιταλοί στον Ναό

Ιταλοί στον Ναό

Άνθρωπος της ιταλικής ομάδας θα παρευρεθεί απόψε στον Ναό για να παρακολουθήσει τον αγώνα με την ΑΕΚ.