Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ποιος Κομίνης; Πλάκα κάνετε;

Ποιος Κομίνης; Πλάκα κάνετε;
Τρίτη, 6 Φεβρουαρίου 2018 - 09:12

«Το γεγονός ότι νικήσαμε δεν σημαίνει ότι θα αφήσουμε αναπάντητη την προκλητική διαιτησία του Κομίνη. Μάλλον έπαιζε διαιτητής σε μπάσκετ απόψε και ακόμα εκτελούν φάουλ έξω από την περιοχή μας. Εσπασε τα ρεκόρ. Δεύτερη κάρτα στον Μάτος σε τρεις περιπτώσεις χαρίστηκε. Να μην μας σφυρίξει ποτέ ξανά», σχολίαζαν χαρακτηριστικά οι άνθρωποι του Ολυμπιακού, μετά τη νίκη επί του ΠΑΟΚ στον πρώτο γύρο με 1-0.

Αυτή ήταν η τοποθέτηση των «ερυθρόλευκων», οι οποίοι είχαν αδικηθεί κατάφορα στο συγκεκριμένο παιχνίδι από τον Θεσπρωτό ρέφερι, με την ανεκδιήγητη ΚΕΔ να τον ορίζει ξανά σε αγώνα του Ολυμπιακού, αυτή τη φορά κόντρα στην ΑΕΚ για το Κύπελλο. Πρόκειται για έναν διαιτητή, ο οποίος αποδεδειγμένα δεν έχει την ικανότητα να σφυρίξει τέτοιου είδους αναμετρήσεις, καθώς είναι δεδομένο ότι θα τα κάνει μπάχαλο!

Η ΚΕΔ αντί να τον τελειώσει και να τον στείλει σπίτι του, τον… επιβράβευσε για τις τραγικές διαιτησίες του και τον όρισε στο κρίσιμο ματς του Θρύλου με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ!

Διαβάστε τα όργια που έχει κάνει κατά καιρούς ο συγκεκριμένος διαιτητής και… θαυμάστε τους Περέιρα, Τριτσώνη και Κουκουλάκη, που τον έστειλαν στο ΟΑΚΑ, με την… κορώνα της εξυγίανσης.

1) Στη Λιβαδειά (Λεβαδειακός-ΑΕΚ 0-2) ο διαιτητής Κομίνης (Θεσπρωτίας) και ο Κωσταράς (Αιτ/νιας) έγιναν ρεζίλι πριν το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ. Ξεκίνησε από ελεύθερο βολέ του γκολκίπερ Τσιντώτα, ο οποίος βρήκε τον Λιβάγια και αυτό μετά τον σκόρερ Αραούχο (66’). Ελα όμως, που ο Τσιντώτας έκανε το βολέ, πατώντας ήδη (δηλαδή την ώρα που το έκανε) εκτός της μεγάλης περιοχής, άρα οι Κομίνης, Κωσταράς έπρεπε να σταματήσουν την φάση. Δείτε και τις φωτογραφίες (πάνω και κάτω).

Ο Κομίνης επέτρεπε το σκληρό παιχνίδι των παικτών της ΑΕΚ. Ειδικά στην αρχή…

2) Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ

Και τι δεν έκανε ο Γιώργος Κομίνης (Θεσπρωτίας) χθες στο «Γ. Καραϊσκάκης», ο οποίος έδειξε από νωρίς τη φιλοσοφία του και από τα πρώτα λεπτά εξόργισε τους φιλάθλους του Ολυμπιακού, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν σε έντονες αποδοκιμασίες. Ενα ακόμη χαρακτηριστικό της προκλητικής διαιτησίας του, που ήταν 100-0 υπέρ του ΠΑΟΚ, αποτελούν και τα έντονα παράπονα που διέρρευσαν από την ΠΑΕ. Η θέση του Ολυμπιακού είναι η εξής: «Το γεγονός ότι νικήσαμε δεν σημαίνει ότι θα αφήσουμε αναπάντητη την προκλητική διαιτησία του Κομίνη. Μάλλον έπαιζε διαιτητής σε αγώνα μπάσκετ απόψε (σ.σ. χθες). Ακόμα εκτελούν φάουλ έξω από την περιοχή μας. Εσπασε τα ρεκόρ. Δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Μάτος σε τρεις περιπτώσεις χάρισε. Να μη μας ξανασφυρίξει ποτέ».

Ο διαιτητής που με τα λάθη του στο Πανθεσσαλικό… έδωσε το Κύπελλο στον ΠΑΟΚ, χθες έδωσε (πάντα αγωνιστική η κριτική) ρεσιτάλ με φάουλ υπέρ της ομάδας της Θεσσαλονίκης που μόνο αυτός έβλεπε, ενώ αποκορύφωμα αποτέλεσε η μη αποβολή του Μάτος. Ειδικά οι κάρτες στο 41’ και στο 55’ είναι ο ορισμός.

Αναλυτικά:

2’: Δεν έδειξε κίτρινη στον Μάτος που ανέκοψε επίθεση του Ολυμπιακού με σκληρό φάουλ στον Φορτούνη.

8’: Ο Πρίγιοβιτς έβαλε το χέρι του στο πρόσωπο του Σισέ σε μια κίνηση εκτός φάσης και το λιγότερο έπρεπε να δει κίτρινη.

12’: Είχε προηγηθεί φάουλ στον Φορτούνη, όμως ο απίθανος Κομίνης έδωσε ανύπαρκτο φάουλ σε βάρος του Ενγκελς.

16’: Ο βοηθός Ευθυμιάδης (Πιερίας) υπέδειξε ανύπαρκτο επιθετικό φάουλ του Ανσαριφάρντ στον Λέοβατς. Ο Ιρανός πήρε καθαρά την μπάλα και έμπαινε στην περιοχή του ΠΑΟΚ.

21’: Επίθεση του ΠΑΟΚ ξεκίνησε από… φάουλ του Οτζίτζα στον Μαουρίτσιο που μόνο ο Κομίνης είδε.

39’: Εκαναν φάουλ στον Φορτούνη, αλλά στη συνέχεια της φάσης έδωσε υπέρ του Ελ Καντουρί.

41’: Ο Μάτος τραβούσε τον Κούτρη ώστε να μην εκτελέσει γρήγορα ένα φάουλ υπέρ του Ολυμπιακού. Ο Κομίνης έπρεπε να αποβάλει με δεύτερη κίτρινη τον αρχηγό του ΠΑΟΚ.

55’: Ο Μάτος έπρεπε να δει τη δεύτερη κίτρινη, διότι σταμάτησε με φάουλ επίθεση του Οφόε. Η κίτρινη (θα έβλεπε τη δεύτερη) ήταν ορισμός.

69’: Ο Κομίνης έκοψε επίθεση του Ολυμπιακού με τον καταλογισμό ανύπαρκτου φάουλ του Ενγκελς στον Πρίγιοβιτς.

75’: Ο ρέφερι για τα… μπάζα καταλόγισε ακόμη ένα ανύπαρκτο φάουλ του Κούτρη στον Μάτος, ενώ ο παίκτης του ΠΑΟΚ είχε χρησιμοποιήσει τον αγκώνα του την ώρα που τον μάρκαρε ο Μάριν.

93’: Αλλο ένα φάουλ (από τα πολλά) που είδε μόνο ο Κομίνης κοντά στην περιοχή του Ολυμπιακού υπέρ του Ελ Καντουρί.

3) Τρία ματς του Ολυμπιακού διαιτήτευσε ο Κομίνης την περίοδο 2016-17 και στα τρία έδειξε φιλοσοφία εναντίον του Ολυμπιακού. Το πιο σημαντικό ήταν Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-0, που έγινε στις 19 Μαρτίου και ο διεθνής ρέφερι έκανε τρία μεγάλα λάθη, καθώς δεν απέβαλε τον Μολέδο στο 41’, ο οποίος πήγε με τις τάπες στα πλευρά του Ελιουνούσι, και τον Βιγιαφάνιες στο 73’, όταν έκανε φάουλ στον Φορτούνη και δεν του έδειξε τη δεύτερη κίτρινη. Επίσης, κορυφαίο λάθος αποτέλεσε και ο μη καταλογισμός πέναλτι του Κουτρουμπή στον Μποτία στο 83’, καθώς ο παίκτης του Παναθηναϊκού είχε περάσει το χέρι του στον λαιμό του Ισπανού και τον έριξε κάτω, στερώντας του την ευκαιρία να διεκδικήσει την κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη.

Παράλληλα και σε άλλες φάσεις ο Κομίνης ήταν για γέλια και για κλάματα, αν και διεθνής, έδειξε και το χαμηλό του επίπεδο ως διαιτητής, αφού έδειξε πρόβλημα ακόμη και σε τεχνικά θέματα (για παράδειγμα δεν γίνεται η μπάλα να χτυπάει πάνω του).

Αναλυτικά κάποια «αστεία» περιστατικά, χώρια τις κίτρινες που δεν έβγαλε ή τα φάουλ που δεν έδινε:

37’: Η μπάλα, από παίκτη του ΠΑΟ, χτύπησε πάνω στον Κομίνη και ο Ολυμπιακός ξεκίνησε επικίνδυνη επίθεση και… αμέσως ο ρέφερι είδε φάουλ! Ελα όμως που το αντικανονικό μαρκάρισμα του Μολέδο ήταν στον Κουρμπέλη, άρα δεν υπήρχε φάουλ! Τελικά άλλαξε την απόφασή του, δίνοντας ελεύθερο!

40’: Ο Κομίνης άφησε πλεονέκτημα υπέρ του ΠΑΟ, οι «πράσινοι» το έχασαν και ο ρέφερι πήρε δεύτερη συνεχόμενη γελοία απόφαση, γυρίζοντας τη φάση πίσω. Το φάουλ υπέρ των γηπεδούχων εκτέλεσε ο Εμποκού και ο Καπίνο απέκρουσε δύσκολα.

59’: Ο Βιγιαφάνιες με το χέρι σταμάτησε την μπάλα για να εμποδίσει επίθεση του Ολυμπιακού. Ο ρέφερι καταλόγισε το φάουλ, όμως δεν έβγαλε την προβλεπόμενη (από τον κανονισμό) κίτρινη.

69’: Ο Εμποκού ξεκίνησε αντεπίθεση, όμως ταυτόχρονα με το χέρι του βρήκε στο πρόσωπο τον Φιγκέιρας, άρα διαιτητής έπρεπε να τον σταματήσει και να καταλογίσει φάουλ υπέρ του Πορτογάλου και κίτρινη στον αντίπαλό του.

Το… απίθανο

Η φάση είναι στο 72’ του αγώνα Ολυμπιακός-Πανιώνιος 0-1, που έγινε στις 26 Φεβρουαρίου. Ο Τασουλής βγήκε γρήγορα από αριστερά και έβγαλε τη σέντρα, ενώ ο Φούντας έχασε την ευκαιρία. Ομως, ο Κομίνης γύρισε πίσω τη φάση για να δώσει φάουλ σε μαρκάρισμα του Μανθάτη στον Τασουλή. Προσέξτε, η προσπάθεια του Πανιωνίου είχε ολοκληρωθεί, αλλά ο Κομίνης τον… χαβά του, του έδωσε νέα ευκαιρία.

Οι θέσεις

Συνεχίζουμε με το ματς Πανιώνιος-Ολυμπιακός 0-1. Ο Κομίνης, αν και διεθνής, έδειξε ότι έχει θέμα με τις θέσεις που πρέπει να παίρνει μέσα στο γήπεδο, αφού εμπόδιζε τους παίκτες. Για παράδειγμα, στο 13’ η μπαλιά-πάσα του Ανδρούτσου χτύπησε πάνω του και δεν πήγε στον Σεμπά, παρά σε άλλο παίκτη. Απαράδεκτο!

Πέναλτι

Στο Ολυμπιακός-Ξάνθη 2-0, στις 21/01, ο Κομίνης δεν έδωσε πέναλτι-μαρς του Ζίβκοβιτς στον Μανθάτη. Χαρακτηριστικό της διαιτησίας του ήταν ότι παρότι ο Ολυμπιακός είχε κατοχή της μπάλας, πήρε 14 φάουλ και 18 η Ξάνθη! Στο 56’ καταλόγισε φάουλ σε βάρος του Μάριν, πήγε να του βγάλει κίτρινη, όμως τον πρόλαβε ο τέταρτος και του είπε ότι ο Γερμανός δεν είχε κάνει ούτε φάουλ!

Διαβάστε επίσης

«Το ματς με τον ΠΑΟΚ ήταν κανονισμένο από τους διαιτητές»

«Το ματς με τον ΠΑΟΚ ήταν κανονισμένο από τους διαιτητές»

Ο Βιγιαφάνιες κατήγγειλε ότι οι διαιτητές ήταν μαζί με τον ΠΑΟΚ στο περσινό αγώνα του Κυπέλλου, προκειμένου η ομάδα του Σαββίδη να πάρει την πρόκριση στον τελικό! Θα επέμβει ο εισαγγελέας; Αυτή είναι η εξυγίανσή τους;

«Σούπερ Καρίμ»

«Σούπερ Καρίμ»

Το κρεσέντο του Ανσαριφάρντ στο σκοράρισμα συνεχίστηκε και ο επιθετικός του Ολυμπιακού έφτασε τα 13 γκολ. Τα ιρανικά ΜΜΕ τον επευφημούν, λόγω Μουντιάλ.

«Αυτοκτόνησε» στα Χανιά ο Απόλλων

«Αυτοκτόνησε» στα Χανιά ο Απόλλων

Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» προηγήθηκε και ήλεγχε το ματς με τον Πλατανιά, ωστόσο ο Τσόβιτς χάρισε τον βαθμό της ισοπαλίας στους Κρητικούς για το τελικό 1-1.

Οι… 99 φορές και η επόμενη μέρα

Οι… 99 φορές και η επόμενη μέρα

Το κόρνερ της ισοφάρισης και μια ομάδα που παρά τα προβλήματα που κουβαλάει από την αρχή της σεζόν καλείται να αποδείξει ότι δεν παραδίνεται ποτέ. Γράφει ο Δημήτρης Γρηγορόπουλος.