Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Στην Ευρώπη θα... μετρούσαν την πληγή ή θα παρακαλούσαν για συγχώρεση και επιείκεια;

Στην Ευρώπη θα... μετρούσαν την πληγή ή θα παρακαλούσαν για συγχώρεση και επιείκεια;
Κυριακή, 4 Μαρτίου 2018 - 11:59

Η απάντηση στην υστερία είναι πάντα η αλήθεια. Η αλήθεια δεν αποτελεί προνόμιο κανενός. Είναι επιλογή και μετρό ηθικής. Ή τη λες ή είσαι ψεύτης. Οι παραλλαγές της αλήθειας συνιστούν ένα καμουφλαρισμένο ψέμα. Που παραμένει ψέμα και εκθέτει όσους το επιλέγουν.

Ο ΠΑΟΚ διασύρεται καθημερινά από το απόγευμα της Κυριακής. Και το κάνει με ωμά ψεύδη, προσπαθώντας να ευτελίσει προσωπικότητες, γεγονότα και στοιχεία. Με μοναδικό στόχο να πλήξει κάθε έναν που δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντά του. Κατάσταση που δεν προκαλεί έκπληξη. Η δουλικότητα θεωρείται μη διαπραγματεύσιμη σε συνθήκες χαλιφάτου. Όποιος δεν ακολουθεί, είναι εχθρός. Πρέπει να υποταχθεί.

Ο ΠΑΟΚ διασύρεται καθημερινά και το κάνει με έπαρση και με κατασκευασμένα επικοινωνιακά επιχειρήματα, επιπέδου Κατίνας της γειτονιάς. Και κυρίως με προκλητικό και ανεδαφικό ύφος... θύματος. Παρότι είναι ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ για μια έκνομη πράξη που προκάλεσε οπαδός του. Οπαδός που συνελήφθη από την Αστυνομία και θα λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη για τον τραυματισμό του προπονητή του Ολυμπιακού.

Ο ΠΑΟΚ θα τιμωρηθεί, γιατί παρανόμησε. Και το γνωρίζει καλά αυτό. Αλλά δεν τον νοιάζει. H διοίκηση Σαββίδη έχει μια δική της οπτική για το δίκαιο και το σωστό. Προσπαθεί με προπαγάνδα και ευτελή δημοσιεύματα να δημιουργήσει κλίμα αδικίας και να ξεσηκώσει το κοινό του Δικεφάλου.

Το ίδιο κοινό στο οποίο (ο ΠΑΟΚ) ΕΠΕΤΡΕΨΕ να κρεμάσει μηχανάκι στα κάγκελα δίπλα από τον αγωνιστικό χώρο την Τούμπας, συνοδεύοντας χουλιγκανικό πανό, με αναφορά σε πράξεις βίας (σ.σ. αλήθεια, με αυτό θα ασχοληθεί κάποιος υπεύθυνος). Στο πλαίσιο του... τελετουργικού, όπως μας είπε ο επικοινωνιολόγος Κυριάκος.

Δεν θα μπω στη πειρασμό να σχολιάσω περαιτέρω τον αυτοεξευτελισμό του οργανισμού ΠΑΟΚ, με τους ισχυρισμούς περί δήθεν τραυματισμού του Γκαρθία. Ούτε την προσπάθεια να διαψεύσουν βίντεο και φωτογραφίες που επιβεβαιώνουν ότι τα επεισόδια, οι τραυματισμοί των αστυνομικών και οι φθορές έγιναν στην Τούμπα και όχι στα... Μάλγαρα. Ούτε θα ρωτήσω πώς δημιουργήθηκε η πληγή στο κεφάλι του Ίβιτς πέρυσι και αν ήταν τόσο σοβαρή που ο Βλάνταν έπρεπε να φύγει με καροτσάκι. Ούτε θα ζητήσω την άποψη του Σέρβου τεχνικού για το περιστατικό με τον Γκαρθία.

ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΟΝΟ: Αφού ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να δικαστεί με όρους... Champions League, Εάν σε οποιοδήποτε ευρωπαϊκό παιχνίδι του ΠΑΟΚ είχε πέσει... χαρτί τουαλέτας (που λένε και οι φαιδροί που ειρωνεύονται τον Γκαρθία) στο κεφάλι του αντιπάλου προπονητή, τι θα είχε αποφασίσει ο διαιτητής; Θα τελείωνε μονομιάς το παιχνίδι ή ο Ευρωπαίος Αρετόπουλος (εδώ γελάμε) θα μετρούσε τα... χιλιοστά της πληγής; Θα έστηνε ο ΠΑΟΚ όλο αυτό το επικοινωνιακό τσίρκο ή θα το βούλωνε και θα σπάραζε εκλιπαρώντας για συγχώρεση και επιείκεια τις ευρωπαϊκές αρχές; Ο τιτάνας Κυριάκος θα μιλούσε για ψευδαισθήσεις και άλλες τέτοιες ανοησίες ή θα έκανε το παγώνι και θα κατακεραύνωνε τον υπέροχο λαό του ΠΑΟΚ;

Δυστυχώς όλη αυτή η φαρσοκωμωδία της διοίκησης Σαββίδη από την Κυριακή δείχνει και τις προσθέσεις του ΠΑΟΚ για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η εποχή της... εξυγίανσης ξεδιπλώνεται εντυπωσιακά μπροστά μας. Με νέα ήθη, έθιμα και ηθική υπόσταση...

ΥΓ. Τουλάχιστον διατηρήστε μια συνέπεια και συνέχεια στην επιχειρηματολογία σας, γιατί όσο τα αλλάζετε, τόσο εκτίθεστε. Επίσης, όσα περισσότερα βίντεο δημοσιεύει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, τόσο δικαιώνει την άποψη ότι λειτουργεί με όρους Κατίνας. Σε όλα τα επίπεδα. Και αυτές οι συμπεριφορές πάντα επιστρέφονται εν καιρώ.

Διαβάστε επίσης

Παραπάνω από τις διπλάσιες (vids)

Παραπάνω από τις διπλάσιες (vids)

Τον ΠΑΟ υποδέχεται απόψε στον Ναό ο Ολυμπιακός για το πρωτάθλημα Ελλάδας και αξίζει να τονιστεί πως έχει τις διπλάσιες νίκες από τον αντίπαλό του.

«Όλα εξαρτώνται από εμάς»

«Όλα εξαρτώνται από εμάς»

Το σύνθημα που επικρατεί όλες αυτές τις ημέρες στο Ρέντη, με τους παίκτες του Ολυμπιακού να θέλουν τη νίκη με την οποία θα παραμείνουν στη διεκδίκηση του τίτλου.

Στη λίστα της Πόρτο ο Βιάνα

Στη λίστα της Πόρτο ο Βιάνα

Μία ακόμα ομάδα που ενδιαφέρεται για τον νεαρό στόπερ του Ολυμπιακού, που παίζει στην Μπράγκα, είναι οι «δράκοι».