Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

FIFA και UEFA διέσυραν την «εξυγίανση»: Τέλος ο Κουκουλάκης, ηρθε Ισπανός αρχιδιαιτητής έρχεται κι άλλος ξένος

FIFA και UEFA διέσυραν την «εξυγίανση»: Τέλος ο Κουκουλάκης, ηρθε Ισπανός αρχιδιαιτητής έρχεται κι άλλος ξένος
Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2018 - 10:29

Εδώ και καιρό είχε αποκαλυφθεί η απόφαση της UEFA και της FIFA για άμεση προσθήκη δύο ξένων αρχιδιαιτητών στο πλευρό του Βίτορ Μέλο Περέιρα. Ο απεσταλμένος των υπερκείμενων δυνάμεων του ποδοσφαίρου και διευθυντής Εθνικών Ομοσπονδιών της UEFA, Ζόραν Λάκοβιτς, είχε ξεκαθαρίσει στον πρόεδρο της ΚΕΔ ότι τα προβλήματα που υπάρχουν στη διαιτησία πρέπει άμεσα να λυθούν και υπήρχε η απόφαση ότι ο Μιχάλης Κουκουλάκης (ειδικά αυτός) αποτελούσε την «πέτρα του σκανδάλου». Καθώς δεν ήταν λίγοι εκείνοι που επέμεναν ότι αυτός επιλέγει τους διαιτητές στη Super League και ο Περέιρα απλώς... ακολουθούσε. Από την Πέμπτη το βράδυ, λοιπόν, ο Κουκουλάκης... τέλος από τους ορισμούς. Και μάλιστα με κάθε επισημότητα.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΠΟ, λοιπόν, ο Κρητικός πρώην διαιτητής, δεν θα αποτελεί, πλέον, μέλος της ΚΕΔ και τη θέση του στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας αναλαμβάνει ο Ισπανός Χουάν Αντόνιο Φερνάντεζ Μαρίν. Βεβαίως, η ΕΠΟ της εξυγίανσης και ο... απλόχερος Περέιρα δεν άφησαν έτσι τον Κουκουλάκη. Το αντίθετο, τον έκαναν «αποκλειστικό υπεύθυνο με αρμοδιότητα να υλοποιήσει και να εξασφαλίσει την ενδεδειγμένη εφαρμογή του VAR». Δηλαδή υπεύθυνο σε κάτι που δεν υπάρχει. Αλλά, ως γνωστόν, στην ΕΠΟ... λεφτά υπάρχουν. Και μάλιστα πολλά.

Ας δούμε, όμως, τη αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της ΕΠΟ για την αποπομπή Κουκουλάκη, αλλά και την πολύ πιθανή άφιξη και δεύτερου ξένου αρχιδιαιτητή. Αναλυτικά σημειώνονται τα εξής:

«Σε συνέχεια της σχετικής σύστασης από την Επιτροπή Παρακολούθησης της FIFA την 1η Φεβρουαρίου 2018, ο πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της Ε.Π.Ο. κ. Βίτορ Μανουέλ Μέλο Περέιρα αποφάσισε σήμερα τα εξής.

- Ορίζει τον κ. Χουάν Αντόνιο Φερνάντεζ Μαρίν ως νέο μέλος της ΚΕΔ, με άμεση ισχύ. Οκ. Φερνάντεζ Μαρίν, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον κ. Μιχάλη Κουκουλάκη, θα έχει την συν-υπευθυνότητα για τον ορισμό των διαιτητών και των αξιωματούχων αγώνων για όλες τις επαγγελματικές κατηγορίες και το Κύπελλο Ελλάδος.

- Διορίζει τον κ. Μιχάλη Κουκουλάκη ως αποκλειστικό υπεύθυνο με αρμοδιότητα να υλοποιήσει και να εξασφαλίσει την ενδεδειγμένη εφαρμογή του VAR στην Ελλάδα, επίσης με άμεση ισχύ. Θα λειτουργεί αποκλειστικά ως Συντονιστής της ΕΠΟ, του Ελληνικού Κράτους και της FIFA.

Επιπλέον, σχετικά με τις παραπάνω συστάσεις, ο πρόεδρος της ΚΕΔ συζήτησε και συμφώνησε με την UEFA ότι η τελευταία θα αναλάβει το επιπρόσθετο κόστος (μισθός και λοιπά έξοδα) που αφορούν τη σύμβαση του κ. Χουάν Αντόνιο Φερνάντεζ Μαρίν.

Τέλος, ο πρόεδρος της ΚΕΔ εξετάζει περεταίρω την πιθανότητα ορισμού ενός επιπλέον αλλοδαπού μέλους στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΟ».

ΑΛΛΑΓΗ-ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ ΤΗΣ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ

Η αλλαγή του Κουκουλάκη και η πρόσληψη και νέου ξένου αρχιδιαιτητή δεν είναι απλή υπόθεση, βεβαίως. Αποτελεί τεράστια δικαίωση του Ολυμπιακού, που είχε καταγγείλει πολλάκις... πλάγιες επαφές του εν λόγω παράγοντα της διαιτησίας, αλλά και τις εμμονικές του αποφάσεις σε ό,τι είχε να κάνει με τους Πειραιώτες και άλλες ομάδες. Είναι η δικαίωση των ΜΜΕ, μεταξύ των οποίων και του gavros.gr, που έγραφαν εδώ και εβδομάδες ότι η απόφαση για ξήλωμα της ΚΕΔ δεν υπήρχε περίπτωση να μην πραγματοποιηθεί, παρά τα όσα υποστήριζαν οι διάφοροι συμμορίτες της ενημέρωσης.

Η FIFA και η UEFA και με τη βούλα, πια, αποδέχθηκαν ότι στη διάρκεια της φετινής χρονιάς έγιναν διαιτητικά όργια στη χώρα μας. Μονόπλευρα και προς όφελος των ομάδων της δήθεν εξυγίανσης. Για αυτό και αποφάσισαν να τελειώσουν μια και καλή με τις σκιές και τα φαντάσματα του παρελθόντος. Ο Κουκουλάκης τελείωσε και μαζί του θα τελειώσουν σύντομα και όσοι έκαναν παιχνίδια εναντίον του ποδοσφαίρου και πίστευαν ότι θα μείνουν ατιμώρητες οι κινήσεις τους πίσω από κλειστές πόρτες.

Διαβάστε επίσης