Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Θα κάνουμε τα πάντα για να κερδίσουμε»

«Θα κάνουμε τα πάντα για να κερδίσουμε»
Κυριακή, 4 Μαρτίου 2018 - 10:29

Το σύνθημα της νίκης ενόψει του παιχνιδιού με τον Παναθηναϊκό έδωσε ο Σίλβιο Προτό, με τον Βέλγο πορτιέρο να τονίζει ότι οι «ερυθρόλευκοι» θα κάνουν τα πάντα, προκειμένου να πάρουν τους τρεις βαθμούς!

Ο έμπειρος άσος επισήμανε ότι οι Πειραιώτες θα παλέψουν για τους φιλάθλους τους, οι οποίοι δεν θα βρίσκονται στο γήπεδο, αλλά θα τους στηρίζουν και θα παρακολουθούν τις προσπάθειές τους από την τηλεόραση. Μάλιστα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό είναι το πιο σημαντικό της χρονιάς!

Παράλληλα, τόνισε ότι ο Ολυμπιακός θα πρέπει να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα, να παίξει γρήγορα στην επίθεση και να χτυπήσει στις αδυναμίες του Παναθηναϊκού.

Ο Σίλβιο Προτό αναφέρθηκε επίσης στα αίσχη που έγιναν το βράδυ της περασμένης Κυριακής στην Τούμπα, αναφέροντας ότι το ποδόσφαιρο θα πρέπει να είναι γιορτή και οι οπαδοί θα πρέπει να σέβονται τις αντίπαλες ομάδες.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στη NOVA:

Για τα όσα έγιναν στην Τούμπα την περασμένη Κυριακή: «Πρέπει πάντα να έχουμε σεβασμό για τον αντίπαλο, για όλους. Αυτό δεν έχει σχέση με το ποδόσφαιρο, αλλά με την παιδεία. Πράγματα σαν αυτά δεν πρέπει να συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Το ποδόσφαιρο πρέπει να είναι μία γιορτή για όλους για να την απολαύσουν. Οι οπαδοί ενός συλλόγου πρέπει να υποστηρίζουν την ομάδα τους και να μην βλάπτουν την άλλη ομάδα και να ρίχνουν πράγματα στην άλλη ομάδα. Αυτά δεν συμβαίνουν σε μεγάλες χώρες, σε μεγάλα πρωταθλήματα».

Για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό: «Σίγουρα θα παλέψουμε όπως σε όλα τα ντέρμπι. Δεν παίζεις ντέρμπι. Πρέπει απλά να τα κερδίσεις. Με όποιο τρόπο θέλουμε να νικήσουμε. Τώρα είναι πολύ σημαντικό γιατί απομένουν επτά αγώνες στο πρωτάθλημα. Θέλουμε να νικήσουμε κάθε αγώνα. Ο πρώτος είναι την Κυριακή και θα κάνουμε τα πάντα για να νικήσουμε».

Για τη διαφορά που υπάρχει στη βαθμολογία ανάμεσα στις δύο ομάδες: «Όποια και αν η βαθμολογική θέση, πρέπει να νικάς σε αυτούς τους αγώνες. Στην ιστορία του συλλόγου μας, ο Παναθηναϊκός είναι πάντα ο μεγάλος μας αντίπαλος. Για εμάς αυτός ο αγώνας είναι ο πιο σημαντικός της σεζόν».

Για το γεγονός ότι το παιχνίδι θα διεξαχθεί χωρίς φιλάθλους: «Προετοιμαζόμαστε για να παίξουμε σε έναν τέτοιο αγώνα. Αλλά είναι δυσάρεστο που δε θα αγωνιστούμε σε ένα γεμάτο γήπεδο. Θα είναι το πρώτο μου ντέρμπι όπου θα αγωνιστώ χωρίς κόσμο. Είναι λίγο παράξενο. Αλλά ξέρω πως ακόμη και αν παίξουμε χωρίς τους οπαδούς μας, οι οπαδοί μας θα είναι μαζί μας. Ακόμη και από μακριά θα μας δώσουν ώθηση για να νικήσουμε. Γιατί όταν παίζεις στον Ολυμπιακό πρέπει να κερδίζεις σε κάθε αγώνα».

Για το ποιο θα είναι το «κλειδί» της νίκης: «Ο Παναθηναϊκός έχει χάσει ποδοσφαιριστές. Αλλά δεν πρέπει να κοιτάζουμε τον Παναθηναϊκό. Πρέπει να κοιτάζουμε την ομάδα μας. Να παίξουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται στην επίθεση. Να κρατήσουμε ισορροπία στην ομάδα όταν βρίσκεται στην επίθεση. Να έχουμε την προσοχή μας στους αντίπαλους επιθετικούς. Να αμυνθούμε καλά. Να κρατήσουμε το μηδέν. Και μετά ξέρουμε πως στην έδρα μας θα δημιουργήσουμε ευκαιρίες για γκολ».

Το μήνυμα του προς τον κόσμο του Ολυμπιακού: «Πρώτα είμαι απογοητευμένος που πριν από τον αγώνα δε θα δούμε τους οπαδούς μας στο πλευρό μας. Αλλά πιστέψτε με, θα κάνουμε το καλύτερο για να νικήσουμε σε αυτόν τον αγώνα για τον κόσμο. Γιατί δε νομίζω πως είναι δίκαιη απόφαση να μείνουν σπίτι. Αλλά θα παλέψουμε για αυτούς».

Διαβάστε επίσης

Στη λίστα της Πόρτο ο Βιάνα

Στη λίστα της Πόρτο ο Βιάνα

Μία ακόμα ομάδα που ενδιαφέρεται για τον νεαρό στόπερ του Ολυμπιακού, που παίζει στην Μπράγκα, είναι οι «δράκοι».

Στην Ευρώπη θα... μετρούσαν την πληγή ή θα παρακαλούσαν για συγχώρεση και επιείκεια;

Στην Ευρώπη θα... μετρούσαν την πληγή ή θα παρακαλούσαν για συγχώρεση και επιείκεια;

Ο διασυρμός της ρητορικής του ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥ ΠΑΟΚ, το σκουτεράκι του χουλιγκανισμού, η οπτική του «δίκαιο και σωστό» της διοίκησης Σαββίδη και η ερώτηση που τελειώνει το ασπρόμαυρο παραμύθι.