Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ψιτ, θα γελάνε και στην FIFA!

Ψιτ, θα γελάνε και στην FIFA!
Πέμπτη, 5 Απριλίου 2018 - 21:49

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Παίζει με τη …φωτιά η ΕΠΟ, άρα και με το Grexit, αφού προσπαθεί να θολώσει τα νερά για την πραγματική εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Στην Ομοσπονδία ετοιμάζουν προτάσεις προς τον Χούμπελ από τις οποίες προκύπτει το συμπέρασμα ότι με «παραμύθια» προσπαθούν να αποφύγουν το πρόβλημα, καθώς τους φταίνε οι δηλώσεις που αναδεικνύουν τα «όργια» της διαιτησίας και την ανεπάρκεια της ομοσπονδίας. Αν ισχύουν οι πληροφορίες, μετά από χθεσινή σύσκεψη στο Πάρκο Γουδί, υπό την ηγεσία του Γραμμένου, αυτές οι προτάσεις ισοδυναμούν και με …δικαιολογίες, με στόχο να συντηρηθεί το αφήγημα της… εξυγίανσης.

Συγκεκριμένα:

Α) Η ΕΠΟ εισηγείται τη δημιουργία επιτροπής που κάθε Δευτέρα ή Τρίτη θα παραπέμπει πειθαρχικά όσους κάνουν δυσφημιστικές δηλώσεις για την ΕΠΟ, τη διαιτησία και το ποδόσφαιρο. Όμως, πρόκειται για πρόταση-σκάνδαλο, καθώς τον συγκεκριμένο ρόλο έχει ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ αλλά και για παράβαση του καταστατικού, καθώς ο ρόλος του από εκεί προβλέπεται!

Β) Ποια σύντμηση ημερομηνιών για την εκδίκαση των πειθαρχικών υποθέσεων; Αυτό δεν είναι πρόταση αλλά ήδη προβλεπόμενος κανονισμός των πειθαρχικών οργάνων! Συγκεκριμένα προβλέπονται επτά μέρες για την πρωτόδικη απόφαση και 15 για την έφεση. Ακόμη, δεν προβλέπεται ούτε αναβολές, άσχετα αν δίνονται.

Γ) Τι σημαίνει Επιτροπή Παρακολούθησης για το πρωτάθλημα της Superleague; Τα βασικά (σ.σ. διαιτησία, επιτροπή εφέσεων) δεν ανήκουν στην ΕΠΟ; Μήπως έτσι θέλουν να βρουν τρόπο να μειώσουν τις ομάδες; Μήπως θέλουν να καταργήσουν τη Λίγκα για να διοργανώνει η ΕΠΟ το πρωτάθλημα;

Δ)Τι σημαίνει η ομοσπονδία δεν έχει ευθύνη για τους κανονισμούς, διότι εξελέγη μετά την έγκρισή τους; Ο Εκτελεστικός Γραμματέας, Αλέξης Δέδες και ο νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ, Νίκος Μπάρτζης δεν ήταν στην ΠΔΕ; Δεν διατυμπάνιζαν ότι όλοι θα εγκριθούν από την FIFA; Όμως, εγκεκριμένοι ήταν οι προηγούμενοι και οι τωρινοί «χειρουργήθηκαν» για το καλό της… εξυγίανσης!

Άρα, για ποιες προτάσεις μιλάνε στην ΕΠΟ; Γιατί ξεχνούν τις εισηγήσεις του Χούμπελ για αλλαγές, τις οποίες μπλόκαραν;

Διαβάστε επίσης

Θιασώτης του 4-2-3-1!

Θιασώτης του 4-2-3-1!

Το αγαπημένο σύστημα του Πέδρο Μαρτίνς και ο θετικός συντελεστής αποτελεσμάτων στην καριέρα του.