Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Υψηλά ποσοστά ευστοχίας!

Υψηλά ποσοστά ευστοχίας!
Τετάρτη, 18 Απριλίου 2018 - 04:26

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό αποτελεσματικότητας, βάσει τελικών στο τέρμα, είχε ο Ολυμπιακός κόντρα στην Κέρκυρα. Οι «ερυθρόλευκοι» στην αναμέτρηση με τους «Φαίακες» έβαλαν πέντε γκολ έχοντας εννέα τελικές στο τέρμα.

Πάνω από 50% και έδειξαν πώς η ομάδα άλλαξε… τσιπάκι μετά τις προηγούμενες κακές εμφανίσεις και τα άσχημα αποτελέσματα. Η διαφορά του Θρύλου σε σχέση με ό,τι είχε προηγηθεί ήταν το καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια. Έπαιξε ρόλο και η επίσκεψη του Βαγγέλη Μαρινάκη στο Ρέντη μετά το ματς στη Λιβαδειά.

Το «ηλεκτροσόκ» του ηγέτη του Θρύλου προς τους παίκτες και όσα τους ανακοίνωσε τη Μεγάλη Δευτέρα έπιασαν τόπο σε ό,τι αφορά την νοοτροπία τους. Κόντρα στην Κέρκυρα είδαμε τον Θρύλο να είναι περισσότερο αποτελεσματικός στην επίθεση, με σωστές επιλογές και ακόμα πιο καλά τελειώματα στις φάσεις που δημιούργησε.

Πέντε γκολ σε εννέα τελικές στο τέρμα. Με το δίδυμο των Κώστα Φορτούνη και Καρίμ Ανσαριφάρντ να κάνουν τη διαφορά. Σημείωσαν αμφότεροι από ένα γκολ και είχαν από δύο ασίστ. Βρήκαν ο ένας τον άλλο με «κλειστά» μάτια, τόσο στη φάση του 1-0 όσο και σε εκείνη του 3-1, στο 12ο και το 51ο λεπτό, αντίστοιχα.,

Με τον Έλληνα μέσο να βγάζει συστημένη σέντρα για το κεφάλι του Ένγκελς στο 71' και τον Ιρανό φορ να δίνει στο 87' την ασίστ στον Βρουσάι που διαμόρφωσε το τελικό 5-1. Οι συνεργασίες στο ματς με την Κέρκυρα ήταν απόλυτα πετυχημένες, αλλά εξίσου σημαντικό γεγονός ήταν το πώς τελείωσαν τις φάσεις οι «ερυθρόλευκοι».

Σε πολλά από τα ματς που είχαν προηγηθεί, ειδικά στο Καραϊσκάκη, ο Ολυμπιακός δεν είχε το εύκολο γκολ. Και αυτό το στοίχισε σε ό,τι αφορά τους βαθμούς που «πέταξε» εντός έδρας και τον φέρνουν να μην κερδίζει φέτος το πρωτάθλημα μετά από 7 συνεχόμενες κατακτήσεις. Σίγουρα αυτή η νίκη δεν σημαίνει κάτι παραπάνω από 3 βαθμούς αλλά αποτελεί και ένα θετικό μήνυμα για τα ματς που απομένουν όπως και για την επόμενη σεζόν.

Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που εάν οι παίκτες του έχουν καθαρό μυαλό, μπορεί να κάνει μεγάλα πράγματα στον αγωνιστικό χώρο και να «φορτώσει» με πολλά γκολ τις αντίπαλες άμυνες. Κι αυτό είναι το στοίχημα τόσο για τους παίκτες όσο και για τον Πέδρο Μαρτίνς την επόμενη σεζόν.

Διαβάστε επίσης

Επιστροφή στις προπονήσεις

Επιστροφή στις προπονήσεις

Οι παίκτες του Ολυμπιακού μετά το ρεπό που τους παραχωρήθηκε την Τρίτη (17/04) επιστρέφουν στη δουλειά ενόψει Απόλλωνα Σμύρνης.

Το παράδειγμα του Βρουσάι

Το παράδειγμα του Βρουσάι

Ο νεαρός πήρε την ευκαιρία από τον Κόντη, την άρπαξε από τα… μαλλιά, σκόραρε. Θα έχουν κι άλλα παιδιά ανάλογες στιγμές.