Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το... δώρο του Λάζαρου, ο Μασούρας και ο Σάλιακας

Το... δώρο του Λάζαρου, ο Μασούρας και ο Σάλιακας
Παρασκευή, 20 Απριλίου 2018 - 17:18

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ

Με όλο αυτόν τον ντόρο γύρω από το όνομα του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου, μετά το καταπληκτικό πράγματι γκολ που πέτυχε κόντρα στην ΑΕΛ, αλλά και με όσα λέγονται για τη συνέχεια της καριέρας του, πέρασε στα ψιλά ότι ο 31χρονος άσος έκανε ένα σημαντικό... δώρο στον Ολυμπιακό.

Ποιο είναι αυτό; Από την στιγμή που η ΑΕΚ προκρίθηκε στον τελικό κυπέλλου, όπου θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ, είναι πλέον οριστικό ότι ο Ολυμπιακός και τρίτος να παραμείνει (σ.σ. κάτι που κακά τα ψέματα είναι και το πιθανότερο) θα πάρει το καλό εισιτήριο για το Europa League. Κάτι που σημαίνει ότι θα έχει την ευκαιρία να κάνει με την άνεσή του καλοκαιρινή προετοιμασία, καθώς τα πρώτα του ευρωπαϊκά ματς στον Γ' προκριματικό γύρο του Europa League θα είναι στις 9 και στις 16 Αυγούστου.

Θα δούμε, βέβαια, τι θα συμβεί και στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές, όπου να μην ξεχνάμε ότι ο ΠΑΟΚ έχει και ματς με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, αλλά αν τελικά παραμείνει τρίτος ο Ολυμπιακός θα πάρει τουλάχιστον το καλό εισιτήριο για το Europa και δεν θα τρέχει από Ιούλιο σε επίσημα παιχνίδια. Κι αυτό το χρωστάει στο γκολ του Λάζαρου, ο οποίος έκανε ένα πρώτο δώρο στον Ολυμπιακό και να δούμε αν θα ακολουθήσουν κι άλλα στη συνέχεια…

Και μιας και ο λόγος για Έλληνες ποδοσφαιριστές, αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Γιάννης Μασούρας πράγματι δεν έχει κλείσει στον Ολυμπιακό (σ.σ. έβγαλε και σχετική ανακοίνωση η Λάρισα εξάλλου), ωστόσο αν τελικά πουληθεί από την ΑΕΛ ο Ολυμπιακός ήταν και παραμένει το φαβορί για να τον αποκτήσει.

Γεννημένος τον Αύγουστο του 1996 είναι ο Μασούρας και σε λίγους μήνες θα κλείσει τα 22. Ο Αλέξης Κούγιας τον ήξερε από τον Παναχαϊκή, τον πήρε μαζί του στη Λάρισα και φέτος έχει παίξει 21 παιχνίδια στο πρωτάθλημα, κάνοντας μια πολύ καλή σεζόν. Έχει επίσης και 7 συμμετοχές στο κύπελλο, όπου έχει σημειώσει και 3 γκολ. Να τονίσουμε επίσης ότι έχει κληθεί στην εθνική ομάδα Κ21, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει γράψει ούτε μια συμμετοχή. Γιατί; Διότι βασικός στην εθνική ομάδα Κ21 παίζει ο Μανώλης Σάλιακας, ένα παιδί που ανήκει στον Ολυμπιακό και έχει παρόμοια ηλικία με τον Μασούρα. Για να ακριβολογούμε έχει γεννηθεί τον Σεπτέμβριο του 1996, κάτι που σημαίνει ότι είναι ένα μήνα μικρότερος.

Ο Σάλιακας είναι αναντικατάστατος στην εθνική ομάδα Κ21, με την οποία στα προκριματικά του Euro έχει σημειώσει και 3 γκολ, ενώ έχει περάσει από όλες τις «μικρές» εθνικές ομάδες τα προηγούμενα χρόνια, κάτι που δεν έχει κάνει ο Μασούρας. Ο Ολυμπιακός την περασμένη σεζόν τον είχε δώσει δανεικό στην Καρμιώτισσα, όπου έκανε εξαιρετική σεζόν, αν και έπαιζε σε μια μέτρια ομάδα του κυπριακού πρωταθλήματος, ενώ φέτος παίζει δανεικός στον Κισσαμικό και σε 18 συμμετοχές έχει 4 γκολ και 2 ασίστ.

Ο Μασούρας, δηλαδή, έπαιξε φέτος στην Σούπερ Λίγκα με τη Λάρισα, έκανε μια καλή σεζόν και βλέπει το όνομά του στα πρωτοσέλιδα ως μεταγραφικός στόχος του Ολυμπιακού (και όχι μόνο ενδεχομένως), ενώ ο Σάλιακας, ένα παιδί παρόμοιας ηλικίας, που είναι από το 2013 στις ακαδημίες των «ερυθρολεύκων» και έχει φάει όλες τις μικρές εθνικές ομάδες με το κουτάλι, παίζει δανεικός στον Κισσαμικό και περιμένει μια ευκαιρία. Φοβερό δεν είναι;

ΥΓ. Ο Μασούρας ενδεχομένως να έχει τις δυνατότητες να κάνει μεγαλύτερη καριέρα από τον Σάλιακα. Κοιτώντας, όμως, το παρελθόν των δυο παικτών δεν μπορεί παρά να απορεί κανείς...

Διαβάστε επίσης

Αγωγή στην ΕΠΟ του Γραμμένου!

Αγωγή στην ΕΠΟ του Γραμμένου!

Από την «Καραϊσκάκης ΑΕ» για ληξιπρόθεσμες οφειλές 55.500€ που αφορούν τα λειτουργικά έξοδα του ματς Ελλάδα-Κροατία (12/11/2017).