Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τον «πλήγωσε» η άμυνά του

Τον «πλήγωσε» η άμυνά του
Τρίτη, 1 Μαΐου 2018 - 12:31

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Η χρονιά που ολοκληρώνεται το προσεχές Σαββατοκύριακο ήταν από τις χειρότερες για τον Ολυμπιακό σε ό,τι αφορά την αμυντική τους συμπεριφορά. Οι «ερυθρόλευκοι» με ένα ματς να απομένει ακόμα, κράτησαν μόλις σε 9 περιπτώσεις το μηδέν. Ένας αριθμός -τηρουμένων αναλογιών- πολύ μικρός βάσει δεδομένων και καταστάσεων. Στα χρόνια της σύγχρονης κυριαρχίας του Θρύλου, δεν είχε υπάρξει σεζόν με μονοψήφιο αριθμό ματς με μηδέν παθητικό για τους «ερυθρολεύκους», πλην μιας εξαίρεσης!

Ο μικρότερος αριθμός αγώνων από το 1996-97 και μετά ήταν 12 ματς (σ.σ.: σεζόν 2007-08) όπου ο Ολυμπιακός δεν δέχθηκε γκολ, στο πρωτάθλημα. Βέβαια, υπήρξε και σεζόν με λιγότερα από 9 ματς που έχει φέτος ο Θρύλος. Ήταν το 2001-02, αλλά υπάρχει μια παράμετρος που πρέπει να επισημανθεί. Εκείνη τη σεζόν είχαμε στην Ελλάδα πρωτάθλημα 26 αγωνιστικών και 14 ομάδες να συμμετέχουν στη μεγάλη κατηγορία.

Φέτος με ένα ματς να απομένει, ο Θρύλος το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να φτάσει τη δεκάδα αγώνων, υπό την προϋπόθεση ότι το ματς με τον ΠΑΣ την Κυριακή στα Ιωάννινα, θα συνοδευτεί από τον Θρύλο να κρατά το μηδέν στην άμυνα. Κι όπως φαίνεται, αυτό το στατιστικό στοιχείο σχετικά με την αμυντική συμπεριφορά των «ερυθρολεύκων» έπαιξε σημαντικό ρόλο στη φετινή πορεία, η οποία δεν ήταν σε καμμιά περίπτωση αυτή που όλοι περίμεναν στο πρωτάθλημα. Με τον Ολυμπιακό να τερματίζει στην τρίτη θέση.

Διαβάστε επίσης