Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κατάστρεψαν το ποδόσφαιρο και τώρα διαφημίζουν το VAR!

Κατάστρεψαν το ποδόσφαιρο και τώρα διαφημίζουν το VAR!
Τρίτη, 8 Μαΐου 2018 - 01:00

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Όχι, δεν είναι πρωταπριλιάτικο αστείο. Ούτε καν ανέκδοτο! Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας μίλησε για το VAR (Video Assistant Referee), θεωρώντας ότι τάχα «θα ενισχύσει την αξιοπιστία του ποδοσφαίρου». Όμως, τραγική ειρωνεία αποτελεί ότι πήγε… περίπατο, τόσο η αξιοπιστία της Κυβέρνησής του, η οποία χάθηκε από την στιγμή που ο ίδιος και οι υπουργοί του ξεκίνησαν πόλεμο κατά του Ολυμπιακού και του ηγέτη του, Βαγγέλη Μαρινάκη, όσο και του αθλήματος με απόδειξη ότι στήριξαν το… τέρας που βάφτισαν «εξυγίανση», ένα σάπιο σύστημα που αλλοίωσε τόσο τη βαθμολογία του πρωταθλήματος, όσο και του Κυπέλλου.

Ποιος μιλά για αξιοπιστία; Πόλεμος έγινε! Ο κ. Τσίπρας ευχήθηκε να πάρει πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ, ο κ. Καμμένος έκανε κωλοδάκτυλα στους οπαδούς του Ολυμπιακού, ο κ. Φλαμπουράρης ήταν τακτικός θαμώνας στις εξέδρες του ΟΑΚΑ, ο κ. Τσακαλώτος και η κυρία Αχτσιόγλου πόζαραν στη σουίτα του Σαββίδη στην Τούμπα, ο κ. Κοντονής θεωρείται μεγάλος εχθρός του Ολυμπιακού και ο κ. Βασιλειάδης ακολούθησε πολιτική με δυο μέτρα και δυο σταθμά, όχι μόνο αναφορικά με τις μετακινήσεις των οπαδών αλλά και σε θέματα διοίκησης του ποδοσφαίρου, πάντα σε βάρος του Ολυμπιακού και κατάφερε να ξεπεράσει τον κ. Κοντονή. Και διαρκώς η λίστα των πολέμιων του Ολυμπιακού και του ηγέτη του μεγαλώνει (π.χ. Τζανακόπουλος), παραβιάζοντας ανθρώπινα δικαιώματα και κατασκευάζοντας ενόχους…

Η προπαγάνδα των αντιπάλων

Αυτά είναι μερικά παραδείγματα των κρατικών παρεμβάσεων. Ειδικά για το ποδόσφαιρο να προσθέσουμε ότι η παραπαίουσα τωρινή Κυβέρνηση ήταν σύμμαχος στην παράδοσή του σε συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέρονται που συνδυάζονται με συμφέροντα ομάδων. Κυριολεκτικά άλωσαν το ποδόσφαιρο και το έφτασαν στα πρόθυρα του Grexit, με… καραμέλα την άθλια προπαγάνδα των αντιπάλων του Ολυμπιακού.

Κοινώς, είναι αργά για δάκρυα (αξιοπιστίας). Ας ρωτήσουν τους φιλάθλους του Ολυμπιακού, αν και ο πόλεμος μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, ενόψει του τελικού, βγάζει πολλά …άπλυτα στη φόρα, έστω και με υπονοούμενα, τα οποία επιβεβαιώνουν όλα τα παραπάνω.

Μετεξεταστέος και με το VAR

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο βασικός υπεύθυνος για τον πόλεμο κατά του Ολυμπιακού και του ηγέτη του, Βαγγέλη Μαρινάκη μίλησε για πρώτη φορά για το VAR στο συνέδριο του ΣΕΠΕ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας). Αναφέρθηκε στην εφαρμογή του στα ελληνικά γήπεδα, ως ένα από τα έργα που είναι προς υλοποίηση σε ότι αφορά την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών. Χαρακτηριστικά είπε ότι «η εφαρμογή του VAR θα υποστηρίξει τη λήψη αποφάσεων από τους διαιτητές ποδοσφαιρικών αγώνων και θα ενισχύσει την αξιοπιστία του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Όμως, μετεξεταστέος δεν έμεινε λόγω… αξιοπιστίας αλλά και λόγω του VAR. Οι συνεργάτες του δεν τον πληροφόρησαν ότι δεν προλαβαίνουν για το ξεκίνημα της σεζόν 2018-19 και οι πιο αισιόδοξες προβλέψεις είναι ότι θα εγκατασταθεί από Νοέμβριο και μετά. Επιπλέον υπάρχει μεγάλο θέμα και με τις τηλεοπτικές άστεγες ομάδες που αν βρουν κανάλι, τότε το VAR θα πάει… περίπατο!

Το μόνο λοιπόν που μένει είναι η… ευαισθησία, όχι σε θέματα ποδοσφαίρου, αλλά σε θέματα διαιτησίας!

Διαβάστε επίσης

«Χτίζεται» από την αρχή ο νέος Ολυμπιακός!

«Χτίζεται» από την αρχή ο νέος Ολυμπιακός!

Οι «ερυθρόλευκοι» τρέχουν το σχεδιασμό του Θρύλου ενόψει της νέας σεζόν, όντες αποφασισμένοι να κάνουν ότι χρειάζεται για να δημιουργηθεί η ομάδα που θέλουν όλοι να βλέπουν.