Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Με VAR στην Ελλάδα ο Ολυμπιακός θα ήταν πρωταθλητής με 10 βαθμούς διαφορά»

«Με VAR στην Ελλάδα ο Ολυμπιακός θα ήταν πρωταθλητής με 10 βαθμούς διαφορά»
Πέμπτη, 10 Μαΐου 2018 - 04:21

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Derniere Heure» του Βελγίου παραχώρησε ο Σίλβιο Προτό. Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στη σεζόν που ολοκληρώθηκε, στο πρωτάθλημα και τι έφταιξε, στο μέλλον του, όπως και στον Καρσελά. Αναλυτικά όσα δήλωσε για…

-τη χρήση του VAR: «Είμαι υπέρ του VAR και γνώμη μου είναι πως πρέπει να υπάρχει μια ομάδα τεσσάρων ατόμων που ο καθένας θα έχει μια οθόνη. Αν υπήρχε VAR στην Ελλάδα ο Ολυμπιακός θα είχε πάρει το πρωτάθλημα με 10 βαθμούς διαφορά. Υπήρχαν πολλές αποφάσεις εναντίον μας από τους διαιτητές».

-τη σύγκριση ανάμεσα στο βελγικό και το ελληνικό πρωτάθλημα: «Το πρωτάθλημα στην Ελλάδα είναι πιο δύσκολο από το βελγικό. Αν ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός έπαιζαν αυτή την σεζόν στο Βέλγιο, θα είχαν πάρει το πρωτάθλημα. Ακόμα και ο Ατρόμητος θα μπορούσε να κοντράρει τους καλύτερους».

-το μέλλον του στον Ολυμπιακό: «Έχω ένα ακόμα χρόνο συμβόλαιο με την ομάδα αλλά μπορώ να μείνω ελεύθερος. Είναι πιθανό να μείνω αλλά ξέρω ότι υπάρχει ενδιαφέρον για μένα. Γνωρίζω ότι ο Ολυμπιακός θα έχει διαφορετικό πλάνο την επόμενη σεζόν. Έτσι δεν αποκλείω τίποτα. Ασφαλώς και η οικογένεια θα παίξει σημαντικό ρόλο στην απόφαση μου. Έχω ραντεβού σε δέκα μέρες με την διοίκηση για να δούμε τι θα γίνει».

-τη σχέση του με τους οπαδούς του Ολυμπιακού: «Είναι ωραίο να βλέπεις την υποστήριξη του κόσμου, είναι σημαντικό. Αυτή η χρονιά με τον Ολυμπιακό ήταν από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της καριέρας μου. Πήγα στην ομάδα σαν δεύτερη επιλογή, πίσω από Έλληνα διεθνή τερματοφύλακα. Πήρα την θέση του και είχα μια πολύ καλή σεζόν. Κι όλα αυτά ενώ είχα ένα δύσκολο μήνα στην Οστάνδη με τραυματισμό. Έπαιξα στο παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στην Γιουβέντους κι έκανα μια πολύ καλή εμφάνιση. Τρεις εβδομάδες αργότερα οι οπαδοί της ομάδας έλεγαν σύνθημα για μένα. Για μένα ήταν πολύ σημαντικό. Μπορώ να πω ότι πνευματικά και σωματικά είμαι σε καλύτερη κατάσταση απ’ ότι ήμουν πριν από τρία και τέσσερα χρόνια».

-την απόδοση του και τα προβλήματα που αντιμετώπισε ο Θρύλος στη σεζόν: «Πήγα καλά, έμεινα ικανοποιημένος από την απόδοση μου. Έκανα καλή σεζόν αλλά δεν ισχύει το ίδιο και για την ομάδα. Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να πετύχει τους στόχους του. Ήταν μια περίπλοκη σεζόν που η ομάδα άλλαξε τέσσερις προπονητές».

-το πρόστιμο που επέβαλλε ο Βαγγέλης Μαρινάκης: «Είναι αλήθεια, πληρώσαμε το πρόστιμο. Κάθε πρόεδρος έχει την προσωπικότητα του, έχει το δικό του στυλ. Ήταν το δεύτερο πρόστιμο που πλήρωσα στην καριέρα μου. Το πρώτο ήταν είκοσι ευρώ γιατί είχα καθυστερήσει σε μια προπόνηση».

-το λόγο που ο Καρσελά δεν “κόλλησε” με τον Ολυμπιακό: «Ο Μεχντί δεν αισθάνονταν καλά. Δεν είχε καλές σχέσεις με προπονητές. Ο Μεχντί θέλει να του δείχνουν εμπιστοσύνη για να τα πάει καλά. Όλα είναι στο μυαλό και αν ο Καρσελά ήταν πιο καλά τότε θα είχε πετύχει και στον Ολυμπιακό, παρά το γεγονός ότι το ελληνικό πρωτάθλημα είναι λίγο πιο δυνατό από το βελγικό».

Διαβάστε επίσης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ17- Παναθηναϊκός Κ17 LIVE

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ17- Παναθηναϊκός Κ17 LIVE

Οι Έφηβοι του Ολυμπιακού αντιμετωπίζουν στις 19:00 την αντίστοιχη ομάδα των «πράσινων» στον τελικό του Final 4. Live από το Αγρίνιο μέσα από το gavros.gr