Ντουντούκα
Δεν καταλαβαίνουμε από προπαγάνδα εμείς! Θρύλος!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Ταφόπλακα της FIFA στο πτώμα της... εξυγίανσης

Ταφόπλακα της FIFA στο πτώμα της... εξυγίανσης
Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018 - 21:49

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Τόσο καιρό το σύστημα της προπαγάνδας που υπηρετεί τα συμφέροντα συγκεκριμένων ΠΑΕ μας έλεγε ότι στο ποδόσφαιρο γίνεται... εξυγίανση, ώστε με εκτρωματικές αποφάσεις να δικαιολογήσουν τον πόλεμο κατά του Ολυμπιακού και την υποδούλωση τους αθλήματος σε συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα που συνάδουν με συμφέροντα συγκεκριμένων ΠΑΕ (ΠΑΟΚ και ΑΕΚ). Όμως, το χαστούκι της FIFA δεν γινόταν να είναι πιο ηχηρό.

Το νέο ποδοσφαιρικό μνημόνιο, που κάποιοι θεωρούν... φυσιολογικό, με τους έξι όρους που θέτει η Γενική Γραμματέας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, η Σενεγαλέζα Φάτμα Σαμούρα αποτελούν και την «κηδεία» της FIFA στο έκτρωμα που είχαν αποκαλέσει «εξυγίανση». Αν είχαν κάνει... εξυγίανση, η FIFA δεν θα τοποθετούσε, και μάλιστα για έναν χρόνο, ξένο υπερσύμβουλο για την αναδόμηση της ΕΠΟ, ούτε θα έστελνε τρίτο ξένο αρχιδιαιτητή για να «καπελώσει» τους υπάρχοντες της ΚΕΔ, ούτε θα επέβαλε κανονισμό για ορισμό ξένων διαιτητών.

Τα συγκεκριμένα μέτρα, που ζητούνται με το πρόσχημα να αποφευχθεί το Grexit, αποτελούν 100 % αποτυχία της διοίκησης Γραμμένου, όμως δεν υπάρχει ούτε μια παραίτηση. Το μέγα θέμα που προκύπτει είναι ότι οι αποτυχημένοι, αυτοί που οδήγησαν το ποδόσφαιρο σε άλματα προς τα πίσω (καθώς μετά το πρώτο μνημόνιο με το τέλος της θητείας της ΠΔΕ/ΕΠΟ το περσινό καλοκαίρι, φέτος ακολούθησε και το δεύτερο) δεν είναι δυνατόν να οδηγήσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο σε βήματα προς τα εμπρός.

Απορούμε πως η FIFA, η οποία με τριμελή Επιτροπή Παρακολούθησης στην Ελλάδα και με τοποτηρητές είτε δικούς της (Βασάλο), είτε της UEFA (Λάκοβιτς, Ρηγόπουλος) ήδη έγινε διεθνώς ρεζίλι, δεν λαμβάνει υπόψη της όλα αυτά. Αρα, ποιος εγγυάται ότι με τον ξένο υπερσύβουλο δεν θα γίνουν τα ίδια και χειρότερα;

Διαβάστε επίσης