Ντουντούκα
Δεν καταλαβαίνουμε από προπαγάνδα εμείς! Θρύλος!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Ανοιχτές οι πληγές της εποχής Κοντονή

Ανοιχτές οι πληγές της εποχής Κοντονή
Κυριακή, 27 Μαΐου 2018 - 20:45

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Τι δεν κατάλαβε η FIFA ή μπορεί η ΕΠΟ να μην την πληροφόρησε σωστά; Ότι για πολλά από τα δεινά του ελληνικού ποδοσφαίρου το κράτος που είναι ο βασικός υπεύθυνος της κατάστασης που βιώνει, όμως μένει στο... απυρόβλητο από την Παγκόσμια Ομοσπονδία, οπότε πάμε ξανά για μια τρύπα στο νερό. Ούτε πέρσι τέτοια εποχή είχαν αντιληφθεί, πάντα με βάση την επιστολή της Γενικής Γραμματέας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Φατμά Σαμούρα, ότι υπάρχουν ανοιχτές πληγές της εποχής Κοντονή στο ποδόσφαιρο.

Αν αυτές οι ...πληγές δεν κλείσουν και του χρόνου τέτοια εποχή, όπως δηλαδή και πέρσι που είχαμε το ίδιο σκηνικό με τώρα, πάλι με τα ίδια θα ασχολούνται. Δεν αρκεί ο υπερσύμβουλος στην ΕΠΟ, ούτε ο τρίτος ξένος αρχιδιαιτητής, αν και ο κανονισμός για ξένους διαιτητές είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, επειδή θα διαλύσει ένα μέρος του συστήματος που λυμαίνεται το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Όμως, η FIFA παραβλέπει ότι όλα ξεκίνησαν από την κατάργηση του αυτοδιοίκητου από τον πρώην Υφυπουργό Αθλητισμού και νυν Υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή. Παράλληλα, αυτός ήταν που έφερε τους τακτικούς δικαστές από τους οποίους η Σαμούρα ζητά να βγάζουν αποφάσεις-εξπρές, ξεχνώντας ότι εκκρεμεί αίτημα της FIFA να αλλάξει ο νόμος, κατά πρώτο λόγο να επανέλθει το αυτοδιοίκητο, κατά δεύτερο συστήνει να μπουν «πρόσωπα που διαθέτουν κάποιο βαθμό πείρας σε ποδοσφαιρικά θέματα θα πρέπει να συμπεριληφθούν στον κατάλογο των τακτικών δικαστών που υποβάλλεται στην ΕΠΟ για ορισμό (ή επανορισμό)», όπως αναφέρεται σε επιστολή που εστάλη στον Κοντονή στις 29 Αυγούστου 2016. Ούτε φυσικά ζητεί να αλλάξει ο νόμος που δίνει το δικαίωμα στον εκάστοτε Υφυπουργό να διακόπτει το πρωτάθλημα.

Διαβάστε επίσης

«Μένει στην Ιταλία ο Βούκοβιτς»

«Μένει στην Ιταλία ο Βούκοβιτς»

Τέσσερις ομάδες θα μπορούσαν να αποτελέσουν τον επόμενο σταθμό της καριέρας του Σέρβου αμυντικού σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα.