Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Καταγγελία-χείμαρρος στη FIFA για τη… σαπίλα

Καταγγελία-χείμαρρος στη FIFA για τη… σαπίλα
Παρασκευή, 1 Ιουνίου 2018 - 21:43

Όλα στη φόρα για τη… σαπίλα του ελληνικού ποδοσφαίρου βγάζει ο Ολυμπιακός με επιστολή του στην FIFA. Πιο συγκεκριμένα οι «ερυθρόλευκοι» στέκονται σε τρεις βασικούς τομείς. Αφενός κάνουν εκτενή αναφορά στα επεισόδια στον τελικό του Κυπέλλου και την ατιμωρησία για την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ. Αφετέρου σε όσα συμβαίνουν με τη διαιτησία και τις αποφάσεις των πειθαρχικών οργάνων, καθώς είναι ξεκάθαρο πώς δεν υπάρχει ισονομία.

Σχετικά με τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, στην επιστολή-ποταμός περιγράφονται όλα όσα συνέβησαν στο ΟΑΚΑ, τις συμπλοκές της αστυνομίας με τους οπαδούς των δύο ομάδων, τα επεισόδια, τις φωτιές, τις φωτοβολίδες, τη χρήση δακρυγόνων και τις 14 συλλήψεις που έγιναν. Παράλληλα, γίνεται μεγάλη αναφορά και στις εκθέσεις των παρατηρητών που δεν έγραψαν τίποτα, όπως και το γεγονός ότι δεν ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη στην πορεία από τον Ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα.

Στο κομμάτι της ΚΕΔ και τη Διαιτησία, ο Ολυμπιακός συμφωνεί με την επιστολή της FIFA στην ΕΠΟ για να υπάρξει και τρίτο μέλος από το εξωτερικό που θα είναι μαζί με Περέιρα και Μαρίν, θα ορίζει τους διαιτητές, ενώ ζητούν, για συγκεκριμένους λόγους που αναφέρουν, και την απομάκρυνση των Τριτσώνη και Κουκουλάκη από την Επιτροπή Διαιτησίας. Επιπλέον γίνεται αναφορά σε διαιτητές και διαιτησίες στο πρωτάθλημα που πέρασε, όπου υπήρξαν ξεκάθαρα ματς όπου αδικήθηκε κατάφωρα ο Ολυμπιακός και ευνοήθηκαν ΠΑΟΚ και ΑΕΚ! Σε απλά ελληνικά ο Ολυμπιακός ζητεί οι διαιτητές που προκάλεσαν να απομακρυνθούν από τους πίνακες. Ακόμα, τονίζει ότι πρέπει να ορίζονται ξένοι διαιτητές στα σημαντικά ματς, κάτι που αποτελεί πρόταση και της FIFA.

Σχετικά με τα πειθαρχικά όργανα, ο Ολυμπιακός προώθησε στη FIFA και βίντεο με επεισόδια στα ματς ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ και ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, αλλά και στο ματς ΑΕΚ-Ολυμπιακός, αναφέροντας πώς οι τιμωρίες των ομάδων δεν ήταν αυτές που προβλέπονται βάσει όσων έγιναν, κάνοντας λόγο για καθεστώς «ατιμωρησίας». Τέλος, στην ίδια επιστολή ο Ολυμπιακός σημειώνει πώς είναι πολύ θετική η κίνηση της FIFA να θέσει χρονικό όριο σε ό,τι αφορά τις αποφάσεις των δικαστικών οργάνων.

Διαβάστε επίσης