Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Άλλαξε η ιστορία του συλλόγου

Άλλαξε η ιστορία του συλλόγου
Δευτέρα, 4 Ιουνίου 2018 - 16:38

Είναι γνωστό πώς για να αποκτήσει κάποιος εισιτήριο διαρκείας στον Ολυμπιακό πρέπει να βγάλει την Κάρτα Μέλους. Η οποία κοστίζει 50€ και το ποσό αυτό πηγαίνει εξ’ ολοκλήρου στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό. Όταν το 2010 ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τον Θρύλο, ο Ερασιτέχνης ήταν υπό διάλυση. Ο Μιχάλης Κουντούρης μπήκε μπροστά, με τον Βαγγέλη Μαρινάκη να του τονίζει «προχώρα κι εγώ είμαι εδώ». Ήταν ένα κομβικό σημείο για την ιστορία του μεγαλύτερου, πολυαθλητικού συλλόγου της Ευρώπης.

Από την ίδρυση ως το 2010 ο Ολυμπιακός είχε κατακτήσει 77 τίτλους, ενώ από το 2010 έως και σήμερα ο Ολυμπιακό έχει 55 τρόπαια στα ομαδικά αθλήματα και άλλα 45 στα ατομικά. Δηλαδή μέσα σε μια 8ετία ο σύλλογος προσέθεσε 100 κούπες στην τροπαιοθήκη του. Μια προσπάθεια που τα τελευταία χρόνια έχει ως αρωγό και συμπαίκτη τον κόσμο μέσω της Κάρτας Μέλους.

Χαρακτηριστικά ήταν τα λόγια του Κώστα Καραπαπά κατά τη διάρκεια της παρουσίασης που ανέφερε: «Μπορούμε να λέμε πως ο Ολυμπιακός είναι ο μεγαλύτερος, πολυαθλητικός οργανισμός στην Ευρώπη. Οι 100 κούπες που βρίσκονται στην τροπαιοθήκη του συλλόγου αντικατοπτρίζουν αυτή την προσπάθεια και εκφράζουν την προσπάθεια του κόσμου και των φιλάθλων μας.

Ποτέ κανείς δεν διαμαρτυρήθηκε «γιατί το κάνουμε αυτό» και είναι σημαία υπερηφάνειας για μας. Ο Ολυμπιακός έχει μεγαλουργήσει, όταν αντίπαλοί μας έχουν διαλυθεί, έχουν υποβιβαστεί στη Β’ Εθνική. Αυτό γίνεται με τη στήριξη του κόσμου, των φιλάθλων μας, του Βαγγέλη Μαρινάκη, του Μιχάλη Κουντούρη και βεβαίως της Θύρας 7. Γεμίζουμε κολυμβητήρια, γήπεδα, είμαστε παντού, όταν φυσικά δεν υπάρχουν φωτογραφικές απαγορεύσεις…»

Οπότε όλοι αντιλαμβάνονται τη σημασία της Κάρτας Μέλους και πόσο καταλυτική και καθοριστικά είναι η βοήθεια από τον λαό του Θρύλου.

Διαβάστε επίσης

Πρόταση για Σεμπά

Πρόταση για Σεμπά

Ισπανική ομάδα έχει κάνει κρούση στον Ολυμπιακό για τον Βραζιλιάνο εξτρέμ.

Πρωτοπορεί ο Ολυμπιακός

Πρωτοπορεί ο Ολυμπιακός

Σε όλα τα ματς στην Ελλάδα (σ.σ.: σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο) θα υπάρχει κερκίδα για ΑμΕΑ και ανέργους.