Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ρεσιτάλ... βλακείας ενόψει των πινάκων διαιτησίας

Ρεσιτάλ... βλακείας ενόψει των πινάκων διαιτησίας
Τρίτη, 5 Ιουνίου 2018 - 21:36
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Αν ισχύουν αυτά που διαρρέει το σύστημα που στην διαιτησία υπηρετεί το 100-0 υπέρ του ΠΑΟΚ και το 100-0 υπέρ της ΑΕΚ, τότε ο πανικός τους είναι απερίγραπτος. Παράλληλα, παραμένει άγνωστο γιατί ο Περέιρα δεν διαψεύδει τις διαρροές που έγιναν «σημαία», δηλαδή ότι έχει έτοιμους του πίνακες.

Φαίνεται πως κάποιοι βιάζονται να προλάβουν την έλευση του τρίτου ξένου αρχιδιαιτητή, που τον θέλουν κι αυτόν «γλάστρα», προκειμένου και τη νέα σεζόν να συνεχιστούν τα ίδια και χειρότερα. Ετσι θεωρούν δεδομένο ότι ο Περέιρα έχει έτοιμους τους πίνακες επειδή τάχα ούτε ο Μαρίν, ούτε ο τρίτος ξένος αρχιδιαιτητής γνωρίζουν τους Ελληνες διαιτητές, λες και πρόκειται για πυρηνική φυσική, αστροναυτική ή μελέτη κάποιου πλανήτη.

Τέτοιο το επίπεδό τους, τόση η βλακεία κάποιων…

Όμως, το χειρότερο όλων είναι ότι το κατεστημένο που άλωσε το ποδόσφαιρο θέλει πίνακες από… χθες. Επισημαίνομε πως όποιες αλλαγές στους πίνακες θα είναι παράνομες, αφού πρέπει να ακολουθηθεί συγκεκριμένη διαδικασία και οι λόγοι είναι εξής:

Στις 29 Μαρτίου η ΕΠΟ επικύρωσε τη νέα δομή της ΚΕΔ που πλέον έχει την εξής σύνθεση: Επικεφαλής: Βίτορ Μέλο Περέιρα, Νέο Μέλος / Επαγγελματικά πρωταθλήματα: Χουάν Αντόνιο Φερνάντεζ Μαρίν, Μέλος / UEFA Convention Project Leader: Σταύρος Τριτσώνης, VAR Project Leader: Μιχάλης Κουκουλάκης, Μέλος / Γ' Εθνική - Γυναικείες διοργανώσεις - Υποδομές: Δημήτριος Καλύβας, Μέλος / Παρατηρητές Διαιτησίας: Ιωάννης Τσαχειλίδης, Συνεργάτης ΚΕΔ: Νικόλαος Ιωσηφόγλου, Συνεργάτης ΚΕΔ, Εκγύμναση Διαιτητών: Βασίλης Λώλης, Υπεύθυνος Ανάπτυξης: Κύρος Βασάρας.

Αφενός ο κανονισμός διαιτησίας δεν προβλέπει ούτε θέση για το VAR (Κουκουλάκης), ούτε υπεύθυνο για την τήρηση της Συνθήκης Διαιτησίας της UEFA (Τριτσώνης), αφετέρου δεν επιτρέπεται οι κανονισμοί να αλλάζουν μεσούσης της περιόδου. Αρα, η ΚΕΔ με την παρούσα σύνθεση βρίσκεται στον αέρα, καθώς το άρθρο 5 του κανονισμού διαιτησίας αναφέρει, σχετικά με την σύνθεσή της, τα εξής: «Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας (ΚΕΔ) θα αποτελείται από τουλάχιστον έναν πρόεδρο και δύο (2) μέλη. Όλα τα μέλη της δεν επιτρέπεται να συνδέονται με οποιαδήποτε ομάδα, λίγκα ή οποιονδήποτε άλλο ποδοσφαιρικό φορέα στην Ελλάδα. Η Εκτελεστική Επιτροπή (ΕΕ) της ΕΠΟ θα διορίζει ως Πρόεδρο της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας έναν πρώην διαιτητή με υψηλό διαιτητικό υπόβαθρο. Τα μέλη της ΚΕΔ θα διορίζονται από τον Πρόεδρο της ΕΠΟ, κατόπιν πρότασης του Προέδρου της ΚΕΔ».

Συνεπώς, όποιες αλλαγές στους πίνακες πριν από την αλλαγή του κανονισμού θα είναι παράνομη και αυτό έχει να κάνει και με απόφαση για τη στελέχωση των πινάκων διαιτητών. Βέβαια, ο κανονισμός θα αλλάξει με απόφαση του ΔΣ της ΕΠΟ στις 25-26 του μήνα, όμως για να ισχύει και πάλι θα πρέπει να επικυρωθεί από τη ΓΣ της ΕΠΟ στις 29 Ιουνίου.

Διαβάστε επίσης

Έβγαλε στη σέντρα ΠΑΟΚ και ΑΕΚ

Έβγαλε στη σέντρα ΠΑΟΚ και ΑΕΚ

Η δημοτική σύμβουλος Ορεστιάδας, Μαρία Γκουγκουσκίδου κατονόμασε τις δυο ΠΑΕ για παρεμβάσεις στις εκλογές της ΕΠΣ Έβρου.