Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Εχει 58 μέρες να γίνει όπως ονειρεύεται

Εχει 58 μέρες να γίνει όπως ονειρεύεται
Τρίτη, 12 Ιουνίου 2018 - 12:08
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Δύο και σήμερα. Τόσες είναι οι μέρες που μας χωρίζουν από την πρώτη συγκέντρωση του Ολυμπιακού για τη νέα σεζόν. Πως περνάει ο καιρός αλήθεια... Τέρμα το διάλειμμα λοιπόν, τα κεφάλια μπαίνουν και πάλι μέσα. Οι ερυθρόλευκοι αφήνουν μια και καλή πίσω τους την περυσινή σεζόν αλλά «παίρνουν» μαζί τα χρήσιμα συμπεράσματα για να γίνουν καλύτεροι.

Ηθελε ν' αλλάξει πολλά, σχεδόν τα πάντα, ο Ολυμπιακός στο φινάλε της σεζόν που ολοκληρώθηκε. Και η αλήθεια είναι ότι ήδη οι αλλαγές είναι αρκετές και σημαντικές. Αποκτήθηκε ο Χριστοδουλόπουλος, ο Φετφατζίδης, ο Καμαρά, ο Μάνος και οριστικοποιήθηκε η επιστροφή του Γιαννιώτη που θα υπολογίζεται ως βασικός τερματοφύλακας.

Εκτός απροόπτου, σύντομα θα ανακοινωθεί και η απόκτηση άλλων δύο παικτών, του ΜακΚέι και του Γκερέρο. Αν μάλιστα η ομάδα του Πειραιά δεν χτυπούσε... δοκάρι με τον Πρίσιτς (που ήρθε, είδε και απήλθε) ή αν ο Λέμα δεν έβαζε τον εαυτό του σε ανοιχτό... πλειστηριασμό επί αρκετές ημέρες ο σχεδιασμός θα είχε προχωρήσει ακόμα περισσότερο.

Και φυσικά μην ξεχνάμε και το θέμα Μολέντο το οποίο επίσης θα μπορούσε να έχει τελειώσει αν η Ιντερνασιονάλ δεν ανέβαζε τόσο ψηλά τον πήχη γνωρίζοντας τις ερυθρόλευκες επιθυμίες για το κέντρο της άμυνας.

Οπως και να'χει πρόοδος έχει γίνει και μάλιστα σημαντική. Για του λόγου το αληθές, αρκεί μια υπενθύμιση των 20 παικτών που ήταν παρόντες πέρυσι στην αντίστοιχη πρώτη συγκέντρωση.

Ηταν οι: Μποτία, Μπουχαλάκης, Χουτεσιώτης, Σισέ, Ντε Λα Μπέγια, Ντουμάνης, Φιγκέιρας, Κούτρης, Μάριν, Μάρτινς, Μεγαρίτης, Ρισβάνης, Ρομαό, Σεμπά, Σκαφίδας, Τόλι, Βέργος, Βιάνα, Βρουσάι και Κασάμι.

Και κάτι τελευταίο. Ο Ολυμπιακός επιβάλλεται να είναι έτοιμος σε 58 μέρες από σήμερα, δηλαδή στις 9/8 που δίνει το πρώτο του ματς για το Γιουρόπα. Εχει λοιπόν σχεδόν δύο «γεμάτους» μήνες για να πάρει αλλά και να... διώξει παίκτες που δεν έχουν μέλλον στην ομάδα και λογίζονται ως «βαρίδια».

Διαβάστε επίσης