Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η φιλοσοφία του Πέδρο Μαρτίνς

Η φιλοσοφία του Πέδρο Μαρτίνς
Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2018 - 21:49
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Μια νέα εποχή έχει ξεκινήσει για τον Ολυμπιακό. Με την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας από τον Πέδρο Μαρτίνς. Αν και είναι ακόμα πολύ νωρίς για να καταλάβει κανείς τον τρόπο σκέψης, τη φιλοσοφία του Πορτογάλου τεχνικού, εντούτοις αυτό που γίνεται ευκόλως αντιληπτό είναι πώς ο 48χρονος έχει ένα τρίπτυχο.

Πρώτο και σημαντικότερο κομμάτι είναι η πειθαρχία. Αυτό ζητά από τους ποδοσφαιριστές του. Και μαζί, την πολλή δουλειά και την μεγάλη προσπάθεια. Αν και η προετοιμασία έχει ξεκινήσει εδώ και λίγες ημέρες, είναι δεδομένο πώς το πλάνο του είναι συγκεκριμένο.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πώς προσπαθεί να βάλει τους παίκτες στη δική του φιλοσοφία, να τους περάσει τα «θέλω» του. Με το πρώτο κομμάτι στο Ρέντη, την εβδομάδα που διανύουμε. Δύο προπονήσεις, πρωί και απόγευμα. Ενδιάμεσα. Οι «ερυθρόλευκοι» γευματίζουν στο εστιατόριο του προπονητικού κέντρου και μένουν εκεί. Το απόγευμα μετά την προπόνηση αποχωρούν, εκτός κι αν θέλουν να δειπνήσουν, πριν αποχωρήσουν.

Αν και ο Ολυμπιακός είναι στην Αθήνα στο Ρέντη, οι συνθήκες είναι ανάλογες με ό,τι θα επακολουθήσει αρχικά στο Ζέεφελντ όπου θα βρεθούν οι «ερυθρόλευκοι» στο διάστημα 25 Ιουνίου – 5 Ιουλίου και εν συνεχεία στο Γκενκ και το Έρμελο, από τις 13 ως και τις 28 Ιουλίου.

Πρέπει οι παίκτες να αντιληφθούν πώς αυτό το διάστημα θα πρέπει να έχουν το μυαλό τους μόνο στη δουλειά και πουθενά αλλού.

Διαβάστε επίσης

Ίδιο... σκοτάδι με πέρσι!

Ίδιο... σκοτάδι με πέρσι!

Όλα... σφραγισμένα, όπως και το προηγούμενο καλοκαίρι, και στους κανονισμούς, και στη διαιτησία για να γίνουν πάλι τα ίδια και χειρότερα.