Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Χαστούκι» από τη Ρωσία για τους Βάτσιο, Ευαγγέλου

«Χαστούκι» από τη Ρωσία για τους Βάτσιο, Ευαγγέλου
Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2018 - 20:35

Τη Δευτέρα 16 Απριλίου 2018 οι διαιτητές της Superleague κλήθηκαν να περάσουν από το πρώτο σεμινάριο για το VAR στα γραφεία της ΕΠΟ, το οποίο διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Μιχάλη Κουκουλάκη που είναι υπεύθυνος και δίδαξε ο Βρετανός Ντέιβιντ Ελερέι, παλαίμαχος διεθνής διαιτητής, μέλος της επιτροπής διαιτησίας της UEFA και τεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Ποδοσφαιρικού Συμβουλίου (IFAB) στο VAR.

Μετά το συγκεκριμένο σεμινάριο η προπαγάνδα διέδιδε ότι ο Ελερέι τάχα δικαιολόγησε τον Ευαγγέλου (Αθηνών) για το πέναλτι-έκτρωμα στον αγώνα Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-1, αντί να σφυρίξει φάουλ, καθώς επρόκειτο για φάση εκτός περιοχής. Κατ' επέκταση η προπαγάνδα δικαιολόγησε και τον Βάτσιο (Δυτικής Αττικής) για το πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ στον αγώνα του πρώτου γύρου με τη Λαμία. Εννοείται και στις δυο περιπτώσεις, επειδή τα πέναλτι ήταν εύστοχα, αλλοιώθηκαν αποτελέσματα αγώνων.

Εμείς δεν την πατήσαμε, καθώς ουδέποτε ο Ελερέι είπε τέτοιο πράγμα. Το «χαστούκι» για την προπαγάνδα, που πρόσφερε... μαξιλαράκι σε απαράδεκτα διαιτητικά λάθη, ήρθε από το προχθεσινό παιχνίδι Ρωσία-Αίγυπτος 3-1. Αρχικά ο Παραγουανός διαιτητής, Ενρίκε Κάσερες καταλόγισε φάουλ σε τράβηγμα του Ζόμπνιν στον Σαλάχ (72'), όμως με χρήση του VAR άλλαξε την απόφασή του, καταλογίζοντας πέναλτι με το οποίο σκόραρε η Αίγυπτος.

Αναμφίβολα το VAR είναι χρήσιμο. Αναμφίβολα με αυτό που έγινε στο Ρωσία-Αίγυπτος καταδεικνύεται και ότι η προπαγάνδα προσπαθεί να αλλοιώσει την πραγματικότητα. Αναμφίβολα οι Ευαγγέλου, Βάτσιος έκαναν σοβαρότητα λάθη και πρέπει να βγουν από τον πίνακα, καθώς πρόκειται για λάθη που στιγματίζουν διαιτητές.

Διαβάστε επίσης

Σε πολλά ταμπλό...

Σε πολλά ταμπλό...

Ο Ολυμπιακός δουλεύει παράλληλα αρκετές περιπτώσεις, καθώς ο Πέδρο Μαρτίνς θέλει οι νέοι παίκτες να είναι παρόντες στην προετοιμασία.

Κεφάλαιο αποχωρήσεις

Κεφάλαιο αποχωρήσεις

Σημαντικό να ξεκαθαρίσουν οι υποθέσεις των παικτών που δεν υπολογίζονται, αλλά κυρίως το πότε θα γίνει αυτό.