Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ολυμπιακός, o μεγαλύτερος σύλλογος στην Ελλάδα

Ολυμπιακός, o μεγαλύτερος σύλλογος στην Ελλάδα
Κυριακή, 24 Ιουνίου 2018 - 03:25

Η κυριαρχία μιας ομάδας έναντι μιας άλλης πώς φαίνεται; Βάσει τίτλων. Αυτός είναι ο απόλυτος αριθμός για να συγκριθούν και να φανεί ποιος είναι ο καλύτερος, ο μεγαλύτερος σύλλογος στη χώρα. Ως μέτρο σύγκρισης, οι τίτλοι στις εγχώριες διοργανώσεις σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ Ανδρών και Γυναικών, βόλεϊ Ανδρών και Γυναικών, πόλο Ανδρών και Γυναικών και χάντμπολ Ανδρών.

Η σύγκριση δείχνει αυτό που λέμε τόσα χρόνια και ορισμένοι δεν θέλουν να το καταλάβουν. Πώς ο Ολυμπιακός είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος στην Ελλάδα. Κάνοντας, λοιπόν, τη σύγκριση των τίτλων του Θρύλου με τους αντίστοιχους που έχουν κατακτήσει ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ, τα αποτέλεσμα δεν είναι απλά ξεκάθαρα. Είναι άκρως εντυπωσιακά.

Δεν αποδεικνύουν απλά πώς ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη ελληνική ομάδα, αλλά καταδεικνύουν την κυριαρχία του. Με εμφατικό τρόπο. Οι «ερυθρόλευκοι» σε όλα τα αθλήματα έχουν κατακτήσει 224 τίτλους εντός συνόρων! Την ίδια στιγμή, οι «πράσινοι» μετρούν 149, δηλαδή 75 τίτλους λιγότερους. Όσον αφορά στους «κιτρινόμαυρους» και τους «ασπρόμαυρους» δεν υπάρχει καν λόγος για να μπει ο Θρύλος σε διαδικασία σύγκρισης μαζί τους.

Ακόμα και το άθροισμα των τίτλων και των δύο είναι κατά 133 τίτλους μικρότερο από αυτό του Θρύλου. Η μεν ΑΕΚ έχει 46, ο δε ΠΑΟΚ 45, αντίστοιχα. Οπότε, επειδή οι αριθμοί δεν σηκώνουν της παραμικρής αμφισβήτησης, καλό θα ήταν οι αντίπαλοι των «ερυθρολεύκων» να αντιληφθούν και που βρίσκεται ο Θρύλος και που βρίσκονται εκείνοι. Κυρίως, όμως, γιατί ο Ολυμπιακός είναι δικαίως -και με αποδείξεις- ο μεγαλύτερος σύλλογος στην Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης

Τελειώνει του Κουντέ...

Τελειώνει του Κουντέ...

Ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος να προχωρήσει σε μία πολύ σημαντική μεταγραφή με τον Καμερουνέζο μέσο να μπορεί να ανεβάσει επίπεδο την ομάδα.

Ετοιμάζεται για σημαντική ενίσχυση ο Θρύλος

Ετοιμάζεται για σημαντική ενίσχυση ο Θρύλος

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του στο 11ο Παγκόσμιο Συνέδριο της Θύρας 7 ότι ο Ολυμπιακός θα προχωρήσει το αμέσως επόμενο διάστημα στην απόκτηση κάποιων παικτών που θα ενισχύσουν την ομάδα.

«Ζούμε σ' ένα όνειρο...»

«Ζούμε σ' ένα όνειρο...»

Το μήνυμα του Κώστα Καραπαπά για την 8ετία του Βαγγέλη Μαρινάκη στον Ολυμπιακό, που έχει οδηγήσει στην απογείωση του συλλόγου.