Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η «κίτρινη» πρωτιά του ΠΑΟΚ

Η «κίτρινη» πρωτιά του ΠΑΟΚ
Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2018 - 20:02
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Ξαφνικά ξεχάσαμε τον Ντιέγκο και πιάσαμε τις κάρτες. Η Ιαπωνία ηττήθηκε 1-0 από την αδιάφορη Πολωνία αλλά ευνοήθηκε στην ισοβαθμία με τη Σενεγάλη (σ.σ.: που την ίδια ώρα έχανε με το ίδιο σκορ από την Κολομβία) καθώς τα παιδιά από την Άπω Ανατολή ήταν πιο φρόνιμα. Πήραν λιγότερες κάρτες και μ' αυτό ως «διαβατήριο» πέρασαν στα νοκ-άουτ ως 2οι του ομίλου.

Είναι δίκαιο; Οι απόψεις διίστανται. Το βέβαιο είναι ότι η Σενεγάλη, όπως και όλες οι ομάδες που συμμετείχαν στο κορυφαίο τουρνουά Εθνικών ομάδων, γνώριζαν τους κανόνες του παιχνιδιού πριν καθίσουν στο...τραπέζι για να παίξουν. Αν πάντως οι κάρτες ήταν κριτήριο και στην ελληνική Σούπερ Λιγκ θα δικαιώνονταν, επιτέλους, ο Ραζβάν Λουτσέσκου.

Πέρα από τους βαθμούς και τα ματς λιγότερα, θα 'χε να λέει και για τις κάρτες. Στη Σούπερ Λιγκ 2017-18 οι Θεσσαλονικείς ήταν η ομάδα που πήρε τις λιγότερες κίτρινες από κάθε άλλη, 65. Τυχαίο; Φυσικά και όχι, είχε τους πιο πειθαρχημένους παίκτες. Αυτός ήταν ο μόνος λόγος και έτσι θα λέμε αφού έτσι θέλουν να πιστέψουμε.

Αν πάντως μετρούσαν οι κίτρινες που δέχονταν οι αντίπαλοι, την κούπα εκεί θα την έπαιρναν οι «κιτρινόμαυροι» της ΑΕΚ. Σαν τα... στραγάλια τις έπαιρναν τις κίτρινες οι ομάδες που αντιμετώπιζε η... αρμάδα του Χιμένεθ στο δρόμο προς τον τίτλο, συνολικά 113.

Τι μας έπιασε και μετράμε τις κάρτες; Η Σενεγάλη μας έδωσε την αφορμή να θυμηθούμε ότι κάποτε μετρούσαν άλλοι τις κάρτες του Ολυμπιακού. Ε, να την αφήσουμε να πάει χαμένη;

Διαβάστε επίσης