Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Ξέρω το μεγαλείο του Ολυμπιακού»

«Ξέρω το μεγαλείο του Ολυμπιακού»
Τρίτη, 3 Ιουλίου 2018 - 10:01

Νέο μέλος της «ερυθρόλευκης» οικογένειας είναι ο Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο. Ο Ισπανός επιθετικός αποκτήθηκε από το Θρύλο για να ενισχύσει την επιθετική γραμμή της ομάδας. Στο ντεμπούτο του, έστω κι αν ήταν ανεπίσημο, σκόραρε δύο φορές. Ο ίδιος αποκάλυψε πώς από τη στιγμή που δέχθηκε την πρόταση από τον Ολυμπιακό, δεν μπορούσε να πει όχι.

Μίλησε για την πορεία της προετοιμασίας, για τη συνεργασία με τον Πέδρο Μαρτίνς, για το πρώτο ματς στο «Γ. Καραϊσκάκης» που θα είναι κόντρα στη Λεγκανές, την πρώην ομάδα του και για τους στόχους που έχει θέσει. Τονίζοντας πώς τον ενδιαφέρει περισσότερο να πάει καλά η ομάδα παρά να έχει ατομικές επιτυχίες.

Ο 28χρονος φορ μίλησε στο Ζέεφελντ για όσα έχει συναντήσει έως τώρα στο Θρύλο, υπογραμμίζοντας πώς «ξέρω το μεγαλείο του Ολυμπιακού»! Αναλυτικά η συνέντευξη του Γκερέρο…

- Έχουμε συμπληρώσει μια εβδομάδα προετοιμασίας στο Ζέεφελντ, θα μας κάνεις έναν απολογισμό;

Είμαστε πολύ καλά. Βέβαια ακόμα είμαστε στο στάδιο προσαρμογής στην φιλοσοφία του προπονητή. Είμαστε και πολλοί νέοι παίκτες, που πρέπει να γνωριστούμε με τους παλιούς. Όμως προχωράμε και είμαστε σε καλό δρόμο.

- Να πάμε λίγο πιο πίσω και να μας πεις τα πρώτα σου συναισθήματα, όταν υπέγραψες στον Ολυμπιακό;

Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που σέβονται στην Ευρώπη. Την ήξερα καλά. Είμαι ένας πολύ φιλόδοξος παίκτης και θέλω πάντα να κερδίζω και πήρα την ευκαιρία να έρθω σε μια πρωταθλήτρια ομάδα, που παίζει πάντα για την νίκη. Κυνηγάει πάντα τίτλους και είναι ένα σημαντικό βήμα στην καριέρα μου.

- Καταλαβαίνουμε, από αυτά που είπες λίγο πριν, πως ήταν μια εύκολη απόφαση να έρθεις.

Το ισπανικό πρωτάθλημα είναι από τα μεγαλύτερα στον κόσμο. Αλλά όταν μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός, με τέτοια ιστορία και τέτοιες προοπτικές που σου δίνει για επιτυχίες, σου χτυπάει την πόρτα, δεν μπορείς να πεις όχι.

- Ξέρουμε πως έχεις μιλήσει με την Δημήτρη Σιόβα, που ήσασταν συμπαίκτες στην Λεγκανές, θέλεις να μας αποκαλύψεις κάποια από αυτά που είπατε;

Πάντα μου έλεγε, όταν ήμασταν μαζί στην Μαδρίτη, πως ο Ολυμπιακός είναι η πιο μεγάλη ομάδα στην Ελλάδα. Συνέχεια μου μιλούσε γι' αυτόν. Προσωπικά μου είπε πως μπορώ να προσαρμοστώ πολύ γρήγορα στην ομάδα και πως μου ταιριάζει.

- Πέτυχες δύο γκολ στο φιλικό με την Βάτενς, αισθάνεσαι πως προσαρμόζεσαι εύκολα;

Πρέπει να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους στην ομάδα, τους φροντιστές, τους συμπαίκτες μου, τους προπονητές, που με έχουν βοηθήσει πολύ σε αυτό το κομμάτι. Είμαι ικανοποιημένος από τον τρόπο που μου συμπεριφέρονται και θέλω να τους ανταποδώσω με την δουλειά μου.

- Στο 4-4-2 εύκολα βρέθηκε η θέση σου και απέδωσες. Στο 4-2-3-1 πού θεωρείς πως μπορείς να προσφέρεις καλύτερα;

Στην Ισπανία, έπαιζα, σχεδόν πάντα, μόνος στην επίθεση. Στο φιλικό με την Βάτενς, είχα δίπλα και ένα συμπαίκτη μου (σ.σ. εννοεί τον Τζούρτζεβιτς). Ο ένας βοηθούσε τον άλλον, αλλά εγώ πιστεύω πως είναι θέμα προσαρμογής. Είμαι επιθετικός που μπορώ να προσαρμοστώ σε διάφορες θέσεις.

- Θέλουμε να μας δώσεις μια πρώτη εικόνα για τον Ολυμπιακό που ετοιμάζει ο Πέδρο Μαρτίνς.

Δουλεύουμε διαφορετικά συστήματα, στην παρούσα φάση, αλλά αυτό που μας λέει πάντα είναι πως πρέπει να είμαστε δυνατοί, με θάρρος, να παλεύουμε το κάθε παιχνίδι για την νίκη και να είμαστε συνέχεια στην επίθεση. Γι' αυτό και θα δείτε έναν πολύ επιθετικό Ολυμπιακό.

- Περιμένεις το πρώτο σου ματς στο Καραϊσκάκη, που θα είναι και με την πρώην σου ομάδα την Λεγκανές, έχοντας αυτή την ιδιαιτερότητα;

Το βλέπω σαν ένα παιχνίδι παραπάνω. Φυσικά και ανυπομονώ να παίξω στην έδρα μας, μπροστά στον κόσμο μας, όπου θα πάρω μια πρώτη γεύση από όλο αυτό. Αλλά επιμένω, σε αυτό που είπα και πιο πριν, πως είναι ένα παιχνίδι παραπάνω, κάτι που σημαίνει πως συνεχίζουμε την προετοιμασία, για να είμαστε έτοιμοι στα επίσημα παιχνίδια.

- Πως θα ήθελες να δεις τον εαυτό σου στην ολοκλήρωση της πρώτης σου σεζόν με τον Ολυμπιακό. Τι θα σε ευχαριστούσε;

Σκέφτομαι πάντα ομαδικά και όχι ατομικά. Ο πρώτος μου στόχος, είναι και αυτός της ομάδας, να πάρουμε το πρωτάθλημα. Και το κύπελλο και μια καλή ευρωπαϊκή πορεία. Πάω πάντα ομαδικά και στο τέλος και στο βάθος του μυαλού μου θα αφήσω τον προσωπικό μου στόχο, που μπορεί να είναι πολλά πράγματα.

- Η Ισπανία αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Τώρα ποια ομάδα θέλεις να πάρει τον τίτλο;

Επειδή θεωρώ τον εαυτό μου έναν καλό φίλαθλο του ποδοσφαίρου, ας κερδίσει ο καλύτερος.

- Και για το τέλος, θέλεις να δώσεις μια υπόσχεση στον κόσμο του Ολυμπιακού;

Τους λέω πως ξέρω πολύ καλά που ήρθα. Ξέρω το μεγαλείο του Ολυμπιακού. Θα δώσω τα πάντα σε κάθε ματς για την ομάδα.

Διαβάστε επίσης