Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

5 και λίγα ήταν!

5 και λίγα ήταν!
Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2018 - 20:52

Ανεβάζει στροφές ο Θρύλος παιχνίδι με το παιχνίδι. Μετά το 3-0 με την Βάτενς, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς έριξε 5άρα στην ρουμανική Μποτοσάνι. Στο ντεμπούτο των Χριστοδουλόπουλου, Μασούρα, Φετφατζίδη και Ευαγγέλου. Με τον Λάζαρο σε μεγάλα κέφια στο πρώτο μέρος, τον Φορτούνη και τον Γκερέρο να σκοράρουν ξανά, ενώ το δρόμο προς τα δίχτυα βρήκαν ακόμα οι Καμαρά, Βέργος και Βρουσάι. Οι «ερυθρόλευκοι» επιστρέφουν στην Ελλάδα την Πέμπτη και στις 13/07 θα μεταβούν σε Βέλγιο και μετά σε Ολλανδία για το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας.

Η ανάλυση του ματς

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το ματς με τον Γιαννιώτη στο τέρμα, Μασούρα, Σισέ, Νικολάου και Τσιμίκα στην άμυνα, Ανδρούτσο και Μάριν στα χαφ, Πάρντο, Λάζαρο στα άκρα, Μάριν σε ρόλο επιτελικού και Γκερέρο στην επίθεση. Κινήθηκε στο ίδιο μοτίβο με το πρώτο φιλικό ματς κόντρα στην Βάτενς. Κατοχής της μπάλας (66%-34%), καλή κυκλοφορία, πρωτοβουλία των κινήσεων και επιθετικό ποδόσφαιρο. Με τον Λάζαρο να κάνει το ντεμπούτο του με την ερυθρόλευκη φανέλα και να δείχνει πώς θα βοηθήσει αρκετά τον Θρύλο. Κυρίως γιατί θα δώσει στον Ολυμπιακό αυτό που του έλειπε, το παιχνίδι από τα άκρα. Φάνηκε πολύ στη φάση του γκολ του 41ου λεπτού. Εκεί όπου συνδυάστηκε ιδανικά με τον Μάριν, αλλά έδειξε και την εξαιρετική, τεχνική του κατάρτιση, πριν δώσει την ασίστ «πάρε-βάλε» στον Γκερέρο για να πετύχει το 1-0.

Οι «ερυθρόλευκοι» σε έναν βαρύ αγωνιστικό χώρο έδειξαν και πάλι ότι είναι σε καλό δρόμο. Οι δύο πλάγιοι μπακ, ο Τσιμίκας και ο Μασούρας, συμμετείχαν ενεργά στο επιθετικό παιχνίδι. Ο Πάρντο ήταν καλύτερος από ό,τι έδειξε πέρσι, αλλά ήταν ο γνωστός Πάρντο, ενώ και ο Μάριν ήταν αρκετά κεφάτος. Εάν δεν υπήρχαν και ορισμένα λαθάκια στην άμυνα, κυρίως του Νικολάου αλλά και του Ρομαό, το πρώτο ημίχρονο θα ήταν πολύ καλό για τέτοια εποχή, στο φινάλε δηλαδή του πρώτου σταδίου της προετοιμασίας. Ο Γιαννιώτης δεν είχε προβλήματα, με εξαίρεση τη φάση του 27’, αλλά ήταν εκεί ο Σισέ και έδιωξε την μπάλα στο μοναδικό σουτ της Μποτοσάνι στο πρώτο μέρος.

Με τον Πέδρο Μαρτίνς να αλλάζει όλη την ενδεκάδα του. Πλέον στο γήπεδο ήταν οι Χουτεσιώτης, Ελαμπντελαουί, Ένγκελς, Βούκοβιτς, Σάλιακας, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Βρουσάι, Φετφατζίδης, Φορτούνης, Τζούρτζεβιτς. Ο Θρύλος ξεκίνησε με γκολ και το δεύτερο μέρος. Ξανά σκόρερ ο Κώστας Φορτούνης με ατομική ενέργεια. Όπως έγινε και στο φιλικό με την Βάτενς, με σουτ έξω από την περιοχή. Και όχι μόνο. Διότι πριν τη συμπλήρωση 60 λεπτών αγώνα το σκορ ήταν 3-0. Ένα ακόμα πολύ ωραίο γκολ, από τον Καμαρά αυτή τη φορά. Οι διαφορές του πρώτου με το δεύτερο 45λεπτο ήταν δύο.

Από τη μια πώς ο Θρύλος σημείωσε τέσσερα γκολ στο διάστημα 46'-90' αφού στα τελευταία λεπτά σκόραραν τόσο ο Βέργος όσο και ο Βρουσάι! Από την άλλη, η αμυντική συμπεριφορά δεν ήταν η ίδια με αυτή του πρώτου μέρους. Διότι η Μποτοσάνι «πάτησε» περισσότερο την περιοχή του Χουτεσιώτη. Αλλά σε γενικές γραμμές δεν απείλησε, συνολικά, τους «ερυθρολεύκους». Με τον Πορτογάλο τεχνικό να συνεχίζει τις δοκιμές στα συστήματα αφού από το 4-2-3-1, το τέλος είδαμε και πάλι το 4-4-2 μετά το 77' με την είσοδο του Μάνου. Και τον Βρουσάι να παίζει ως αριστερό μπακ για λίγη ώρα.

Το φιλμ του ματς

9': Ατομική ενέργεια του Πάρντο από τα δεξιά, σέντρα, κεφαλιά του Γκερέρο, η μπάλα στο αριστερό δοκάρι και άουτ.

26': Ο Πάρντο βρέθηκε σε θέση βολής, μέσα αριστερά, αλλά έκανε πολύ κακό τελείωμα και μπλόκαρε εύκολα ο τερματοφύλακας της Μποτοσάνι.

27': Λάθος του Ρομαό, φάση με τον Γκολόφκα για την Μποτοσάνι. Πλάσαρε τον Γιαννιώτη, με τον Σισέ να απομακρύνει λίγο πριν τη γραμμή του τέρματος σε κόρνερ.

35': Ωραίος συνδυασμός Πάρντο-Μάριν-Γκερέρο, με τον Γερμανό να είναι ο τελικός αποδέκτης, αλλά να βλέπει την μπάλα, στο σουτ που επιχείρησε, να περνά δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Μπράνζα.

41' 1-0: Ο Νικολάου πάσαρε για τον Λάζαρο που έπαιξε το ένα-δύο με τον Μάριν και έδωσε έτοιμο γκολ στον Γκερέρο, που απλά πλάσαρε σε κενή εστία.

50' 2-0: Ατομική ενέργεια του Φορτούνη έξω από την περιοχή, από τα αριστερά, σύγκλινε στον κεντρικό άξονα, σούταρε κι έστειλε την μπάλα στην αριστερά γωνία του τερματοφύλακα της Μποτοσάνι.

56': Ο Ομάρ πάνω στη γραμμή θα απομακρύνει την μπάλα πριν καταλήξει στη δεξιά γωνία του Χουτεσιώτη.

57': Στην κόντρα ο Ολυμπιακός με τον Τζούρτζεβιτς, αλλά αντί να δώσει πάσα στον αμαρκάριστο Φετφατζίδη, έκανε το σουτ και έχασε την ευκαιρία να σκοράρει.

58' 3-0: Σουτ του Καμαρά μέσα από την περιοχή, δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον τερματοφύλακα της Μποτοσάνι.

84': Σέντρα του Βρουσάι, κεφαλιά του Φορτούνη, σε κόρνερ ο γκολκίπερ της Μποτοσάνι.

86' 4-0: Εκτέλεση κόρνερ του Φορτούνη, ο Βέργος με κεφαλιά σκοράρει.

88' 5-0: Ατομική ενέργεια του Βρουσάι και βολέ έξω από την περιοχή, η μπάλα στο δεξί «παράθυρο» του γκολκίπερ της Μποτοσάνι.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γιαννιώτης, Μασούρας, Σισέ, Νικολάου, Τσιμίκας, Ρομαό, Ανδρούτσος, Μάριν, Πάρντο, Χριστοδουλόπουλος, Γκερέρο. Στο δεύτερο μέρος αγωνίστηκαν οι Χουτεσιώτης, Ελαμπντελαουί, Ένγκελς (80' Ευαγγέλου), Βούκοβιτς, Σάλιακας (77' Μάνος), Καμαρά, Μπουχαλάκης, Βρουσάι, Φετφατζίδης (85' Μανθάτης), Φορτούνης, Τζούρτζεβιτς (85' Βέργος).

Μποτοσάνι: Μπράνζα, Μ. Ρομάν, Μπούρκα, Μίρον, Ντουμίτρας, Οϊάντα, Ροντρίγκες, Τσιτόσκα, Πάπα, Γκολόφκα, Μπρεκάλο, ενώ στο δεύτερο μέρος έπαιξαν και οι Φρέισλ, Σοϊλέδης, Ρομάν ΙΙ, Χίντρις, Πατάσε, Κόρμπαν, Τάρσα.

Διαβάστε επίσης