Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το 27+17 των «φτερών»

Το 27+17 των «φτερών»
Τρίτη, 10 Ιουλίου 2018 - 17:22
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Συνολικά 14 γκολ και 11 ασίστ είχε πάρει πέρυσι ο Ολυμπιακός από τους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στα «φτερά» της επίθεσής του. Όχι απλά φτωχή συγκομιδή, μιλάμε για επίδοση που ταιριάζει ασορτί με τη μνημονιακή Ελλάδα. Για να είμαστε ειλικρινείς και δίκαιοι, πριν απ' όλα ήταν ασορτί η συγκομιδή με την υπόλοιπη εικόνα της ομάδας. Δυσλειτουργική.

Με την απόκτηση του Ντανιέλ Ποντένσε ωστόσο οι ερυθρόλευκοι αυξάνουν τις πιθανότητες τα άκρα τους φέτος να... πετάνε. Ξέρουμε σίγουρα ότι ο συγκεκριμένος παίκτης θα δώσει ταχύτητα. Αν θα δώσει γκολ και ασίστ μένει να το δούμε. Είναι και θέμα του πως θα «δέσει» με το σύνολο.

Το σίγουρο είναι πως κάνοντας αυτή την πρόχειρη (και άδικη η αλήθεια είναι) σύγκριση της περυσινής συγκομιδής των τεσσάρων παικτών που έπαιξαν στα άκρα του μ' αυτούς που αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι θα αναλάβουν αυτό το ρόλο φέτος, σοκάρεται. Η διαφορά είναι μεγάλη.

Λάζαρος, Ποντένσε και Φετφατζίδης είχαν πέρυσι 27 γκολ και 17 ασίστ, αρκετά περισσότερα δηλαδή από τους Πάρντο, Σεμπά, Μιραλάς και Μάριν. Οι τρεις νέοι δηλαδή είχαν περισσότερα από τους τέσσερις περυσινούς, δύο εκ των οποίων (Πάρντο και Μάριν) παραμένουν στο ρόστερ, αν και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει για πόσο ακόμα.

Διαβάστε επίσης

Το νέα... θαύματα του Περέιρα

Το νέα... θαύματα του Περέιρα

Οι ρέφερι «βράζουν» για μια ακόμη φορά εναντίον του, με αφορμή σχόλιό του για το επίπεδό τους, ενώ άδειασε μέχρι και τη Σαμούρα.