Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Καλός για μία ώρα...

Καλός για μία ώρα...
Κυριακή, 15 Ιουλίου 2018 - 16:04
Αρθρογράφος: Διονύσης Βερβελές
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΕΡΒΕΛΕΣ

Δύο πρόσωπα για τον Ολυμπιακό στο φιλικό με την Έουπεν. Λογικό και αναμενόμενο, μιας και είχε προηγηθεί ένα ματς πριν από 20 ώρες. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν πολύ καλοί κόντρα στην Έουπεν για μια ώρα. Είχαν ρυθμό, έβγαλαν πολλές φάσεις, είχαν κλασικές ευκαιρίες κι αν δεν ήταν οι τερματοφύλακες των Βέλγων, με εντυπωσιακές επεμβάσεις, το σκορ δεν θα ήταν μόνο 1-0 για το Θρύλο. Αλλά οι πολλές αλλαγές διαφοροποίησαν την εικόνα της ομάδας, η ομάδα εμφάνιση αδυναμίες, η Έουπεν έδειξε πιο έτοιμη και τελικά νίκησε με 3-2. Επόμενο φιλικό την Τετάρτη (18/07) κόντρα στην Σιντ Τρούιντεν (19:30).

Το μόνο που έλειψε ήταν το γκολ

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με εντελώς διαφορετική ενδεκάδα το ματς κόντρα στην Έουπεν. Γιαννιώτης στο τέρμα, στην άμυνα τετράδα αποτελούμενη από τους Ελαμπντελαουί, Σισέ, Βούκοβιτς, Τσιμίκα, στον άξονα Μπουχαλάκη και Ανδρούτσο, μπροστά τους τον Φορτούνη, στις πτέρυγες Βρουσάι και Χριστοδουλόπουλο και στην επίθεση τον Γκερέρο. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν καλή κυκλοφορία της μπάλας, την κατοχή, τον έλεγχο του ρυθμού, δημιούργησαν ευκαιρίες, όμως δεν κατάφεραν να φτάσουν στο γκολ. Αιτία ήταν οι μεγάλες επεμβάσεις του τερματοφύλακα της βελγικής ομάδας, του Βαν Κρόμπριζ, που σταμάτησε σε πολλές περιπτώσεις τους παίκτες του Θρύλου.

Όμως σε ένα ακόμα ματς είδαμε θετικά στοιχεία στο παιχνίδι των «ερυθρολεύκων». Πρώτο και καλύτερο η ταχύτητα στο παιχνίδι τους. Αυτό που θέλει να περάσει ο Πέδρο Μαρτίνς στην ομάδα, τη δική του αγωνιστική φιλοσοφία και ταυτότητα, σιγά-σιγά βρίσκει εφαρμογή στον αγωνιστικό χώρο. Εάν συνυπολογίσουμε και την πίεση ψηλά, ο Ολυμπιακός είναι σε καλό δρόμο όσον αφορά αυτό που περιμένουμε να δούμε στη συνέχεια. Με τον Φορτούνη και τον Λάζαρο να συνεργάζονται με… κλειστά μάτια, τα δύο πλάγια μπακ, ο Ομάρ και ο Τσιμίκας να συμμετέχουν ενεργά στην επιθετική ανάπτυξη της ομάδας, τον Μπουχαλάκη με τον Ανδρούτσο να κάνουν καλή δουλειά στο χώρο του κέντρο, τον Βρουσάι να δείχνει πώς μπορεί να βοηθήσει και πώς δικαίως παίρνει ευκαιρίες από τον Πορτογάλο προπονητή του Ολυμπιακού και τον Γκερέρο να είναι πάντα μέσα στις φάσεις.

Στο πρώτο 25λεπτο, πριν δηλαδή έχουμε την πρώτη μίνι διακοπή για να δροσιστούν οι παίκτες, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν πολλές ευκαιρίες, έβγαλαν φάσεις, αλλά αυτό που έλειψε ήταν το γκολ. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ρυθμό, καλές συνεργασίες, όμως ο Βαν Κρόμπριζ έκανε το ματς της… ζωής και έβγαλε ό,τι πήγαινε μέσα. Κι αυτός ήταν βασικά ο λόγος που στα πρώτα 45 λεπτά δεν υπήρξε σκορ και οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες 0-0.

Χάλασε την εικόνα του

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το ίδιο καλά. Κάτι που συνεχίστηκε για περίπου ένα τέταρτο. Καρποφόρησε η υπεροχή του, έφτασε στο γκολ με τον Γκερέρο (48’) και έδειχνε να ελέγχει απόλυτα το ματς. Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Πέδρο Μαρτίνς είχε κάνει δύο αλλαγές, με τον Μιράντα και τον Πάρντο. Στο 61' υπήρξε μια ασυνεννοησία των δύο στη δεξιά πτέρυγα, ο Πολέ βγήκε στην πλάτη του και σκόραρε. Στην πρώτη καλή φάση των Βέλγων στο ματς. Εκεί ήρθε και η… ανανέωση στην ενδεκάδα του Θρύλου. Οκτώ μαζεμένες αλλαγές από τον Πορτογάλο τεχνικό. Και λίγο πιο μετά διαφοροποίηση και στο σύστημα.

Τριάδα στην άμυνα με τον Μιράντα δεξιά, τον Ένγκελς στο κέντρο, τον Νικολάου αριστερά, στις πτέρυγες Πάρντο και Μασούρας, στον άξονα Ρομαό και Καμαρά, τον Τζούρτζεβιτς μπροστά με τον Φετφατζίδη κοντά του και τον Μάριν σε ρόλο επιτελικού μέσου. Εδώ υπήρξαν ορισμένα ζητήματα. Ο Πάρντο από τα δεξιά δεν μπορούσε να παίξει τόσο πίσω, δεν είναι συνηθισμένος. Και μπροστά δεν μπορούσαν να συνεργαστούν καλά οι Μάριν και Φετφατζίδης με αποτέλεσμα να μην έχει ο Ολυμπιακός τις ίδιες επιθετικές δράσεις, όπως στο πρώτο ημίχρονο. Οι «ερυθρόλευκοι» εμφάνισαν και σημάδια κόπωσης από το ματς του Σαββάτου, η Έουπεν έκανε πρόβα πρωταθλήματος μια και σε δύο εβδομάδες ξεκινά το πρωτάθλημά της με αποτέλεσμα να έχει καλύτερη συνεχή και ρυθμό.

Ο Θρύλος είχε μια-δύο ακόμα καλές φάσεις, αλλά και πάλι είχε πρόβλημα στην τελική προσπάθεια. Την ίδια ώρα οι Βέλγοι σκόραραν, έβρισκαν λύσεις και έτσι από το.. πουθενά βρέθηκαν στο 3-1. Στο τέλος ο Τζούρτζεβιτς μείωσε σε 3-2, αλλά δεν έχει καμμιά σημασία το αποτέλεσμα για αυτή τη φάση της προετοιμασίας. Ο Πέδρο Μαρτίνς εξάλλου άλλα κοιτά και όχι τα σκορ στα φιλικά. Είναι περίοδος δουλειάς κι αυτό τον ενδιαφέρει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο.

To φιλμ του ματς:

3': Σέντρα του Τσιμίκα από τα αριστερά, ο Λάζαρος προσπάθησε να πλασάρει, τον πρόλαβαν οι αμυντικοί, η μπάλα έφτασε στον Γκερέρο που σούταρε, αλλά έδιωξε ο Βαν Κρόμπριζ.

8': Μακρινό σουτ του Λάζαρου, έδιωξε με δυσκολία σε κόρνερ ο τερματοφύλακας της Έουπεν.

13': Λάθος των παικτών της Έουπεν, ο Γκερέρο βρέθηκε απέναντι από τον Βαν Κρόμπριζ, αλλά ο τελευταίος απέκρουσε!

14': Ο Λάζαρος σούταρε από δεξιά, ο Φορτούνης πήρε το ριμπάουντ, όμως και πάλι ο αντίπαλος γκολκίπερ έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ.

16': Δυνατό σουτ του Μπουχαλάκη, αποκρούει και πάλι με δυσκολία ο Βαν Κρόμπριζ.

18': Νέο πολύ καλό, δυνατό σουτ από τον Μπουχαλάκη, με υπερένταση σε κόρνερ ξανά ο Βαν Κρόμπριζ.

19': Ο Σισέ βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην μικρή περιοχή της Έουπεν, όμως ο τερματοφύλακας των Βέλγων απομάκρυνε τον κίνδυνο.

23': Εκτέλεση φάουλ του Γκαρθία, ο Γιαννιώτης με τη βοήθεια του δοκαριού μπλόκαρε την μπάλα.

25': Πλασέ του Πολέ, απέκρουσε ο Γιαννιώτης, ο Μιλίτσεβιτς έκανε νέο σουτ και έδιωξε ξανά ο γκολκίπερ του Θρύλου.

35': Σουτ του Φορτούνη έξω από την περιοχή, μπλόκαρε ο Βαν Κρόμπριζ.

39': Σέντρα από τα δεξιά, προβολή του Πολέ, δεν ανησύχησε τον Γιαννιώτη.

42': Επίθεση από τον Ολυμπιακό από τα δεξιά, ο Λάζαρος έδωσε για τον Ομάρ που έστρωσε στον Ανδρούτσο που δεν βρήκε το στόχο.

45'+1: Ο Βρουσάι έβγαλε τον Τσιμίκα σε θέση βολής με τον Βαν Κρόμπριζ να κάνει μια ακόμα τεράστια επέμβαση!

47': Ατομική ενέργεια και σουτ του Μιράντα, ο Νιάσε έδιωξε προσωρινά, αλλά δεν πρόλαβε την μπάλα ο Γκερέρο.

48' 0-1: Ο Φορτούνης τροφοδότησε τον Γκερέρο που σημάδεψε σωστά και σκόραρε.

51': Γύρισμα του Γκερέρο από τα δεξιά, σουτ του Λάζαρου, ο Νιάσε θα διώξει κατά... λάθος με το στήθος!

55': Σέντρα του Μιλίτσεβιτς, κεφαλιά του Οκάνσι, πάνω από την εστία του Γιαννιώτη η μπάλα.

61' 1-1: Η Έουπεν βγήκε με τον Πολέ στην αντεπίθεση και ο επιθετικός της Έουπεν από θέση μέσα αριστερά στην περιοχή, νίκησε τον Γιαννιώτη.

71': Πάσα του Μάριν για τον Φετφατζίδη που δεν έκανε καλό κοντρόλ και δεν πλάσαρε σωστά από καλή θέση.

77' 2-1: Σέντρα από τα αριστερά, ο Αμάνι με περίεργο τρόπο σκόραρε...

80': Σέντρα από τα δεξιά του Πάρντο, ο Μασούρας έγινε κάτοχος της μπάλας αλλά δεν σημάδεψε σωστά!

83' 3-1: Κέρδισε πέναλτι η Έουπεν, που εκτέλεσε εύστοχα ο Πολέ.

90'+1 3-2: Κέρδισε πέναλτι ο Ολυμπιακός, εύστοχη η εκτέλεση από τον Τζούρτζεβιτς.

90'+3: Κεφαλιά του Μάριν, έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Νιάσε.

90'+5: Δοκάρι για την Έουπεν στην απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκαρθία.

Έουπεν: Βαν Κρόμπριζ (46' Νιάσε), Κεϊτά (81' Νάκα). Μουλούμπα (62' Λαζάρ), Σάρτε (81' Ντιάνε), Γκαρθία, Μπλοντέλ, Μολίνα, Οκάνσι (62' Μενγκά), Γιαγκάν, Πολέ, Μιλίτσεβιτς (74’ Λορέν).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γιαννιώτης (75' Σκαφίδας), Ελαμπντελαουί (62' Μασούρας), Βούκοβιτς (62' Ένγκελς), Σισέ (46' Μιράντα), Τσιμίκας (62' Νικολάου), Μπουχαλάκης (62' Ρομαό), Ανδρούτσος (62' Καμαρά), Φορτούνης (62' Μάριν), Χριστοδουλόπουλος (62' Φετφατζίδης), Βρουσάι (46' Πάρντο), Γκερέρο (62' Τζούρτζεβιτς).

Διαβάστε επίσης

«Κρατάω τα πρώτα 60 λεπτά»

«Κρατάω τα πρώτα 60 λεπτά»

Ο Πέδρο Μαρτίνς στάθηκε στο καλό πρόσωπο που έδειξαν οι παίκτες του για 60 λεπτά στον αγώνα με την Έουπεν, ενώ αναφέρθηκε και στην κούραση που υπάρχει στην ομάδα.

Συλλυπητήρια ανακοίνωση και από τη Superleague

Συλλυπητήρια ανακοίνωση και από τη Superleague

Ο πρόεδρος της Superleague, Ευάγγελος Μπαταγιάννης και το διοικητικό συμβούλιο της διοργανώτριας αρχής εξέφρασαν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του Σωκράτη Σ. Κόκκαλη, που έφυγε από τη ζωή.

Στο Βέλγιο οι Ιρανοί (pics)

Στο Βέλγιο οι Ιρανοί (pics)

Οι Καρίμ Ανσαριφάρντ και Εσάν Χατζισαφί βρέθηκαν στο γήπεδο της βελγικής ομάδας και παρακολούθησαν το ματς του Ολυμπιακού.- Θα ενσωματωθούν το απόγευμα με την «ερυθρόλευκη» αποστολή».