Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Με πέντε Έλληνες στην ενδεκάδα!

Με πέντε Έλληνες στην ενδεκάδα!
Τρίτη, 17 Ιουλίου 2018 - 21:31
Αρθρογράφος: Δημήτρης Γρηγορόπουλος
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ

«Που είναι η ελληνοποίηση που μας λέγατε», με ρώτησαν την Τρίτη το απόγευμα κάποιοι ακροατές στην εκπομπή που έχω μαζί με τον Κώστα Γκόντζο στον Sport24Radio 103,3 και ειλικρινά απόρησα. Πλέον έχω καταλάβει βέβαια ότι κάποια από τα πολλά mail που έρχονται καθημερινά είναι είτε από άσχετους, είτε από στημένους, διότι να είναι κάποιος φίλος του Ολυμπιακού και να μην ξέρει για τη στροφή στο ελληνικό στοιχείο που έγινε αυτό το καλοκαίρι, απλά είναι αδύνατον!

Με 28 παίκτες έχει πάει η αποστολή του Ολυμπιακού στο Βέλγιο κι απ’ αυτούς οι 16 είναι Έλληνες. Ο λόγος για τους Φορτούνη, Φετφατζίδη, Χριστοδουλόπουλο, Τσιμίκα, Κούτρη, Γιαννιώτη, Μασούρα, Ανδρούτσο, Μπουχαλάκη, Μάνο, Χουτεσιώτη, Ευαγγέλου, Νικολάου, Βρουσάι, Σκαφίδα και Τζολάκη. Απ’ αυτούς τους 16, οι 10 δεν υπήρχαν στο ρόστερ που ολοκλήρωσε την περσινή σεζόν, αλλά παρόλα αυτά… δεν έχει γίνει καμία ελληνοποίηση.

Και για να τελειώνουμε, ας υποθέσουμε ότι την Τετάρτη ο Ολυμπιακός δεν είχε να παίξει ένα φιλικό ματς με την Σεντ Τρουιντέντ, αλλά το πρώτο του επίσημο αγώνα για τα προκριματικά του Europa League. Θέλετε να δούμε πόσοι Έλληνες είχαν πολλές πιθανότητες να βρεθούν στην ενδεκάδα.

Ο Γιαννιώτης θα ήταν σίγουρα κάτω από τα δοκάρια και ο Τσιμίκας στο αριστερό άκρο της άμυνας. Ο Ανδρούτσος (ή ο Μπουχαλάκης) θα είχε πολλές πιθανότητες να βρεθεί στη θέση «8», καθώς εκτιμούμε ότι ο Μαρτίνς θα χρησιμοποιούσε τον Καμαρά ως «εξάρι». Ο Φορτούνης θα ήταν σίγουρα στην γνωστή του θέση, ενώ στα άκρα δεν θα μας προκαλούσε εντύπωση να δούμε και τον Χριστοδουλόπουλο και τον Βρουσάι, καθώς ο Ποντένσε δεν είναι έτοιμος ακόμα.

Άντε για να μην χαρακτηριστούμε υπερβολικοί, ας πούμε ότι θα έπαιζε βασικός μόνο ο ένας από τους δύο εξτρέμ. Ακόμα κι έτσι, όμως, ο Ολυμπιακός θα είχε πέντε Έλληνες παίκτες στην ενδεκάδα του, όταν την περασμένη σεζόν στα περισσότερα ματς είχε από έναν έως δύο το πολύ, ενώ υπήρχαν και παιχνίδια που δεν είχε κανέναν!

Κατά τα άλλα... δεν έχει κάνει ελληνοποίηση ο Ολυμπιακός. Έτσι θέλουν να μας πείσουν κάποιοι…

Διαβάστε επίσης

Καληνύχτα ΕΠΟ!

Καληνύχτα ΕΠΟ!

Η τοποθέτηση του υπερσυμβούλου που είναι ο Πετρ Φούσεκ, και μάλιστα με απευθείας ανακοίνωση από την FIFA, δείχνει και την κατάντια της ομοσπονδίας.

Επόμενος στόχος ο Οφόε

Επόμενος στόχος ο Οφόε

Η αποχώρηση του Βέλγου, μετά το φινάλε με τον Εμενίκε, είναι αυτό που περιμένουν στον Ολυμπιακό.