Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Άλλη ομάδα...

Άλλη ομάδα...
Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2018 - 21:29
Αρθρογράφος: Διονύσης Βερβελές
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΕΡΒΕΛΕΣ

Ένα ακόμα φιλικό στο Βέλγιο για τον Ολυμπιακό, το τρίτο, και ο Πέδρο Μαρτίνς και πάλι έβγαλε χρήσιμα συμπεράσματα. Άλλη ομάδα ο Θρύλος στο τελευταίο τέταρτο. Όταν μπήκαν στο ματς ο Φορτούνης, ο Χριστοδουλόπουλος και ο Γκερέρο, οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν ρυθμό στο τέλος. Νωρίτερα, με μια ενδεκάδα που δεν είχε αγωνιστεί ξανά μαζί, δεν είχαν ρυθμό και καλή συνοχή.

Το τελικό αποτέλεσμα, 1-1, δεν λέει τίποτα στη λογική ότι αυτή είναι περίοδος συμπερασμάτων και δοκιμών. Ο Πορτογάλος κρατάει το γεγονός ότι η ομάδα του δεν ηττήθηκε κόντρα σε έναν αντίπαλο που σε 10 ημέρες ξεκινά τις επίσημες αγωνιστικές του υποχρεώσεις στο βελγικό πρωτάθλημα. Και μέσα από τέτοιες αναμετρήσεις βλέπει παράλληλα τι δεν λειτουργεί καλά, ώστε να το διορθώσει και η ομάδα να είναι έτοιμη όταν πρέπει. Στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ, στις 9 Αυγούστου.

Χωρίς ρυθμό, δέχθηκε φάσεις

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με αρχικό σχήμα τον Γιαννιώτη στο τέρμα, στην άμυνα τους Μασούρα, Μιράντα, Νικολάου και Κούτρη, στον άξονα οι Ρομαό και Καμαρά, στα άκρα Βρουσάι και Πάρντο, με τον Ανδρούτσο σε ρόλο επιτελικού και ο Μάνος στην επίθεση. Μια ενδεκάδα που είχε πολλούς Έλληνες μεν, αλλά και που δεν είχαν αγωνιστεί ξανά οι παραπάνω παίκτες μαζί. Η οδηγία του Πέδρο Μαρτίνς ήταν να μένουν ψηλά οι παίκτες του και να πιέζουν. Αυτό θέλησαν να κάνουν από το ξεκίνημα. Εν μέρει λειτούργησε καθώς στο 2' είχαν μια καλή φάση με τον Καμαρά. Όμως όλα άλλαξαν στο 4ο λεπτό όταν έγινε ένα αβίαστο λάθος στο χώρο του κέντρου, η Σεντ Τρούιντεν βγήκε στην κόντρα και κατάφερε να σκοράρει. Ένα γκολ που άλλαξε την εικόνα του ματς.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν δύο σοβαρά ζητήματα. Από τη μια δεν μπορούσαν να αναπτυχθούν σωστά. Δεν είχαν συνοχή στο παιχνίδι τους. Αποτέλεσμα όλων αυτών να έχει η βελγική ομάδα τις φάσεις και όχι ο Ολυμπιακός. Αρκετές στιγμές με τον Γιαννιώτη να κάνει καθοριστικές επεμβάσεις και να διατηρεί το σκορ στα επίπεδα του 1-0. Από την άλλη, ο Θρύλος περιορίστηκε σε ορισμένα σουτ, αλλά ευκαιρίες για να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Πιράρ δεν είχε. Έγιναν μερικές αλλά από καθαρά ατομικές ενέργειες και όχι μέσα από ομαδικό παιχνίδι και χωρίς να γίνουν καθαρές φάσεις.

Ανέβασε… στροφές και έκανε εξαιρετικό φινάλε

Το σκηνικό άλλαξε ως ένα βαθμό με την εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Ολυμπιακός ήταν βελτιωμένος και άρχισε να απειλεί, να βγάζει φάσεις. Ναι μεν δέχθηκε ξανά από την Σιντ Τρούιντεν, αλλά σημασία έχει πώς οι «ερυθρόλευκοι» ήταν πιο συμπαγείς σε εκείνο το διάστημα, βρίσκοντας καλύτερη συνοχή στο παιχνίδι τους. Πάλι χρειάστηκε να αναλάβει, βέβαια, δράση ο Γιαννιώτης σε ορισμένες περιπτώσεις και να αποσοβήσει το δεύτερο γκολ των Βέλγων. Όμως οι συμπαίκτες του είχαν αρχίσει να κερδίζουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, να πιέζουν πιο ψηλά και να επισκέπτονται συχνότερα την περιοχή του Πιράρ. Κυρίως με πρωταγωνιστή τον Μάνο που έγινε αποδέκτης των πασών των συμπαικτών του, αλλά δεν κατάφερε να τελειώσει αποτελεσματικά τις ευκαιρίες που είχε.

Μετά το 75' άλλαξε εντελώς η εικόνα του ματς. Ο Πέδρο Μαρτίνς πέρασε στον αγωνιστικό χώρο Φορτούνη, Λάζαρο, Γκερέρο και Μπουχαλάκη. Με τον τελευταίο να βοηθά στο χώρο του κέντρου, καθώς απελευθέρωσε τον Καμαρά, ενώ η τριάδα των προαναφερθέντων συνεργάζονταν ξανά με κλειστά μάτια. Ήταν το διάστημα που είδαμε έναν άλλο Ολυμπιακό. Με γρήγορες κινήσεις, συνδυασμούς, φάσεις και τον Ισπανό φορ να συνεχίζει το σερί του και να σκοράρει και στο 5ο φιλικό της προετοιμασίας. Και όχι μόνο, αφού δημιούργησε και μια φάση για τον Λάζαρο που στάθηκε άτυχος. Ήταν το διάστημα που ο Ολυμπιακός επέβαλε τον ρυθμό του, είχε τον έλεγχο του ματς και θα μπορούσε να φτάσει ακόμα και στην ανατροπή.

Το φιλμ του ματς

2': Σουτ του Καμαρά μέσα από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό και κατέληξε κόρνερ.

4' 1-0: Λάθος του Ανδρούτσου στο χώρο του κέντρου, η Σεντ Τρούιντεν βγήκε στην κόντρα και ο Ντούκενς πλάσαρε τον Γιαννιώτη.

11': Ατομική ενέργεια του Ντούκενς και διαγώνιο σουτ, η μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Γιαννιώτη.

15': Μεγάλη επέμβαση του Γιαννιώτη στο σουτ του Ντε Μπρόιν μέσα από την περιοχή.

30': Ο Μάνος «έσπασε» την μπάλα για τον Ανδρούτσο που επιχείρησε το διαγώνιο σουτ και είδε την μπάλα να περνά δίπλα από το δεξί δοκάρι.

34': Σουτ του Καμαρά από το ύψος της περιοχής, έδιωξε με δυσκολία ο Πιράρ.

35': Ψηλοκρεμαστό σουτ του Σεμπάγιος, λίγο πάνω από το τέρμα του Γιαννιώτη.

40': Σουτ του Ανδρούτσου έξω από την περιοχή, η μπάλα στην αγκαλιά του Πιράρ.

45’+2: Ατομική ενέργεια του Πάρντο που πέρασε έναν αντίπαλό του, αλλά δεν έδωσε την πάσα κι όταν σούταρε, το έκανε με κακές προϋποθέσεις.

47': Φάουλ του Κούτρη, ο Βούκοβιτς έπιασε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή, αλλά στάθηκε άτυχος!

48': Σουτ του Σεμπάγιος μέσα από την περιοχή, έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Γιαννιώτης.

50': Γύρισμα του Κούτρη από τα αριστερά, προσποίηση του Ανδρούτσο, ο Μάνος έπιασε το σουτ αλλά δεν βρήκε στο στόχο!

53': Σουτ του Σεμπάλος, στην αγκαλιά του Γιαννιώτα η μπάλα.

55': Στην αντεπίθεση ο Ολυμπιακός με τον Μάνο να γίνεται αποδέκτης της μπάλας, αλλά να κάνει κακό τελείωμα.

57': Ο Ντε Μπρόιν μπήκε από τα αριστερά στην περιοχή, αλλά το σουτ του ήταν άστοχο.

59': Τετ-α-τετ του Ντε Μπρόιν με τον Γιαννιώτη να τον σταματά.

66': Σουτ του Ρομαό, μπλόκαρε ο γκολκίπερ της Σεντ Τρούιντεν.

73': Ο Μασούρας κέρδισε την μπάλα, την έστρωσε για τον Μάνο, αλλά το διαγώνιο του σουτ πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Πιράρ.

74': Ατομική ενέργεια του Βρουσάι από τα αριστερά, γύρισε για τον Μάνο, αλλά αυτός δεν έπιασε καλά το σουτ

80': Συνδυασμός Γκερέρο με τον Χριστοδουλόπουλο, ο Λάζαρος πλάσαρε τον Πιράρ, αλλά εκείνος έκανε μια εντυπωσιακή επέμβαση!
82': Σουτ του Γκερέρο μέσα από την περιοχή, μπλόκαρε ο Πιράρ και πάλι.

85': Σουτ του Μπέζους, ο Γιαννιώτης και πάλι εξαιρετικός, έδιωξε την μπάλα.

87’ 1-1: Εκτέλεση κόρνερ του Λάζαρου από τα δεξιά, ο Γκερέρο με κεφαλιά ισοφάρισε για το Θρύλο.

Σεντ Τρούιντεν: Πιράρ, Τομιγιάσου, ντε Νόρε (46' Αντούνες), Γκαρσία (71' Εμμαέ), Ντε Σαρτ, Ντε Πέτερ, Μποτάκα, Μπέζους, Ντε Μπρόιν (81' Σάμι), Σεμπάγιος (66’ Ακολάτσε), Ντούκενς, (66’ Γιάνσενς).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γιαννιώτης, Μασούρας, Μιράντα, Νικολάου (46' Βούκοβιτς), Κούτρης (63' Τσιμίκας), Ρομαό (75' Μπουχαλάκης), Καμαρά, Ανδρούτσος (75' Φορτούνης), Βρουσάι, Πάρντο (75' Χριστοδουλόπουλος), Μάνος (75' Γκερέρο).

Διαβάστε επίσης