Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Του εμφάνισε τις αδυναμίες...

Του εμφάνισε τις αδυναμίες...
Σάββατο, 21 Ιουλίου 2018 - 17:58

Τα φιλικά είναι ματς για χρήσιμα συμπεράσματα. Πόσω δε μάλλον όταν αναμετρώνται μια ομάδα που ξεκινά σε μια εβδομάδα τις επίσημες υποχρεώσεις της και μια άλλη που είναι ακόμα σε φάση προετοιμασίας και δοκιμών. Έτσι συνέβη και το απόγευμα του Σαββάτου στο «Luminus Arena».

Η Γκενκ πολύ πιο έτοιμη από τον Ολυμπιακό, με την απόδοσή των παικτών της εμφάνιση τις αδυναμίες των «ερυθρολεύκων» που ακόμα θέλουν πολλή δουλειά. Το τελικό αποτέλεσμα, 4-0 υπέρ των Βέλγων, σίγουρα θα αποτελέσει αντικείμενο ανάλυσης και προβληματισμού για τον Πέδρο Μαρτίνς και τους παίκτες του Θρύλου, ώστε να διορθώσουν ότι δεν δούλεψε καλά και να το φτιάξουν, για να είναι η ομάδα έτοιμη με την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεών της, στις 9 Αυγούστου.

Έλλειψη ρυθμού και αμυντικά λάθη

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το ματς με τον Χουτεσιώτη στο τέρμα και αμυντική τετράδα τους Ομάρ, Σισέ, Βούκοβιτς και Τσιμίκα. Στο χώρο του κέντρου Μπουχαλάκη και Καμαρά, στις πτέρυγες Χριστοδουλόπουλο και Φετφατζίδη, σε ρόλο επιτελικού τον Φορτούνη και στην κορυφή της επίθεσης τον Γκερέρο. Οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα στο παιχνίδι. Δεν μπορούσαν να κρατήσουν μπάλα, ενώ έκαναν και αρκετά λάθη. Η σαφώς πιο έτοιμη Γκενκ -σε μια εβδομάδα ξεκινά το πρωτάθλημά του Βελγίου- δεν επέτρεψε στον Ολυμπιακό να βρει ρυθμό.

Οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα. Δεν κατάφεραν να έχουν επιθετική ανάπτυξη και απείλησαν μονάχα από στατικές φάσεις, αλλά όχι δημιουργώντας καθαρές ευκαιρίες. Την ίδια στιγμή οι Βέλγοι είχαν τον έλεγχο του ματς, καλύτερο τέμπο, περισσότερες φάσεις, δοκάρια και δύο γκολ. Αυτή ήταν και η μεγάλη διαφορά των δύο ομάδων. Η Γκενκ έχασε και πέναλτι στα πρώτα λεπτά. Με το Θρύλο να έχει πολλά προβλήματα σε ό,τι αφορά τη συνεννόηση και τη συνεργασία ανάμεσα στους παίκτες του.

Δυνατή εκκίνηση, όμως δεν άλλαξε κάτι

Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός φάνηκε να αλλάζει κάτι. Μπήκε πιο δυνατά και θέλησε να απειλήσει. Έκανε και μια φάση στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου με τον Γκερέρο, αλλά ως εκεί. Δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να απειλήσει ουσιαστικά και στη συνέχεια. Η Γκενκ ήταν σαφώς πιο έτοιμη και όσο περνούσε η ώρα ανέβαζε στροφές. Όμως την ίδια ώρα τα λάθη των παικτών του Θρύλου, ειδικά τα ατομικά, στοίχιζαν! Όπως έγινε στο 64' με τον Σισέ να κάνει ένα πέναλτι χωρίς λόγο με τον Σαμάτα, σε μια φάση που είχε στην αρχή ο Σενεγαλέζος τον έλεγχο της μπάλας, και έσπρωξε τον ποδοσφαιριστή της Γκενκ. Το 3-0 ήρθε και στη συνέχεια η πίεση των Βέλγων αυξήθηκε.

Ο Ολυμπιακός δεν έβγαζε αντίδραση και οι γηπεδούχοι σκόραραν ξανά, έκαναν το 4-0 και το τελικό σκορ ήταν αυτό. Η είσοδος του Ποντένσε ήταν σημείο αναφοράς με τον Πορτογάλο να δείχνει καλά στοιχεία. Όπως έγινε και στο τέλος όταν μπήκαν οι δύο Ιρανοί, ο Ανσαριφάρντ με τον Χατζισαφί. Στο τελευταίο τέταρτο οι «ερυθρόλευκοι» πάτησαν περιοχή και είχαν και μια στιγμή με τον Ανσαριφάρντ στο τέλος, αλλά ως εκεί…

Το φιλμ του ματς

1': Φάουλ του Φορτούνη, κεφαλιά του Γκερέρο, η μπάλα στα χέρια του Βούκοβιτς

6': Χαμένο πέναλτι για την Γκενκ, καθώς ο Τροσάρ που ανέλαβε την εκτέλεση, έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι!

16': Κόρνερ του Φορτούνη από τα δεξιά, κεφαλιά του Μπουχαλάκη, η μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Βούκοβιτς.

30' 1-0: Λάθος στην άμυνα του Ολυμπιακού ανάμεσα σε Σισέ και Βούκοβιτς και ο Τροσάρ σκόραρε από το ύψος του πέναλτι.

33': Συνδυασμός του Φορτούνη με τον Γκερέρο, σούταρε ο Ισπανός έξω από την περιοχή, αλλά δεν απείλησε.

34' 2-0: Γύρισμα του Τροσάρ από τα αριστερά, ο αφύλακτος Μαλινόβσκι ευστόχησε από το ύψος του πέναλτι.

42': Σέντρα του Ντεβάστ από τα αριστερά, κεφαλιά του Ντεβάστ, στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Χουτεσιώτη.

45': Ο Μπέργκε συνδυάστηκε με τον Τροσάρ, επιχείρησε το σουτ και η μπάλα πέρασε δίπλα από τα αριστερό δοκάρι της εστίας του Χουτεσιώτη.

48': Μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Ο Τσιμίκας για τον Ποντένσε, που γύρισε στον Γκερέρο, αλλά ο Ντ. Βούκοβιτς σταμάτησε τον Ισπανό επιθετικό!

49': Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λάζαρου, η μπάλα λίγο άουτ…

52': Σουτ του Μαλινόβσκι, ο Χουτεσιώτης έδιωξε με εντυπωσιακό τρόπο.

60': Κόρνερ του Φορτούνη, κεφαλιά του Σισέ, δεν ανησύχησε ο Ντ. Βούκοβιτς.

64' 3-0: Εύστοχη εκτέλεση πέναλτι από τον Τροσάρ.

75': Νέα ευκαιρία με τον Τροσάρ που παρά την πίεση του Ομάρ σούταρε, αλλά δεν βρήκε το στόχο.

76' 4-0: Ατομική ενέργεια του Ζεγκρόβα και σουτ, η μπάλα στη δεξιά γωνία του Χουτεσιώτη.

86': Σέντρα του Ζεγκρόβα από τα δεξιά, ο Χουτεσιώτης δεν βρήκε την μπάλα, αλλά ούτε και ο Τρουσάρ που ήταν στο δεύτερο δοκάρι.

87': Μακρινό σουτ του Χατζισαφί, δεν απείλησε την εστία του Ντ. Βούκοβιτς.

90': Αντεπίθεση του Ολυμπιακού με τον Ποντένσε να στρώνει στον Ανσαριφάρντ, αλλά ο Ιρανός έστειλε την μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ντ. Βούκοβιτς.

Γκενκ: Ντ. Βούκοβιτς, Ντεβάστ, Ζεγκρόβα, Σαμάτα, Τροσάρντ, Μαλινόβσκι, Ούρονεν, Ποθουέλο, Μπέργκε, Μάελε, Εϊντού.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Χουτεσιώτης, Ελαμπντελαουί, Σισέ, Γ. Βούκοβιτς, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Καμαρά (46' Ανδρούτσος), Χριστοδουλόπουλος (80' Κούτρης), Φετφατζίδης (46' Ποντένσε), Φορτούνης (80' Χατζισαφί), Γκερέρο (80' Ανσαριφάρντ).

Διαβάστε επίσης

Έτοιμος την κατάλληλη στιγμή

Έτοιμος την κατάλληλη στιγμή

Ο Ολυμπιακός δίνει το πρώτο επίσημο ματς στις 9 Αυγούστου, ενώ η Γκενκ στις 26 Ιουλίου. Οι «ερυθρόλευκοι» είναι στο πικ της προετοιμασίας, με διπλές προπονήσεις, ενώ οι Βέλγοι έχουν ήδη μονταριστεί.

Ο Ρέτσος στο «Luminus Arena»

Ο Ρέτσος στο «Luminus Arena»

Στις εξέδρες του γηπέδου της Γκενκ ο νεαρός, πρώην «ερυθρόλευκος», αμυντικός της Λεβερκούζεν.