Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το προφίλ των υποψηφίων αντιπάλων

Το προφίλ των υποψηφίων αντιπάλων
Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018 - 12:13

Μετά τη δημιουργία των υπό-γκρουπ για την κλήρωση του 3ου προκριματικού γύρου, πλέον ο Ολυμπιακός ξέρει ποιος είναι οι ομάδες που μπορεί να πέσουν μαζί του. Η μία είναι η Λουκέρνη από την Ελβετία.

Οι άλλες οκτώ κοντράρονται μεταξύ τους, για το 2ο προκριματικό γύρο, οπότε εάν πέσει με κάποια από αυτές ο Θρύλος, θα ξέρει οριστικά στις 2 Αυγούστου ποιος θα είναι ο αντίπαλος. Ας δούμε ορισμένα στοιχεία για τις υποψήφιες ομάδες.

Αγωνιστική κατάσταση

Ξεχωρίζει το όνομα της Ρέιντζερς, που πλέον έχει στον πάγκο τον Στίβεν Τζέραρντ. Παραδοσιακή δύναμη στη Σκωτία, που τώρα αρχίζει να επιστρέφει ψηλά μετά τις περιπέτειες στις μικρότερες κατηγορίες. Το πρωτάθλημά της ξεκινά στις 5 Αυγούστου και στην πρεμιέρα αντιμετωπίζει την Αμπερντίν, εκτός έδρας.

Η σουηδική Τζουργκάρντεν είναι σε φουλ αγωνιστικό ρυθμό. Μετά από 15 ματς είναι στην 4η θέση του πρωταθλήματός της, ενώ πέρσι τερμάτισε τρίτη. Είναι ομάδα που εδρεύει σε προάστιο της Στοκχόλμης.

Η ουκρανική Μάριουπολ το 2016-17 ήταν στη δεύτερη κατηγορία, κατέκτησε τον τίτλο και πέρσι τερμάτισε 5η στο πρωτάθλημα της. Το φετινό ξεκίνησε το Σαββατοκύριακο και στην πρεμιέρα της ηττήθηκε 2-1 στην έδρα της Ζόρια (22/07).

Η βουλγαρική ΤΣΣΚΑ Σόφιας επίσης ξεκίνησε την Κυριακή το πρωτάθλημά της, νικώντας 2-0 την Λοκομοτίβ Πλόβντιβ. Πέρσι για μεγάλο διάστημα διεκδίκησε το πρωτάθλημα, αλλά στο τέλος ξέμεινε από δυνάμεις και ο τίτλος πήγε στη Λουντογκόρετς.

Η Αντίμα Βάκερ ήταν πέρσι στην 5η θέση της αυστριακής Μπουντεσλίγκα, αλλά εντός συνόρων ξεκίνησε με άσχημο τρόπο της σεζόν. Αποκλείστηκε στο κύπελλο Αυστρίας από την Νέουσιντλ την περασμένη Παρασκευή.

Η κροατική Όσιγιεκ ξεκινάει το πρωτάθλημά της το προσεχές Σαββατοκύριακο κόντρα στην Χάιντουκ,, ενώ πέρσι τερμάτισε στην 4η θέση στο πρωτάθλημά της.

Η ελβετική Λουκέρνη ηττήθηκε εντός έδρας από την Ξαμάξ, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματός της, το περασμένο Σάββατο. Πέρσι ήταν 3η αλλά φέτος δείχνει αποδυναμωμένη.

Η πολωνική Γκόρνικ Ζάμπρζε ξεκίνησε με ισοπαλία την Κυριακή το δικό της πρωτάθλημα, 1-1 εντός έδρας με την Κορόνα Κίελτσε. Την προηγούμενη περίοδο κατέλαβε την 4η θέση.

Όσον αφορά στη σλοβακική Τρέντσιν, πέρσι δεν έκανε καλή σεζόν στο πρωτάθλημά της και περιορίστηκε στην 5η θέση. Τη διετία 2014-16 κατέκτησε δύο σερί χρονιές το πρωτάθλημα της χώρας της.

Ξεκινούν τώρα τη διοργάνωση

Οι τέσσερις από τις εννέα ομάδες που μπορεί να κληρωθεί ο Ολυμπιακός δεν έχουν δώσει μέχρι στιγμής ευρωπαϊκό ματς φέτος. Μπαίνουν στη διοργάνωση από τον 2ο προκριματικό γύρο. Ο λόγος για την σουηδική Τζουργκάρντεν, την ουκρανική Μάριουπολ, την αυστριακή Αντμίρα Βάκερ και την ελβετική Λουκέρνη.

Πώς προκρίθηκαν από το πρώτο προκριματικό γύρο

Οι υπόλοιπες πέντε έχουν ήδη δώσει ματς για το Europa League τη φετινή σεζόν. Ας δούμε τι έκαναν στον 1ο προκριματικό γύρο…

Η σκωτσέζικη Ρέιντζερς απέκλεισε τη Σκούπι (Σκόπια) με νίκη 2-0 στην έδρα της και «λευκή» ισοπαλία (σ.σ.: 0-0) στη ρεβάς.

Η Όσιγιεκ από την Κροατία ξεπέρασε το «εμπόδιο» της Πέτροτσουμπ (Μολδαβία) με νίκη 2-1 στο δεύτερο ματς, καθώς το πρώτο είχε λήξει 1-1.

Η ΤΣΣΚΑ Σόφιας έκανε την πιο δύσκολη πρόκριση, αφού «πέταξε» εκτός συνέχειας της διοργάνωσης την Ρίγα, μέσα στη Λετονία, στη διαδικασία των πέναλτι. Νίκησε 1-0 στη Βουλγαρία, ηττήθηκε στα 90 λεπτά με το ίδιο σκορ στη Λετονία και πέρασε στη διαδικασία των πέναλτι με 5-3.

Η Γκόρνικ Ζάμπρζε (Πολωνία) πέρασε με νίκη 1-0 στην έδρα της και ισοπαλία 1-1 στον επαναληπτικό στη Μολδαβία με την Ζάρια Μπάλτι (Μολδαβία).

Τέλος, όσον αφορά στην Τρέντσιν (Σλοβακία) επικράτησε με 2-0 στο πρώτο ματς στο Μαυροβούνιο κόντρα στην Μπούντουτσνοστ, με το δεύτερο να τελειώνει χωρίς νικητή (1-1).

Διαβάστε επίσης