Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ξεφτιλίστηκαν οι ψεύτες!

Ξεφτιλίστηκαν οι ψεύτες!
Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018 - 21:28

Μετά από περισσότερες από τρεισήμισι εκδίκασης της υπόθεσης του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου (παρών στην εκδίκαση) από την Πρωτοβάθμια Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΟ, το σίγουρο είναι ένα. Η αλήθεια έλαμψε, η πλευρά της ΑΕΚ ξεφτιλίστηκε και τόσο οι δικηγόροι του Ολυμπιακού (Λίνα Σουλούκου και Βασίλης Δημακόπουλος) όσο και του παίκτη (Ασπασία Σουλούκου Ιωάννης Χατζησαβάουγλου) ανέδειξαν την πραγματική διάσταση αυτής της ιστορίας. Ένα συμβόλαιο υπάρχει κι αυτό είναι του 32χρονου διεθνή εξτρέμ με τους «ερυθρολεύκους». Αυτό το έγγραφο που παρουσίασε η πλευρά των «κιτρινόμαυρων» έχει τόσα πολλά… κενά και σε καμμιά περίπτωση ισχύ. Με όσα βγήκαν στη φόρα κατά τη διάρκεια της εκδίκασης, η ΑΕΚ δεν είχε απαντήσεις για τίποτα παρά αναλύσεις και αγορεύσεις χωρίς ουσία. Η πλευρά του Ολυμπιακού και οι δικηγόροι του Χριστοδουλόπουλου με ακράδαντα επιχειρήματα και με ξεκάθαρες τοποθετήσεις παρουσίασαν την αλήθεια και τα δεδομένα.

Ας τα βάλουμε σε μια σειρά. Ένα χαρτί που δεν ήταν κανονικό συμβόλαιο, που δεν κατατέθηκε πουθενά, που υπεγράφη το 2016 αλλά παρέμεινε κλεισμένο στα ντουλάπια, ένα χαρτί με την υπογραφή του νυν εκτελεστικού γραμματέα της ΕΠΟ, Αλέξη Δέδε και ο τότε δικηγόρος του παίκτη και νυν Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Μηνάς Λυσσάνδρου συνθέτουν αυτήν την υπόθεση. Η οποία ξεκίνησε στις 28 Αυγούστου του 2016 και θα τελειώσει σύντομα. Το συμπέρασμα είναι ένα. Ακόμα και η πλευρά της έδρας, δηλαδή η Επιτροπή που εξέτασε την υπόθεση κατάλαβε ότι η πλευρά της ΑΕΚ δεν είχε απαντήσεις σε ό,τι ερωτήθηκε. Κάποια στιγμή τους έφταιγε ο ΠΣΑΠ, σε άλλη στιγμή δεν ήξεραν γιατί υπήρξαν δημοσίευμα στον Τύπου που καλούσαν τον Λάζαρο στις 7 Μαΐου να πάει να υπογράψει, μετά τον παρουσίασαν ως παίκτη από τα αζήτητα που πήραν το 2016, στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας τον είχαν στο πλάνο για την επόμενη σεζόν και μετά από μερικές ημέρες δεν τον ήθελαν. Κοινώς θέλησαν να τον υποτιμήσουν με τον τρόπο του. Αλλά δεν το πέτυχαν γιατί δεν είχαν επιχειρήματα.

Τα καυτά σημεία της υπόθεσης

Ας δούμε, λοιπόν, ορισμένα δεδομένα που δείχνουν πώς αυτή η ιστορία από την πλευρά της ΑΕΚ έγινε μονάχα για επικοινωνιακούς λόγους, γιατί ο Λάζαρος επέλεξε τον Ολυμπιακό. Ο οποίος στις 15 Μαΐου κατέθεσε το συμβόλαιο του με τον Λάζαρο, για δύο χρόνια, το οποίο και επισημοποιήθηκε. Γιατί η πλευρά της ΑΕΚ τότε δεν προχώρησε σε καταγγελία για το θέμα; Γιατί δεν προσέφυγε κατά του παίκτη και των «ερυθρολεύκων» εάν είχε κανονικό συμβόλαιο; Απάντηση από την πλευρά της ΑΕΚ δεν υπήρξε…

Ο Λάζαρος έστειλε e-mail και εξώδικα στην πλευρά της ΑΕΚ για να τους πει ότι 30/6/2018 ολοκληρώνεται η συνεργασία μαζί τους. Δεν του απάντησαν πώς έχει συμβόλαιο, αλλά απάντησαν χωρίς ουσία. Και το σημαντικότερο, δεν του είπαν ποτέ ότι από 1/7/2018 υπάρχει νέα σύμβαση μαζί του.

Το έγγραφο που παρουσίασε η ΑΕΚ ήταν υπογεγραμμένο από τον Αλέξη Δέδε το 2016, αλλά είχε ημερομηνία 1/7/2018. Μονάχα που ο Δέδες αποχώρησε από την ΑΕΚ τον Οκτώβριο του 2016 και δεν θα μπορούσε να έχει ισχύ ένα τέτοιο συμβόλαιο. Πόσω δε μάλλον να έχει την υπογραφή ενός στελέχους που έχει αποχωρήσει. Ήταν το σημείο που και ο Πρόεδρος της Επιτροπής ρώτησε την πλευρά της ΑΕΚ γιατί έγινε αυτό και γιατί υπάρχει ένα έγγραφο με ημερομηνία προ διετίας, το οποίου όμως δεν κατατέθηκε ποτέ.

Η κατάθεση του Λάζαρου και του ατζέντη του, Αντώνη Αποστολόπουλο ανέδειξαν το ρόλο του Μηνά Λυσσάνδρου. Ήταν παρόντας όταν υπέγραψε ο Χριστοδουλόπουλος και διαβεβαίωνε και τον παίκτη και τον μάνατζέρ του πώς αυτό το έγγραφο δεν έχει καμμιά απολύτως ισχύ. Τόσο γιατί είχε ημερομηνία δύο χρόνια μετά και καμμιά υπογραφή από την πλευρά της ΠΑΕ ΑΕΚ, όταν υπεγράφη. Με τον νυν Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΑΕΚ να χάνει την ψυχραιμία του σε αρκετές περιπτώσεις.

Οι απειλές και η πρόταση για νέο συμβόλαιο

Εδώ πρέπει να σημειώσουμε πώς στις συζητήσεις με την πλευρά του παίκτη, το 2016, την ΑΕΚ εκπροσωπούσε ο Γιάννης Παπαδόπουλος. Με τον διεθνή παίκτη να τον ρωτά, αφού είχε ανησυχία για το δεύτερο χαρτί που παρουσιάστηκε την τελευταία στιγμή «Αφού με θέλετε για τρία χρόνια, γιατί δεν κάνουμε ένα συμβόλαιο 3ετίας», για να του απαντήσει το στέλεχος της ΑΕΚ ότι «σε θέλουμε για δύο χρόνια».

Με τον Λάζαρο να τονίζει πώς «δεν είχα δεχθεί καμμιά επίσημη ή ανεπίσημη πρόταση για να επεκτείνω τη συνεργασία μου με την ΑΕΚ. Μόνο με ενημέρωσαν να πάω κάποια στιγμή να συναντήσω τον Μελισσανίδη σε ένα εστιατόριο. Πήγα και μου είπε “Θέλω να πας να βάλεις την υπογραφή σου σε αυτό που είχαμε πει πριν από 2 χρόνια”. Αρνήθηκα, μου έκανε υποτιμητικά σχόλια. Θίχθηκα και αποχώρησα».

Για να συμπληρώσει ο διεθνής εξτρέμ: «Όταν κατάλαβαν ότι θα πάω στον Ολυμπιακό, την τελευταία ημέρα, νομίζω στις 14 Μαΐου, πήραν και εμένα και τον μάνατζέρ μου, εν μέσω απειλών, και μου έκαναν νέα πρόταση. Νέο συμβόλαιο για δύο χρόνια με ετήσιες απολαβές 500.000€. Τόσο εγώ όσο και ο μάνατζέρ μου αρνηθήκαμε».

Διαβάστε επίσης