Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αδίκησε την προσπάθειά του...

Αδίκησε την προσπάθειά του...
Τρίτη, 24 Ιουλίου 2018 - 22:01
Αρθρογράφος: Διονύσης Βερβελές
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΕΡΒΕΛΕΣ

Οι «ερυθρόλευκοι» στο φιλικό με την πρωταθλήτρια Ολλανδίας αδίκησαν την προσπάθειά τους. Σε ένα ματς που για 67 λεπτά είχαν τον έλεγχο, έχοντας μάλιστα και δοκάρι στο 49’ με τον Βούκοβιτς, το έχασαν με 4-0, δεχόμενοι τέσσερα γκολ μέσα σε διάστημα 12 λεπτών.

Με παιδαριώδη λάθη που στοίχισαν σε όλα τα γκολ της PSV που τα εκμεταλλεύτηκε κι αυτό της έδωσε μια νίκη με ευρύ σκορ. Πλέον, οι παίκτες του Ολυμπιακού καλούνται να συνέλθουν καθώς σε περίπου δύο εβδομάδες έχουν το πρώτο επίσημο ματς της σεζόν, κόντρα στη Λουκέρνη.

Είχε τον έλεγχο του ματς

Αυτή τη φορά ο Ολυμπιακός έδειξε να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Υπό την έννοια ότι είχε τον έλεγχο του ματς και δεν επέτρεψε στην ολλανδική ομάδα να επιβάλλει το δικό της. Οι παίκτες του Μαρκ Φαν Μπόμελ κρατούσαν λίγο παραπάνω την μπάλα στα πόδια του, αλλά καθαρή ευκαιρία δεν είχαν δημιουργήσει. Με τον Ολυμπιακό να έχει ενδεκάδα με τον Γιαννιώτη στο τέρμα, στην άμυνα τους Ομάρ, Μιράντα, Βούκοβιτς και Τσιμίκα. Στον άξονα Μπουχαλάκη και Καμαρά, στα άκρα Βρουσάι και Ποντένσε, τον Φορτούνη μεσοεπιθετικό και τον Γκερέρο στην κορυφή της επίθεσης.

Στα πρώτα 45 λεπτά καμμιά από τις δύο ομάδες δεν κυριάρχησε. Ήταν χαρακτηριστικό πώς οι φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες ήταν λιγοστές. Μια φορά χρειάστηκε να επέμβει ο Γιαννιώτης και το έκανε. Σε μια φάση που ξεκίνησε από λάθος του Φορτούνη. Αυτό ήταν το σημείο αναφοράς του ματς. Τα λάθη που έκανε ο Ολυμπιακός σε ανύποπτες στιγμές, τα οποία δυστυχώς πλήρωσε ακριβά στην πορεία της αναμέτρησης. Ο Ποντένσε ήταν κινητικός, αλλά ακόμα δεν έχει τον απαιτούμενο ρυθμό. Έκανε, όμως, ορισμένες ενέργειες. Όπως τη σέντρα στο τέλος του πρώτο μέρος για τον Βρουσάι που στάθηκε άτυχος, αφού στο σουτ του, η μπάλα κόντραρε στο σώμα του Λούκασεν.

Δώδεκα λεπτά που κατέρρευσαν όλα…

Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν καλή αρχή στο δεύτερο μέρος. Μπήκαν πιο δυνατά, απείλησαν, είχαν φάσεις, είχαν δοκάρι με τους Βούκοβιτς. Έκαναν ένα πολύ δυνατό δεκάλεπτο, αλλάζοντας εντελώς το αγωνιστικό τους πρόσωπο. Αλλά όπως φάνηκε είχαν ένα σοβαρό ζήτημα. Τα αβίαστα και παιδαριώδη λάθη. Αυτά δεν συγχωρούνται όταν έχεις απέναντί σου ομάδες που παίζουν στο Champions League. Διότι εκεί που έλεγχαν το ματς και δεν πατούσε η PSV στην περιοχή του Γιαννιώτη, ξεκίνησε ένα διάστημα με συνεχόμενες φάσεις, με πολλές στιγμές αδράνειας και αποτέλεσμα… να δεχθεί τέσσερα γκολ, ενώ οι Ολλανδοί είχαν και δοκάρι. Σε φάσεις που είχαν πολλά κοινά.

Ατομική λάθη, αδράνεια, έλλειψη συγκέντρωσης. Μετά το πρώτο γκολ ήταν λες και η ομάδα έχασε την ηρεμία και το πλάνο της. Μαζεμένες εσφαλμένες ενέργειες ακόμα και σε εύκολες φάσεις και η πρωταθλήτρια Ολλανδίας δεν είπε… όχι. Της έδινε ο Ολυμπιακός τις ευκαιρίες, της αξιοποιούσε και σκόραρε το ένα γκολ μετά το άλλο. Στο πρώτο ο Ποντένσε θέλησε να κάνει ντρίμπλα πάνω στη γραμμή του πλαγίου. Χάθηκε η μπάλα και ήρθε το 1-0. Στο 4-0 ο Σισέ έχει χάσει τον Μάλεν, με τη φάση να ξεκινά από λάθος κοντρόλ του. Στα στημένα στο τελευταίο 20λεπτο, πάντα υπήρχε ελεύθερος παίκτης στην περιοχή. Καμμιά συνεννόηση, καμμιά συνεργασία, καθόλου ηρεμία, έλλειψη καθαρού μυαλού.

Τώρα, όμως, δεν υπάρχει κάτι άλλο. Παρά μόνο να συνέλθει η ομάδα γιατί όταν δέχεσαι δύο ήττες με βαριά σκορ, δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο. Απαραίτητα να ξεχάσουν ό,τι έγινε και να κοιτάξουν από εδώ και πέρα να ξαναβρούν τον καλό τους εαυτό.

To φιλμ του ματς:

17': Σουτ από τον Τσιμίκα, δεν βρήκε το στόχο.

21': Διαγώνιο σουτ του Ποντένσε, η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Ζόετ.

31': Λάθος του Φορτούνη, η πάσα του Μάλεν για τον Περέιρο, σε θέση τετ-α-τετ, σούταρε, αλλά ο Γιαννιώτης έκανε μεγάλη επέμβαση.

35': Σουτ του Μάλεν από το ύψος της περιοχής, πάνω από την εστία του Γιαννιώτη.

45'+1: Σέντρα του Ποντένσε, σουτ στην κίνηση του Βρουσάι με την μπάλα να χτυπάει στο σώμα του Λούκασεν!

47': Συνεργασία Φορτούνη και Γκερέρο, σουτ του Ισπανού, η μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

49': Δοκάρι για τον Θρύλο! Σέντρα του Φορτούνη από τα αριστερά, ο Βούκοβιτς με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι!

64': Τετ-α-τετ του Μπέργκβαϊν, πλάσαρε, όμως έστειλε τη μπάλα λίγο δίπλα από την εστία του Γιαννιώτη.

68' 1-0: Λάθος του Ποντένσε πάνω στη γραμμή του πλαγίου, ο Περέιρο πήρε την μπάλα κι έκανε τη σέντρα με τον ντε Γιόνγκ να σκοράρει με κεφαλιά.

70' 2-0: Κάθετη πάσα του Περέιρο για τον Τέζε σε θέση έξω δεξιά, εκείνος έκανε την παράλληλη σέντρα και ο ντε Γιόνγκ πέτυχε το 2-0.

73': Σέντρα από τα αριστερά στο δεύτερο δοκάρι, ο Λάζαρος έπιασε την κεφαλιά, όμως δεν κατάφερε να σκοράρει.

76’ 3-0: Κόρνερ από τα αριστερά, κεφαλιά του Σβάαμπ από κοντά και ένα ακόμα γκολ.

80’ 4-0: Ο Μάλεν εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Σισέ, προχώρησε και πλάσαρε τον Γιαννιώτη.

84’: Ο Πίρου έπιασε μια δυνατή κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ, όμως έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι του Γιαννιώτη.

Αϊντχόφεν: Ζοέτ, Ντούμφρις (44' Τέζε), Λούκασεν (73' Ρίγκο), Βιέργκεβερ (62' Ίσιματ-Μίριν),
Ανχελίνιο (80' Ομπίσπο), Χέντριξ (46' Σβάαμπ), Ροσάριο (83' Σάντιλεκ), Περέιρο (82' Γκάκπο), Μάλεν (81' Γκούντμουντσον), Ντε Γιόνγκ (81' Πίροε), Μπέργκβαϊν (83' Λ. Ντουάρτε).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γιαννιώτης, Τσιμίκας, Ελαμπντελαουί (84' Μασούρας), Βούκοβιτς (69' Σισέ), Μιράντα, Μπουχαλάκης (69' Χατζισαφί), Καμαρά (77' Ανδρούτσος), Φορτούνης (69' Φορτούνης), Βρουσάι (61' Χριστοδουλόπουλος), Ποντένσε (69' Πάρντο), Γκερέρο (61' Ανσαριφάρντ).

Διαβάστε επίσης

Έρχεται ο Γουίλιαν Αράο

Έρχεται ο Γουίλιαν Αράο

Οριστική συμφωνία ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Φλαμένγκο, με τον παίκτη να αναμένεται στην Ελλάδα ως την Παρασκευή.