Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Εσύ πώς είδες τον Ποντένσε;

Εσύ πώς είδες τον Ποντένσε;
Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2018 - 21:49
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Στην «κοινωνία» των social media και δη του Facebook ο Ντανιέλ Ποντένσε στο χθεσινό ματς με την PSV φάνηκε εξαιρετικά ανέτοιμος και προβλημάτισε. Δεν ξέρω τι σόι ποδόσφαιρο βλέπω και αντιλαμβάνομαι αλλά στα δικά μου μάτια η εικόνα του δεν ήταν και τόσο για προβληματισμό.

Για παίκτη ο οποίος πριν ενσωματωθεί με την αποστολή του Ολυμπιακού έπαιζε... μπάλα μόνο στη διαμάχη του με τη Σπόρτινγκ και όχι σε κανονικό γήπεδο, δεν τα πήγε και τόσο άσχημα. Στη μία ώρα αγώνα εξάλλου που οι δύο ομάδες ήταν στο 0-0 και ο Ολυμπιακός κινδύνευε ελάχιστα έως καθόλου, από τα πόδια του μικρόσωμου εξτρέμ βλέπαμε τα (λιγοστά όπως της PSV) θετικά στο δημιουργικό κομμάτι.

** Στο 8' για παράδειγμα έκανε μια πολύ ωραία αλλαγή κατεύθυνσης (με πάτημα της μπάλας) για ν' αποφύγει αντίπαλο και να πασάρει εντός περιοχής στον Γκερέρο που κόπηκε.

** Στο 45+1' είχε μια απίθανη δημιουργία και σέντρα (με εξωτερικό φάλτσο) στον Βρουσάι που έκοψε στη μικρή περιοχή κινούμενος σε θέση φορ.

** Στο 46' έβγαλε μια υπέροχη κάθετη στον Ομάρ που ανέβηκε ψηλά για να πάρει τη μπάλα και να σεντράρει παράλληλα αλλά να κοπεί.

** Στο 58' είχε μία ακόμη εξαιρετική ατομική ενέργεια και τροφοδοσία στον Τσιμίκα που είχε ανέβει ψηλά, αλλά κι εκείνου δυστυχώς η σέντρα στην περιοχή κόπηκε.

Ωστόσο επειδή συνηθίζουμε να κρίνουμε με βάση τα προφανή, δηλαδή αυτά που φαίνονται περισσότερο (π.χ. βάζεις γκολ είσαι ήρωας, το χάνεις, είσαι άσχετος), από τη χθεσινή εμφάνιση του Ποντένσε στους περισσότερους έμεινε το λάθος που κάνει στο 1-0 της Αϊντχόφεν.

Για να μην παρεξηγηθούμε, δεν λέμε ότι ο Ποντένσε μάγεψε τα πλήθη. Λέμε ότι, τηρουμένων των αναλογιών, έδειξε κάποια πράγματα. Όντας αρκετά ανέτοιμος ακόμα, άφησε υποσχέσεις. Το πως θα εξελιχθεί η καριέρα του στον Ολυμπιακό, θα το απαντήσει ο χρόνος. Ωστόσο εμείς μιλάμε μόνο για το χθεσινό δείγμα και δεν ήταν καθόλου κακό.

Διαβάστε επίσης

Πιο χαλαροί ρυθμοί

Πιο χαλαροί ρυθμοί

Με δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός δίνει δύο ματς μέσα σε 48 ώρες, το πρόγραμμα περιλάμβανε και αποθεραπεία.