Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Βασιλειάδης στον... κόσμο του!

Ο Βασιλειάδης στον... κόσμο του!
Τετάρτη, 1 Αυγούστου 2018 - 19:29

Αυτό το περιβόητο «success story» της Κυβέρνησης δεν πείθει πια κανέναν! Καθημερινά τα προβλήματα μεγαλώνουν, οι χειρισμοί τους σε όλα τα θέματα είναι άκρως αποτυχημένοι και τα στελέχη της νομίζουν ότι παράγουν έργο. Ότι κάτι κάνουν σωστά και νιώθουν και ευχαριστημένοι για αυτό. Την Τετάρτη ήταν ο Γιώργος Βασιλειάδης από το βήμα της Βουλής που μίλησε για πολλά και διάφορα. Εδώ προσπάθησε να μας πείσει ότι οι άνθρωποι σώζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Τι άλλο θα ακούσουμε;

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, στο οποίο κατατέθηκαν προς ψήφιση οι δύο τροπολογίες του υφυπουργού Αθλητισμού, και τι δεν είπε. Αρχικά αναφέρθηκε στο θέμα με τη θητεία των αθλητικών δικαστών, λέγοντας πώς «Δεν υπάρχει καμία αποδόμηση στον νόμο Κοντονή. Υπάρχουν παρέμβαση και αλλαγές, διόρθωση εν λειτουργία, βλέποντας παράλληλα πως εξελίσσεται το θέμα, και σε συμφωνία πάντα με τους διεθνείς θεσμούς του ποδοσφαίρου, με τους οποίους έχουμε μία εξαιρετική συνεργασία».

Η νέα τροπολογία δίνει τη δυνατότητα στους Αθλητικούς Δικαστές να επανεκλεγούν, ενώ βάση του νόμου Κοντονή η θητεία ήταν συγκεκριμένη και μετά δεν μπορούσαν να επανεκλεγούν! Αλλά όλα είναι καλά…

Οι άνθρωποι πιστεύουν πώς σώζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Με τον Βασιλειάδη να αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Δεν θα ρωτήσω αν καμώνεται ότι έχει ξεχάσει τα ραπίσματα διαχρονικά από τις διεθνείς συνομοσπονδίες κάθε φορά που προσπάθησαν να θέσουν κανόνες, ακόμα και σωστούς οι προηγούμενες Κυβερνήσεις! Άλλωστε η ανικανότητα των προηγούμενων στη διαπραγμάτευση είναι και γνωστή και παροιμιώδης και τη βιώσαμε όλοι μας κατά τα πρώτα χρόνια της κρίσης και ξεπερνάμε τώρα τα αποτελέσματά της.

Δεν θα ρωτήσω ούτε αν έχει αντιληφθεί ότι οι διεθνείς συνομοσπονδίες θεωρούν εταίρο και συνοδοιπόρο την ελληνική Κυβέρνηση στην προσπάθειά τους να μπουν κανόνες στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Δεν θα ρωτήσω αν αντιλήφθηκε ότι τα θέματα ασφαλείας και το συνολικότερο πλαίσιο δημιουργείται από κοινού με τους κορυφαίους ειδικούς της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, της ΟΥΕΦΑ.

Δεν θα ρωτήσω γιατί σας έπιασε αφωνία όταν θέσαμε τα ζητήματα των ευθυνών για το συγκεκριμένο ζήτημα των Ανωνύμων Ποδοσφαιρικών Εταιριών, άλλωστε οι κορυφαίοι εξ αυτών είναι συνοδοιπόροι σας ή μάλλον καθοδηγητές σας στη χάραξη πολιτικής!

Δεν θα ρωτήσω αν αντιλαμβάνεστε ότι σπάσαμε τον δεσμό μεταξύ ΕΠΟ και διαιτησίας, ότι φέτος θα έχουμε μία ανεξάρτητη ΚΕΔ και ότι με πρωτοβουλίες μας το VAR θα είναι πραγματικότητα σε λίγους μήνες».

Για όλα όσα ανέφερε ο Βασιλειάδης και τα παρουσίασε τόσο ωραία, η πραγματικότητα είναι διαφορετικοί. Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Το πιο εύκολο είναι η διαιτησία. Εκεί όπου η… εξυγίανση είναι στο φόρτε της. Μάλλον αυτό θεωρούν στην Κυβέρνηση ως επιτυχία. Ή το γεγονός ότι η FIFA έχει τοποθετήσει επιτροπή παρακολούθησης για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Κατά τα άλλα στον… κόσμο του Γ. Βασιλειάδη όλα είναι μια χαρά! Ούτε ο ίδιος δεν το πιστεύει. Διότι στην ομιλία του ανέφερε ακόμα πώς «Είναι όλα καλά; Προφανώς και όχι! Χρειάζεται δουλειά; Πολλή ακόμα! Συναινέσεις; Ευρύτατες!»

Μα στο θέμα της αναδιάρθρωσης ούτε ο ίδιος δεν ακούει τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου και θέλει να αποφασίσει από μόνος…

Όσο για το φινάλε. Ο Γ. Βασιλειάδης είπε πώς «Τραγωδίες σαν αυτή που βιώσαμε, ό,τι και να λέτε, εμείς πεισμώνουμε ακόμα περισσότερο για να δουλέψουμε πιο σκληρά, να διορθώσουμε στρεβλώσεις δεκαετιών για να φτιάξουμε μία χώρα που θα αξίζει σε μας και στα παιδιά μας. Προχωράμε με το κεφάλι ψηλά!»

Αυτό κι αν είναι πρόκληση. Όταν έχουν χαθεί πριν από λίγες ημέρες δεκάδες άτομα στην τραγωδία με τις φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική κι ακόμα δεν έχει πει κανείς από την Κυβέρνηση μια συγγνώμη! Και να λένε ότι προχωράνε με το κεφάλι ψηλά, δείχνει πώς δεν έχουν καμία απολύτως επαφή με την πραγματικότητα.

Διαβάστε επίσης

Προσφυγή της Σπόρτινγκ και στο CAS!

Προσφυγή της Σπόρτινγκ και στο CAS!

Ζητά για Ποντένσε, Ρουί Πατρίσιο και Ζέλσον Μαρτίνς να ακυρωθεί η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της Πορτογαλίας που δικαίωσε τους παίκτες, στη μονομερή καταγγελία της σύμβασής τους.