Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η FIFA γράφει και... ξεγράφει!

Η FIFA γράφει και... ξεγράφει!
Σάββατο, 4 Αυγούστου 2018 - 09:05
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Τζάμπα... μαγκιές, όπως αποδεικνύεται με βάση την επιστολή της στον Κοντονή με ημερομηνία 27 Ιουλίου 2016, έκανε η FIFA στην Κυβέρνηση. Επίσης, ως γενικό σχόλιο μπορούμε να αναφέρουμε πως η Παγκόσμια Ομοσπονδία, ενώ επέβαλε ένα σωρό συμβούλους στην ΕΠΟ και τρεις ξένους αρχιδιαιτητές στην ΚΕΔ, παράλληλα στους κανονισμούς περνάνε μέχρι και προτάσεις του Βασιλειάδη, αποφεύγει να ζητήσει δεσμεύσεις από το κράτος. Λες και πρόκειται για «καυτή πατάτα», αφού ανέχεται τις κρατικές παρεμβάσεις στο ποδόσφαιρο, ενώ πρόκειται για το διεθνώς κατοχυρωμένο αυτοδιοίκητο, η αλλιώς τη Ρήτρα Ανεξαρτησίας.

Όπως αναφέραμε, μια από τις αποδείξεις είναι η επιστολή της στον Κοντονή πριν από δυο χρόνια, η οποία μπήκε στη «ναφθαλίνη». Όμως, είναι επίκαιρη και εκτός από τον Μάρκο Βίλιγκερ ως επικεφαλής της νομικής υπηρεσίας της, την υπέγραψε και ο ομόλογός του στην UEFA Αλασντέιρ Μπελ. Ένα από τα θέματα που θίγονται έχει σχέση με την αθλητική δικαιοσύνη και οι δυο αξιωματούχοι των υπερκείμενων ποδοσφαιρικών αρχών σύστηναν τα ακόλουθα:

«(i) τα μέλη των δικαστικών / πειθαρχικών οργάνων της ΕΠΟ να έχουν την δυνατότητα του εκ νέου ορισμού τους στο τέλος της πρώτης τριετούς θητείας τους, προκειμένου να εγγυάται ένας βαθμός συνέχειας,

(ii) πρόσωπα που διαθέτουν κάποιο βαθμό πείρας σε ποδοσφαιρικά θέματα θα πρέπει να συμπεριληφθούν στον κατάλογο των τακτικών δικαστών που υποβάλλεται στην ΕΠΟ για ορισμό (ή επανορισμό)».

Με βάση τις τελευταίες εξελίξεις ο νυν Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης έκανε μόνο το πρώτο, δηλαδή μισές δουλειές. Ο τοποτηρητής της FIFA, Μπιορν Βασάλο δεν έχει κανέναν ρόλο; Μήπως άλλες εντολές δίνει ο ένας αξιωματούχος και διαφορετικές κάποιος άλλος;

Διαβάστε επίσης

Πιο ελληνικός

Πιο ελληνικός

Και ουσιαστική, όχι μόνο μαθηματική, η παρουσία περισσότερων Ελλήνων στην ευρωπαϊκή λίστα σε σχέση με πέρυσι.