Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πρόσω ολοταχώς για σέντρα στις 25/08

Πρόσω ολοταχώς για σέντρα στις 25/08
Δευτέρα, 6 Αυγούστου 2018 - 17:49
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Αντίστροφη μέτρηση για τη σέντρα της Superleague. Την Τρίτη (07/08) το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί το ραντεβού του Υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη με τον πρόεδρο της Superleague, Βαγγέλη Μπαταγιάννη για την επικύρωση της συμφωνίας. Με βάση αυτή θα ακολουθήσει την Πέμπτη (09/08) η ΓΣ της διοργανώτριας για την επικύρωση της προκήρυξης για την σεζόν 2018-19, την ίδια μέρα θα γίνει η κλήρωση και η σέντρα αναμένεται κανονικά στις 25 Αυγούστου.

Βάσει την προκήρυξης της Superleague πάμε για υποβιβασμό τριών ομάδων και την άνοδο μιας, ώστε την σεζόν 2019-20 να έχουμε πρωτάθλημα με 14 ομάδες. Η συμφωνία είναι διετής και οι επτά «άστεγες» ομάδες (Παναθηναϊκός, Αρης, Ατρόμητος, Ξάνθη, Παναιτωλικός, Απόλλων και Λαμία), με εκπροσώπους των οποίων θα συναντηθεί επίσης αύριο ο Βασιλειάδης, θα υπογράψουν για δυο χρόνια στην ΕΡΤ, λαμβάνοντας τα ίδια χρήματα που έπαιρναν την προηγούμενη σεζόν. Παράλληλα, η Football League θα λάβει συνολικό ποσό 4 εκατ. ευρώ για την προβολή των αγώνων της από τη δημόσια τηλεόραση και σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει συμφωνία του Βασιλειάδη και με τη «μικρή λίγκα». Αν η μείωση των ομάδων επιδράσει θετικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τότε το επόμενο βήμα θα είναι η μείωση των ομάδων της Superleague στις 12, με μεγαλύτερα έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Βασιλειάδης βιάζεται να κλείσει τα θέματα λόγω του επικείμενου ανασχηματισμού, καθώς αναμένεται να αναβαθμιστεί σε Υπουργός.

Διαβάστε επίσης

Ομάδες με πολύ μεγάλα μπάτζετ

Ομάδες με πολύ μεγάλα μπάτζετ

Η κλήρωση των πλέι οφ έφερε στο δρόμο του Ολυμπιακού Μπασάκσεχιρ και Μπέρνλι, ίσως τους δυσκολότερους αντιπάλους στα προκριματικά.

Στο Ναό το πρώτο ματς στα πλέι οφ

Στο Ναό το πρώτο ματς στα πλέι οφ

Ο Ολυμπιακός θα υποδεχτεί, αν περάσει από την Λουκέρνη, στις 23 Αυγούστου στο «Γ. Καραϊσκάκης» τον νικητή του Μπασακσεχίρ-Μπέρνλι. Στις 30 Αυγούστου η ρεβάνς εκτός έδρας.