Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Προκλητικό το... κρυφτό στην ΚΕΔ

Προκλητικό το... κρυφτό στην ΚΕΔ
Τρίτη, 7 Αυγούστου 2018 - 08:12
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Ένας... γόρδιος δεσμός είναι η ΚΕΔ. Αλλά λέει ο κανονισμός, άλλα γίνονται και κανείς δεν ξέρει τι γίνεται! Ο Περέιρα στις 22 Ιουνίου «γνωστοποίησε» στο ΔΣ της ΕΠΟ ότι «νέο μέλος της ΚΕΔ ορίζεται ο Σουηδός κ. Λιφ Λιντμπεργκ, καθώς και την σύνθεση της ΚΕΔ για την περίοδο 2018-2019». Παράλληλα, έκανε κατανομή αρμοδιοτήτων, χωρίς... κατανομή:

«Βίτορ Μανουέλ ντε ΜέλοΠερέιρα (πρόεδρος), Χουάν Αντόνιο Φερνάντεζ Μαρίν (αναπληρωτής πρόεδρος), Λιφ Λιντμπεργκ (μέλος)- (τα μέλη αυτά έχουν την ευθύνη ορισμών στα επαγγελματικά πρωταθλήματα), Δημήτρης Καλύβας, Ιωάννης Τσαχειλίδης (τα μέλη αυτά έχουν την ευθύνη των ορισμών στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα)».

Βάλαμε τα εισαγωγικά για να αποδείξουμε πως το μόνο που μάθαμε είναι ότι οι Καλύβας, Τσαχειλίδης θα κάνουν τους ορισμούς στη Γ' Εθνική, στα πρωταθλήματα νέων, στα πρωταθλήματα γυναικών, αν και σε αυτά θα έπρεπε να υπάρξει διαχωρισμός. Όμως, γίνεται αντιληπτό ότι οι φίλαθλοι δεν θα μάθουν ποτέ ποιος θα ορίζει τους διαιτητές και βοηθούς, ποιος τους παρατηρητές, όχι μόνο στην Superleague αλλά και στην Football League! Αποκλείεται και οι τρεις μαζί, καθώς για να υπάρχει έλεγχος, άλλος πρέπει να ορίζει τους ρέφερι, άλλος τους παρατηρητές.

Την ίδια ώρα, μέχρι και ο Γραμμένος το είπε στη ΓΣ της ΕΠΟ, «κουμάντο στη διαιτησία κάνει ο Περέιρα», άλλωστε αυτός ενημέρωσε το ΔΣ της ομοσπονδίας για τη νέα σύνθεση της ΚΕΔ. Το ερώτημα είναι τι κάνουν οι Μαρίν, Λίντμπεργκ...

Βασικό ερώτημα:

Αν η FIFA, UEFA ήθελαν ο Περέιρα να κάνει κουμάντο στη διαιτησία, τόσο στον ένα χρόνο θητείας του, που τα έκανε τόσο μπάχαλο, γιατί έστειλαν τον Ισπανό Μαρίν το Μάρτιο και τον Σουηδό Λίντμπεργκ τον Ιούνιο;

Ξεκάθαρος ο κανονισμός: «Αρμόδιο μέλος»...

Ο Κανονισμός Διαιτησίας, ο οποίος δεν τηρείται επί Περέιρα, είναι ξεκάθαρος, καθώς αναφέρεται «σε κάθε αρμόδιο μέλος της ΚΕΔ, ανά κατηγορία».

Ξεκινάμε με το άρθρο 5, με τον τίτλο «Καθήκοντα της ΚΕΔ»: «1. Τα καθήκοντα της ΚΕΔ προσδιορίζονται από την ΕΕ της ΕΠΟ και τον παρόντα κανονισμό. Ειδικότερα η ΚΕΔ έχει τις ακόλουθες αρμοδιότητες για όλες τις εκδοχές του ποδοσφαίρου...: ιδ) Τον διορισμό Διαιτητών στους αγώνες των εθνικών πρωταθλημάτων».

Διαβάστε και το άρθρο 50 με τον τίτλο «ορισμός διαιτητών»: «1. Κάθε αρμόδιο μέλος της ΚΕΔ, ανά κατηγορία αρμοδιότητάς του, ορίζει τους διαιτητές των αγώνων εθνικών πρωταθλημάτων από τους αντίστοιχους πίνακες διαιτητών».

Διαβάστε επίσης