Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Σημαντικό βήμα για τη σέντρα

Σημαντικό βήμα για τη σέντρα
Τρίτη, 7 Αυγούστου 2018 - 14:18
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Τα βρήκε ο Βασιλειάδης, παρουσία του προέδρου της Λίγκας Βαγγέλη Μπαταγιάννη με τις επτά «άστεγες» ΠΑΕ και οι Παναθηναϊκός, Αρης, Ατρόμητος, Ξάνθη, Παναιτωλικός, Λαμία, Απόλλων θα υπογράψουν διετές συμβόλαιο με την ΕΡΤ με οψιόν ανανέωσης για τρία ακόμη χρόνια εφόσον, μετά από δυο χρόνια, οι ομάδες της Superleague μειωθούν από 14 σε 12. Την Πέμπτη (09/08) θα γίνει η κλήρωση της Superleague και έτσι το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις 25 Αυγούστου.

Για να γίνει η κλήρωση οι ομάδες της Λίγκας την ίδια μέρα θα πρέπει να υπογράψουν την προκήρυξη του πρωταθλήματος. Οσον αφορά στο οικονομικό τους μέρος της συμφωνίας οι επτά ΠΑΕ, τα ματς των οποίων θα δείχνει η δημόσια τηλεόραση, θα μοιραστούν από την ΕΡΤ συνολικό ποσό ύψους 17 εκατ. ευρώ τον χρόνο που είναι τα χρήματα τα οποία έπαιρναν από τη NOVA. Στο συμβόλαιο της καθεμιάς θα προβλεφθεί μπόνους, εφόσον οι ΠΑΕ παραμένουν τυπικές στις οικονομικές τους υποχρεώσεις ή χρησιμοποιούνται νεαροί Έλληνες ποδοσφαιριστές κλπ., με στόχο την αναβάθμιση του ποδοσφαίρου. Όμως, το κράτος θα έπρεπε να είναι αυτό που τις ελέγχει, κάτι που, εδώ και πολλά χρόνια, δεν γίνεται.

Όπως αναφέραμε το πρωτάθλημα αναμένεται να ξεκινήσει στις 25 Αυγούστου. Θα υποβιβαστούν τρεις ομάδες και θα ανέβει μια, ώστε την σεζόν 2019-20 να έχουμε Superleague με 14 ομάδες.

Διαβάστε επίσης

Θρύλος είναι και μπορεί!

Θρύλος είναι και μπορεί!

Δύσκολη η κλήρωση του Ολυμπιακού για τα πλέι οφ του Europa League, με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν αποδείξει ότι στα δύσκολα τα καταφέρνουν περίφημα.

Το πρόγραμμα ενόψει Λουκέρνης

Το πρόγραμμα ενόψει Λουκέρνης

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός γνωστοποίησε το πρόγραμμα των «ερυθρόλευκων» αλλά και των Ελβετών για την μεταξύ τους αναμέτρηση στο «Γ. Καραϊσκάκης».